Szívritmuszavarom lehet? (tudásbázis)
Értem... Sajna nem vicc ..
Voltam vizsgálatokon már... Minden jó..
De ez a félelem bennem van ..
Hirtelen szivmegalastol valo félelem .. :(
Nekem akkor is 170 amikor loholok a busz után. :D Nyugalmi nekem 90-100 közt szokott lenni.
Ha ideges az ember, vagy ha épp lázas beteg, esetleg sportolok, fizikailag megerőlteti magát, vagy ha megijesztik stb a test reagál. A szív gyorsabban ver, a pulzus felmegy.
Egyébként ha aggaszt menj el egy EKG-ra vagy beszélsz egy kardiológussal, az meg mondja a biztosat, van-e eltérés nálad vagy sem. :)
A szívritmus zavar pedig nem magas pulzust jelent kizárólag, hanem közbe eső oda nem illő plusz ütéseket, amik alap esetben nem kellene ott legyen ahol. Az ilyen érezhető extra ütések, kimutathatóak. A simán magas pulzus az megint más. Pl kávé, energia ital után is simán lehet az embernek szaporább szív verésse, habár az lehet teljesen jó ritmusú, nem hagy ki és nem üt be pluszba itt-ott egyet.
Most olvastam egy netes fórumban ..
Nem magamtól találom ki.. :(
Nem tudom ... :(
Akkor ez miaz??
További ajánlott fórumok:
- Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen?
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Szívelégtelenségre szedett Bisoprolol mellé milyen szívritmusszabályzót lehet szedni?
- A szívritmuszavar oka lehet a rendszertelen, egészségtelen étkezés? (bővebben lent)