Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nem akarok adni az okost, hiszen előttem már sokan sokféleképpen leírtátok a lényeget, csak egy kis pluszt szeretnék hozzátenni annak, aki esetleg ezután csatlakozik a fórumhoz.
Nekem is voltak/vannak ritmusproblémáim és ezeket elég nehezem élem meg. Elég riasztó, amikor félreüt, kihagy, extrákat ver... Korábban megrémültem, bepánikoltam. Többször voltam már kardiológusnál, de nem találtak semmi különöset, azon kívül, hogy van egy billentyű hibám, amit évente-kétévente UH-al ellenőriznek. Ez viszont nem okoz ilyen jellegű ritmuszavart állítólag. inkább a stresszre fogják. No abból meg bőven van. De mostanra eljutottam oda, hogy teljes körű kivizsgálást csináltatok, mert tudni akarom mi van. Lesz EKG, szívenzimek, UH, Holter és minden, ami ilyenkor lenni szokott. Talán megnyugtatnak (feltéve ha nem találnak semmit)
Ha meg találnak, akkor remélhetően tudják orvosolni is.
És itt az okosság:
Gyakorlatilag mindenki megfigyelhet magán időnként aritmiás, szabálytalan szívműködést, többnyire enyhe szívdobogás vagy szívdobbanások formájában, ez utóbbi esetben úgy érezzük, mintha kimaradna egy szívütésünk. Valójában ilyenkor az történik, hogy először egy korai ütés jelentkezik, amely túlságosan gyenge ahhoz, hogy megérezzük, majd egy-két másodperc múlva ezt egy szokatlanul erős szívütés követi, amit viszont nagy szívdobbanásként észlelünk, és a két ütés közötti hosszabb szünetet éljük meg úgy, mintha kimaradna egy szívütésünk. Az ilyen jellegű, enyhe, egyszeri zavarnak nincsen különösebb jelentősége, ártalmatlan jelenség. Ha viszont gyakran ismétlődik, ajánlatos orvoshoz fordulni. No ez van most nálam, és ezt ajánlom mindenkinek, aki hasonló panaszokkal küzd!
Jó egészséget mindenkinek.
Hello,
nekem is volt ilyen extra dobbanás, 99-ben befektettek egy elég híres kardiológiai osztályra, ahol kivizsgáltak és 5 nap alatt rájöttek arra, amit a háziorvosom szeliden elmondott: magánál kedvesem ilyen a klimax. De azért a különféle UH vizsgálatok egyikén (volt szív, hasi, szívkamera, pajzsmirigy, stb.) találtak egy pajzsmirigy túlműködést és - szerintük - ez okozta az extra dobbanásokat. Utána 2 évig kezeltek ambulánsan, 2-3 havonta kellett kontrollra menni, 2x befeküdni 3 napra (izotopos kezelést kaptam) és teljesen rendbejöttem. Azt azért még megérzem, ha jön a hidegfront, ilyenkor "ver a szivem", de ahogy beérkezik a front, elmúlik. '99 óta egyébként Betaloc-ot szedek és nagyon használ. Naponta 2 szemet, reggel és este 50-50 mg-ot.
Jobbulást és mindenki nézesse meg magát, akinek a szivével baj van!
szia!
És milyen orvos mondta?
Neha,kb kethetente,vagy meg ritkabban ,en is tapasztaltam,hogy hirtelen -foleg olyankor ha
varatlan stressz er-gyorsan ver szivem,olyan mitha majdnem kiugran a helyerol.Valyon ez ritmuszavar?
Jaj, már megint eltűntem. Sajnos a családom mellett nem igazán tudok a géphez ülni.
Szóval, nem vagyok egy kicsit sem rosszul a gyógyszertől, egyszerűen csak lelassítja a 120-as pulzusomat 75-80-ra.
Berna, a barátnőmnek is be voltak gyulladva, sőt a mai napig gyulladás nélkül is bazi nagyok a hónalji nyirokcsomói.Persze volot vele dokinál, mondta a doki,hogy az izzadástól is megnőhet, próbáljon deot váltani. A bnőm persze egyből kés alá akart menni,mondván,hogy úgy jár, mint egy pingvin,annyira fáj neki. A drnő nem műötte meg.
Ekezdett használni egy deot,azóta nem gyulladt be neki. A nevét nem írom,mert reklám lenne, és Hoxa megorrolna rám. Ha gondolod priviben szívesen.
Írd meg az eredményed és ne izgulj!! Ne nézegesd mindíg mekkoák! Drukkolok neked!
Szia!
Milyen gyógyszert kaptál a ritmusra? Állandóan szedened kell?
Bocsánat, hogy úgy eltüntem.
Kaptam gyógyszert, így helyreállt a ritmusom.
Kéthavonta járni kell ellenőrzésre.
A nyirokcsomóimmal febr.megyek újra ultrahangra.
Egyébként egész jól vagyok. (Ha nem nézegetem állandóan hogy mennyit nőttek a csomóim)
Rengeteg vitamint szedek, sportolok.
Mindenre alaposan kérdezz rá. Főleg arra, hogy a gyógyszeres kezelésen kívül, mivel tudod te magad javítani az állapotodat (gondolok itt speciális légzéstechnika elsajátítására, életmódváltoztatásra stb.)
Ne keseredj el, biztosan tudnak neked segíteni, fő, hogy pozitívan állj hozzá és te is tegyél érte, hogy javuljanak az eredményeid!
Fel a fejjel!:)
További ajánlott fórumok:
- Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen?
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Bukik a 3 hónapos kisfiam, majdnem minden evés után. Néha picit, néha nagyobbat. Van hasonló tapasztalatod?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- 3 éves gyereknek megéri még 12 colos biciklit venni, vagy inkább eggyel nagyobbat?