Szívritmuszavar? (beszélgetés)
hát sajna magánhoz megyek mert még 1hónap az uh és az sok idő,valamint a vérnyomásom a gyógyszer már levitte 107/60ra de a pulzusom továbbra is 80-85-90
majd meglátjuk mit hoz ki ez a doki..
sziasztok!
Pénteken megyek kardiológiára,félek mert nem tudom mi van,decemberben jelentkeztek először a plusz dobbanások,azóta már többször előjöttek és most már tegnap este óta folyamatosan érzem és már összevissza dobban,percenként.Volt valakinek ilyesmi,komoly lehet?
A kihagyás nem feltétlenül kóros, függ a gyakoriságtól, és persze fontos mellé az EKG eredménye is.
"álltalába ha gyorsan állok fel akkor nagyon gyorsan ver." - ez egy teljesen természetes reakció.
Lehet,ha meglesz a vizsgálat akkor kiderül.
Homeopátiás szer,én akkor szedtem amikor beteg voltam(szorongásos),de nem segített.
Lehet magne B6 lesz belőle meg valami tea!?!
Kardiológiára
Nem igazán akarok az orvos nyakára járni,mert ismeri apum is meg anyis is és tuti elmondaná nekik,hogy ott jártam.Apáék meg azt hiszik,hogy pszichésen van (én se tudom,nem tudom,hogy ők honnan veszik)
Ha pszichésen van az se jó,mert akkor velem van a gond,de jobb mint ha valami szervi baj lenne.:)
nekem állítólagos pánikbetegség okozta a magas pulzusszámot, jól félrekezeltek 13 évig :(
Tavaly márciusban rosszul lettem, Debrecenben a kardiológián mondták, hogy Egerben félrekezeltek.
Amúgy én Panangint vagy MagneB6-ot szedtem.
Igaz, nekem tényleg szívritmuszavarom volt/van, túl vagyok egy katéteres cryoabláción, így most tünetmentes vagyok. De félelmetes egy rosszullét, az, amikor nem tudtam aludni, mert majd' kiesett a szívem, nem tudtam a bal oldalamon feküdni. Sírtam éjszaka a tehetetlenségtől.
Másnap reggel még elmentem melóba, de elkéredzkedtem a dokimhoz, ő küldött tovább a belgyógyihoz, EKG papíromon ez állt: krónikus EKG, pitvarfibrilláció.
Megfordult velem a világ, kaptam hasfalba injekciót, amit utána magamnak kellett beadnom, kaptam gyógyszert.
5 nap múlva jobb lett az EKG, akkor mondta a doki, hogy akkorra már elmúlt az életveszély. Azt sem tudtam, hogy az volt, bár gondolhattam volna, amikor azt mondta, hogy bármilyen rosszullét esetén a mentőket hívjam, ne az ügyeletet, mert nekik van EKG.
A szívvel nem lehet (mint ahogy más szervekkel sem) viccelni.
Inkább egy magándoki, mint később nagyobb baj legyen.
Ja, és nekem a PF (pitvarfibrilláció) alatt is normális volt a vérnyomásom.
Úgy látszik az orvosok körében most ez a legjobb diagnózis: pszichés alapon. Én ugyanígy jártam, persze hétvégén. Már több, mint egy hónapja éreztem, hogy néha rosszul vagyok, szédülök, elsötétül minden. Két hete elővettem a vérnyomásmérőt és 136 volt a pulzusom. A vérnyomásom rendben. Mértem utána többször estig, de majdnem mindig 100 fölött volt. 127, 114 stb.
Gondoltam lesz, ami lesz bemegyek az ügyeletre. Hát én ugyanazt kaptam, amit te, csak nekem EKG-t sem csinált. Megnézte a pulzusom, azt mondta most 80 körül van, pszichés az egész, ad egy nyugtató injekciót. Mondtam neki, hogy köszönöm azt kihagynám, nem kérem.
Kedden voltam a reumatológusomnál, meséltem neki hogy jártam. Megmérte a pulzusom, azt mondta most is 100 fölött van, nem pszichológusra van szükségem,hanem kardiológusra és írt nekem beutalót. Értetlenül állt a dolog előtt, hogy még EKG-t sem csinált és haza mert így engedni az ügyeletes orvos.
A páromnak az asztmás gyógyszere okozta.
Novemberben 20 napig volt vele kórházba,de jobb nem lett.Neki is normális a vérnyomása,csak a pulzus kevés ami erre utalt.Most gyógyszer szed és ha nagyon nem jól érzi magát magnézium pezsgőtablettát. esetleg magne b6-ot.
További ajánlott fórumok:
- Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen?
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Szívelégtelenségre szedett Bisoprolol mellé milyen szívritmusszabályzót lehet szedni?