Cékla rizottó" recept
A Cékla rizottó" hozzávalói:500 g cékla
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg rizottórizs
1,2 liter zöldség alapleves
só
darált bors
1 csokor zöldpetrezselyem
12 dkg lágyabb kecskesajt
50 g vaj
A Cékla rizottó" elkészítési módja:
A céklákat mossuk meg alaposan, majd sós vízben főzzük puhára. Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy nagy lábasban hevítsük fel az olíva olajt, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a rizottórizst és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni. Amikor elfőtt a leve, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg a rizsszemeket, és ha nem elég puhák, akkor a leírt mennyiségű folyadék mellett egy kevés vizet is adjunk hozzá. Keverjük bele az összekockázott céklát és pár percig forraljuk össze. Morzsoljuk rá a friss vajat, majd óvatosan keverjük bele. Tálaláskor szórjuk rá a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyem zöldet. Akkor a legfinomabb, ha a rizottónk folyós, mint egy főzelék.
Kitűnő húsnélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogyasztható.
Ui:Vágó Istvántól szereztem be :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. júl. 17. 16:46
A cékla rizottó" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.