Kisfiam most lesz 7 hónapos 26-án, tejallergiás. Tudnátok nekem receptekben segíteni? (tudásbázis kérdés)
Mi a tápszerbe pici gyümölcspépet raktunk, lehet még cukor helyett a nyírfacukor.
semmiképp nem adnék semmilyen felvágottat neki (szóját, cukrot, tartósítószert tartalmaznak és a legrosszabb maradék húsból készítik őket) és gluténtesztet is csináltatnék, hogy nem allergiás -e arra is. Amúgy rejtett is van tejallergiából és gluténérzékenységből is.
Ajánlom neked a zabtejet, azt igya a baba, ne tápszert, és gabona alapúakat se!
Recepteket (zabtej) találsz sokat, és beírod "zabtej boszorkánykonyha", ott lesznek a kismamás fórumok.
Bocsi,az én babám is 7 hónapos,de milyen párizsi?Max csirkmell vagy pulykamell,de az is főve és a főzelékbe turmixolva.
Pláne allergiás a babád,nagyon kell figyelni arra,mit kap.
ha alaposan megnézel mindent hogy kerül az étrendjébe párizsi?azt írtad nagyon szereti,szóval nem 1x kapott véletlenül :(
tej nem csak a tejtermékekben van,hanem a felvágottakban,zsemlében,péksütikben,virsliben,kekszben,bármilyen édességben stb stb.a tej gyakran együtt jár a tojás és szójaallergiával(ez meg tényleg mindenben van) (nálunk is tej-tojás),ezek összeadódva már simán okozhatnak asztmát ha nincs szigorúan tartva a diéta.
minden allergénnel való találkozással csökkentet az esélyét hogy kinövi,ha nem tudod az étrendjét egyedül összeállítani kérj dietetikustól segítséget,elmond minden fontosat és írásban is megkapod mit ehet mit nem,receptekkel is tud akár segíteni.
nem akarok kukacoskodni, de utána olvastam, hogy párizsit adsz neki, na azt még egészséges gyereknek sem adnám, nemhogy egy allergiásnak... ezért is a kérdés
vizsgáltassátok rendesen ki, jó lenne kideríteni, mire is allergiás és hogyan kerülhetitek el, hogy "rendes" életet élhessen szegény
atyaég, szegényke, nagyon nincs rendben az egészsége :(
Az asztma stb mind az allergia miatt lehet(ett), biztos megnézed minden élelmiszernek az összetevőjét? Csak a tejfehérjére allergiás? (már élelmiszerre esetleg nem?)
orvos és táplálkozási tanácsadó tud neked ilyenre biztosat mondani, nehogy itt esetleg rossz tanácsot kapj, mert mi nem ismerünk minden részletet...
próbáltatok már más tápszert?
olyat még nem hallottam, hogy a hatalmas választékból egyik se jöjjön be a babának... nekünk is a harmadik-féle lett jó
de cukrot ne rakj bele...
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Mivel tudok segíteni a kisfiamon?
- Kisfiam kisegeret szeretne. Tudtok segíteni?
- 18 hónapos kisfiamnak kell mostanában oltást kapnia? Tudnátok segíteni?
- Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
- Karácsonyfa gömböt szeretnék dísziteni a kisfiammal! Tudtok segíteni, hogy mivel lehet?