24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el? (tudásbázis)
Hat,remelem.
Viszont egy ideje a 24 oras vernyomasmerorol irunk
ABPM,en is arrol irtam,nem a szivritmus merorol...
Viszont az is fals eredmenyt mutathat gizus,hogyha beveszem a reggeli Nebiletemet,ami szivritmus szabalyzo,es vernyomas csokkento....
Majd megkerdezem amugy holnap,ha nem lesz tul mufurc az orvos,es az asszisztens..
Oké,kitartok...
Holnap teszik fel.Csak az a baj, hogy pont éjszakás múszak után kell felmennem a megyei kórházba.Így nem tudom,h fogok e tudni pihenni tőle...legalább éjjel jó lenne.Lehet ,h bekapok egy Frontint este...jó ötlet???
Hurcoltam én is 24 órát a holtert. Egész tűrhető, csak zuhanyozni nem tudtam tőle. :( Nem gátolt semmi egyéb tevékenységben, csak óvatosan mozogtam, nehogy leessen, leszakadjon, eltörjön, stb...
Koszi.Mar van idopontom ra,de meg odebb van.
Csak megijedtem,mert valaki azt mondta,nem lehet aludni vele ejszaka...
Gondolom,az illeto nem tudott igy,azert mondta.
Van itt még valaki???
Lehet ettől a kütyütől aludni éjszaka??? :(
na, ezt a hsz-t nem olvastam, bocs.
Látom, megoldódott
páromon a múlt héten volt ilyen 24 órás vérnyomásmérő:
mandzsetta a karon és a készülék kis válltáskában lóg rajtad oldalt.
Semmi különös.
nappal 15 perceként mért, éjszaka fél óránként
Köszönöm a válaszokat.
Nem vérnyomásmérőt raktak rám,hanem holter-monitort.Túl vagyok rajta,de az vacak kontakt hibás volt és állandóan csipogott./le sem tagadhattam,hogy merre járok:))))/
És éppen ezért egy kicsit aggódom,hogy nem kell-e majd megismételni.
De végül is elég sokszor produkálta a szívem azt ami miatt dokihoz fordultam.
Ne félj tőle!
Nekem többször volt 24 órás vérnyomásmérő, maga a doboz egy réi walkman mérete, keresztbe kellett rakni a pántját a vállamon, a vérnyomás mandzsettát pedig a karomra tenni.
Napközben azt hiszem 15 percenként mért, akkor nem lehetett mozogni, éjszaka 30 percenként.
Gondolhatod, hogy a melóhelyen milyen röhejes volt, amikor megálltam csak úgy a folyosón. :)))
A dokid nem mondta, hogy írd le a napodat, amikor az a vacak rajtad van? Jól jönne neki, hogy összevesse az eredményeddel..
Barack
ne,félj csakk kizárják asz,hogy nem lelki dolog van
vagy,a sokk stressz miatt vann a bibi ne,ijedjél meg
kikell zárnia,rizikót.
ne,csinálj megerőltetett,dolgott amikor rajtad lesz!
Bocsánat,hogy csak most reagálok,de hát dolgozni is kell!!!!!
Most már fogalmam sincs mit tesznek fel rám.
Beszéltem telefonon a dokival,elmondtam Neki,hogy mi a gondom....(időnként akkorát ver,mintha ki akarna ugrani)és erre föl mondta Ő,hogy feltesz valamit ami 24 órán keresztül mér.
Szerintem a szívveréseket fogja számolni.Nem tudom,de még egyébként is messze van,csak 29.-én megyek.Csak azt nem értem mi köze van ennek az egésznek a pajzsmirigyemhez?:)
Ugyanis azt is mondta,hogy azt is megvizsgálják.
Tényleg 14 éve nem voltam dokinál (kivéve fogorvos ill.nőgyógyász) és akkor tessék most rögtön ilyen butaságokat akarnak velem csinálni:)))))))
Amióta ezt az egészet tudom,azóta még jobban "megkergült"a szívem.
Nem félek csak nehéz elfogadni,hogy nekem is lehet bajom:(
ABPM a neve, amit 24 órán keresztűl viselni kell. Nem szabad a napodat másként csinálni, mint ahogy egyébként csinálnád. ( nem kell egész nap pihenni ). Csak fürdéskor lehet levenni, de gyorsan kell fürdeni. Óránként méri a vérnyomásodat, tehát ne ijedj meg, éjjel is méri. amikor leveszik akkor megnézik az óránként mért eredményt.
Annó amikor gyakrolaton voltam, soka ilyet tettem fel.
Még egy fontos dolgot azért leírok neked!
Ha el kezd mérni,nem szabad mozogni,mert különben leereszt és nem méri meg a vérnyomásod.
Bárhol is vagy, állj meg és hagyd,hogy hagy mérjen.
Pont az a lényege, hogy a mérés folyamatos legyen és hogy nagyjából azokat a dolgokat végezd amit máskor is szoktál.
A másik dolog, hogy csak szakember rakhatja fel.
Köszönöm Lányok!
Most már tudok mindent:(((((
De azt nem gondoltam,hogy annyi időre sem vehetem le,amíg megfürdök.
De,ha kell....hát betartom a szabályokat!
Szia!
Egy kis kütyüt kell néhány kanóccal 24 óráig hordanod. Kicsit kényelmetlen, de ki lehet bírni.
Levenni nem szabad! Fürdeni meg végképp nem. Nem érheti víz.
abszolult,24óra !
olyan ruhába menjél,ami kényelmes és,tágas!
egy kiss doboz,nem szabad levenni,azért 24órás!
Ja!!!!Tudom már.Értek mindent.:)
De tulajdonképpen nem is volt fontos a neve.
Csak azt nem tudtam,hogy mit kell majd "cipelni"egész nap.Fürdésnél le lehet venni?Vagy abszolút 24 órás?
További ajánlott fórumok:
- Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Szívelégtelenségre szedett Bisoprolol mellé milyen szívritmusszabályzót lehet szedni?
- A gyors szívverés szívritmus-zavarnak számít?