Szív és vérnyomás (beszélgetés)
Húsz éve volt szívműtétem (3 ér bypass), azóta:
Amlozek, Valsartan, Nebilet.
Ritkán: Tensiomin.
Rendszeresen: Asactal, Q10, E-vitamin
Szia!
Szív erősítésre Q10 a felszívódását segítő összetevőkkel.Vérnyomásra fokhagyma és L-arginin.
Érdemes minőségiket választani.
Jobbulást!
Nekem is kellene szednem,de pont nem lenne jó,helyette ha kell fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszula,nagyjából elég 1-2,mondjuk néha hajnalban megszalad a motor,de jó ez így...
Kétféle vérnyomáscsökkentő van amúgy,az egyik a vízhajtós,a másik a Calcium csatorna blokkolós,ace gátló.Na ez most nekem nem kerek történet,inkább váltanék a vízhajtósra,de azzal is meg lennék lőve,próbáltam,mentünk a hegyre a törpökkel,fél óra alatt 5x vizeltem,és mennyiséget,meg feledékeny voltam,leutaztam jogsi,forgalmi,pénztárca nélkül nagyon vidékre.Gondolom az összes magnéziumnak a seggére vert...
En csak Betaloc-ot szedek, az ritmusszabályzó, némi vérnyomáscsökkentő hatással.
Vízhajtónak gyógyszer mellé jó lehet a csalán tea kúraszerűen, előírás szerint (a Györgytea).
Legjobb vérnyomáscsökkentő nékem a Coverex, de szedek Concort is!
Nagyon jó együtt ,leviszi hamar
Megmutassam mennyi most az enyém?
Már lehet alacsony is, de végülis ágynyugalomban vagyok ma pihizem!
magas vér nyomásra CO valsacort és Doxazoxint. Rossz a mellékhatásuk, szédelgek hányingerem van és kipirosodik az arcom. - Mint egy piásnak - elértem, hogy a vny-om ingadozik, ezzel senki nem tud mit kezdeni. néha 200 feletti, máskor meg 75/60
ha nem szedem nem érzem magam rosszul, csaak most covidos világban nem szeretnék tartósan magas vny-t.
Co valsacorra azt mondta az orvos, hogy bevétele után feküdjek 1 órát, addig el mulik a mellékhatása, de ez nekem kivitelezhetetlen.
Gyógyteáknak vannak jótékony hatásai, de nemnagyon vérnyomásra, vagy esetleg ha mellé fejben is eldöntöd!!
Szerintem
Én 25 mg Portiront. Jellemzően nem állandóan volt magas a vérnyomásom, hanem időnként felugrott, amit észre is vettem. Gyógyszer szedése óta soha. Férjem sajna 3 féle hatóanyagnál tart, ebből 2 kombi, azaz egyben van.
Néha lehet jogosultsága teázásnak, de szívvel kapcsolatban nem rizikóznék. Mai modern szerekkel akár száz évig lehet élni.
Milyen gyógyteát isztok szív erősítőnek vagy vérnyomáscsökkentőnek ami bevált?
Illetve akinek erre a kettőre gyógyszert kell már szednie, az mit szed? Köszönöm szépen a segítséget! :/
További ajánlott fórumok:
- Kismamák magas vérnyomással
- Erős mellkasi fájdalom, de normál pulzus/vérnyomás lehet attól még szíveredetű?
- Milyen tünetekkel jár, ha valaki hirtelen abbahagyja, a vérnyomáscsökkentőt, és a szívritmus szabályzót?
- Magas vérnyomás okozhat szívnagyobbodást?
- Magas vérnyomás, karzsibbadás, mellkasi-szív fájdalom....
- Miért vagyok rosszul ha kávét iszom, ha alacsony a vérnyomásom? (gyors szívverés, nehéz légzés, magas vérnyomás)