Szívhanghallgató (beszélgetés)
Szerintem dob ki a kukaba azt a kutyut csak magadat idegeled vele es a magzatot zavarod. Koztudott hogy ezek nem tesznek jot a magzatnak maximum par masodpercig lehet oket hasznalni (ha mar minden aron hasznalni akarod) es ha lehet azt se naponta. Talan erdemes kicsit utana olvasni mielott megveszi az ember, bar a legjobb dontes meg se venni. Nem vagy orvos, nem tudhatod mit kell pontosan hallani. Ha szivproblemaja lenne a babadnak akkor azt valoszinuleg mar egy orvos megallapitotta volna. Viszont ezzel az allando hallgatozassal nem teszel jot neki.
De ha ennyire aggodsz menj be az ugyeletre es megnezik hogy minden rendben van e.
De amit hallok az sem egyenletes..Mimdig azt hallom h papa pa papa pa papa pa, utana meg megint hallom a baba gyors szivveréset, utana megint duboges rugas es megint papa pa papa pa...es a koldokzsinor hangja is( az a susogós) egyszer gyors, utana átvált ebbe a papa pa, utana picit mozgatom a kütyüt es megint visszater a szapora pulzalas..
Erdekes, mert nem ez a nagy katyvasz van, hanem neha ebbe a papa paa -ba vált át..
Nagyon remélem, hogy tenyleg csak játszik a köldökzsinórral, mert nagyon megijesztett..Ma többször is behallgattam, és mindig ugyanazt hallottam😐
De mar elraktam a szivhangfigyelot, mert igy csak szetstresszelem magam, meg a babát is
Sziasztok
24 hetes kismama vagyok. Amiota erzem mozofni a babát,nem hallgattam a szívhangfigyelővel..
Tegnap behallgattam..Nagyon megijesztett, mert eloszor a koldokzsinor pulzalast talaltam meg,de nem pukzalt folyamatoaan, volt h alkalmankent 1mp re mintha "elakadt" volna a pulzalas..Azutan megtalaltam a szívhangot, nagyon mozgott a baba, hangosan hallottam.mindent, rugasokat is, volt hogy összevissza ritmust hallottam..Amikor kb egy fel percre leállt akkor ugyanazt hallottam minf a koldokzsinornal, mintha mp-re elakadt volna a ritmus majd folytatta tovabb, vagy pedig teljesen mas utemben " vert" tovabb...a 21.heti uh-on minden rendben volt..van okom aggodalomra? Lehet ritmuszavara van a babámnak?