Szlovén krumplis gombaleves recept
A Szlovén krumplis gombaleves hozzávalói:1/2 kg gomba,
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
3 evőkanál olivaolaj,
35 dkg burgonya,
3 paradicsom,
2 liter húsleves,
1 evőkanál liszt,
2,5 dl tejföl,
só,
bors.
A Szlovén krumplis gombaleves elkészítési módja:
A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc múlva beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedem a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. okt. 27. 21:32
A szlovén krumplis gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.