Sziasztok van valami jo ötletetek hogyan tudom rendszeressé tenni a "nagydolgot" a wc? (tudásbázis)
Nekem nincs vele gondom, sőt, naponta többször is megy, de leírom mi az, amiről úgy tapasztaltam, hogy utána WC-re kell mennem:
- koffeines ital (energiaital, kv, talán a zöld tea is)
- citromos víz
De a lényeg a sok rost, tehát zöldségek-gyümölcsök. A tejtermék is segíthet, valamint a jó olajok, mint a lenmagolaj, tökmagolaj, oliva olaj. Ha ezek bennvannak az étrendedbe rendszeresen, akkor menni fog.
Reggelente egyél joghurtot, kefírt. Egyél oliva olajos salátákat, sok zöldséget és gyümölcsöt.
Ami beléd ragasztja a székletet, az a kenyér, a tésztafélék, az édességek, kekszek, húsok.
Szilvalét és szilvát is nagyon ajánlok és természetesen elegendő folyadékot (ne cukrosat vagy édesítőszereset, hanem vizet vagy friss gyümölcs/zöldséglevet).
Az üres kamillatea is jótékony hatással bír.
Ha továbbra sem tapasztalsz pozitív változást, akkor léteznek olyan tabletták, amik segítenek, ilyen pl az Ex-Lax, 2 szemet kell bevenni belőle előző este, másnap 4-5 alkalommal is el fogsz tudni menni tőle a wc-re. Ajánlott akkor bevenni, ha másnap szabadnapod lesz.
a mennyiségen segít a rost, és ennek következtében a bélmozgást is megindítja.
próbáld ki, és meglátod:)
aha , de nem reked, ez az hogy álagban norma, menyiségben kevés és csak 3-4 naponta, pedig eszem én , normálisan,
meg iszom is
igen, a lenmag is hasonló elven működik, mint az útifű maghéj.
a különbség az, hogy az útifű maghéj jóval több vizet képes felszívni mint a lenmag héja, ezáltal több ballaszt anyag képződik, ami segíti ugye a normál állag elérését.
nincs mit:)))
még annyit, hogy sok folyadékot (vizet) kell mellette inni.
egyébként múltkor hallottam a tévében, hogy egy doki azt mondta, a székrekedésnek csak és kizárólag 3 oka lehet (most a betegségeket nem ide értve):
1. rosthiány táplálkozás
2. nem elegendő víz fogyasztás
3. mozgásszegény életmód
szóval nem hashajtó, hanem pont a normál működést állítja be.
(napi 1 v 2 evőkanállal kell teában v vízben elkeverni és meginni. )
nem hajt meg egyáltalán!
a normál bélmozgást biztosítja (rost), tisztítja a bélfalat, és megfelelő széklet állagot biztosít.
nagyon kössz az infót!
és ez be is aállítja , vagy csak meghajt ?
útifű maghéjat vegyél!
bioboltokban vagy hasonló helyeken kapható.
vízzel vagy teával kell megenni/inni, és garantáltan hasznos.
amúgy tulajdonképpen ez egy rostanyag.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Honnan tudom, h jósló vagy igazi fájásom van? Kb 10 perces rendszerességgel jönnek de egyáltalán nem elviselhetetlen. Menjek a kórházba?
- Hogyan tudom megvonni a láthatást, ha apuka iszákos, illetve rendszeresen drogozik?
- Sziasztok nem tudom átállítani az email címemet, valaki segítsen, nem boldogulok köszi.
- Új bankkártyám van, hogyan tudom ezt a paypal rendszerében rögzíteni?