Sziasztok aki gyerektartás ügybe jártas segitene? (tudásbázis)
Ügyvédet fogadsz és az mindent intéz jó pénzért.
Vagy a helyileg illetéke bíróságra írsz egy beadványt amiben leírod amit szeretnélPl:1 gyermekelhelyezés (ezt ajánlatos mert sosem lehet tudni! ha ez nincs meg és a másik fél elviszi a gyereket és nem viszi vissza akkor még a rendőrség sem tesz semmit mert nincs bírósági ítélet)
2 kéred a gyermektartás megítélését jó ha időpontot írsz h medtől, mert csak a beadástó számított 6 hóra visszamenőleg lehet kérni.
Nem kell túlbonyolítani a beadványt de az adatok legyenek benne tied-gyereké minden ami szükséges lehet.
Vagy: általában a bíróságokon van panasznap amikor személyesen be lehet menni és ott fogalmazó és "talán" bíró segítséget ad elmondhatod és elmondják mi a teendő.
Vagy: van a bíróságokon ügyfélfogadás (nálunk ez minden nap van) ott is segítenek.
általában ez az ügyfajta gyorsan elintéződik 1-3 hó, a gyerekelhelyezés és gyerektartás mindíg elsőbséget élvez. remélem segítettem üdv
szerintem itt nincsenek oldalak, szerencsére nem lett a témából vita :)
ilyen alapon én is a te "oldaladon" vagyok... engem csak az bosszant, hogy például a havi 50ezer forintból, amit a férjem fizet, az anyuka fél évig nem vitte be az iskolába az 500-1000 forintos tisztasági csomagot. és a gyerek égett miatta, míg a nagyszülők (férjem szülei) be nem vitték... sajnos nem lehet ellenőrizni, hogy mire költi a pénzt, pedig, mint a példa is mutatja, nem a gyerekre... ez a legnagyobb igazságtalanság.
én a másik oldalon vagyok, bocs lányok..
a párom összes jövedelméből vonják a 40%-ot 2 gyerek után..még a jutalomból, ruhapénzből is..
szerintem ez igazságtalanság
Így van a gyermek szükségleteit figyelembe veszik, de ha az apa jól keres akkor szerencséd van sokra számíthatsz (ill viszonylag sokra mert nekem 9-9 e. gyerekenként na ez nem sokra elég.)
az anyától is kérnek jövedelemigazolásokat és vagyoni helyzetét is felmérik. (apeh igazolás, helyi önkormányzat adóhathatóságától is)
De van kolléganőm aki huszonezret kap 1 gyerekre és kevesli, hát ilyenkor nem tudom mit is mondjak neki.
De amennyiben megoldható mindenki maradjon jóban az apával, az a gyereknek is jó, és talán anyagilag is megéri, mert a gyereknek plusszt is tud adni pl.:kirándulás szakkörök, különórák stb.
A másik rossz példa ha mindkét szülő meg tudja adni a gyereknek amit kér, mert tromfolnak egymásra, ki tud többet adni,
Sziasztok!
Nekem is hasonló a problémám, és én is szeretném keringő tapasztalatait igénybe venni ha lehetséges. :)
Ha jól értelmeztem akkor van arra mód, hogy gyerektartásként az apa össz. bevételének X százalékát állapítják meg. De ez mitől függ?
Mi 2 éve vagyunk házasok és van egy 1 éves kisfiunk. Ha vállásra kerül a sor mennyi gyerektartást kéne fizetnie a férjemnek, ha az ő bevételei olyan 250 ezer forint körül van?
Köszönöm a segítséget!
Az én apám az öcsémre 12 ezer ft ot küld. Mert ennyit állapított meg a bíróság kb 5 éve...
Ő szoc . segélyen van .
ha így van szerintem a fizuja 15-20%-a mivel van neki is eltartott kiskorúja
minimál összeget nem tudom
További ajánlott fórumok:
- Vallásosságban jártasak segítenétek?Szakdogához kell...
- Excel-ben jártasok, segítenétek?!
- Munkajogban jártasak, segítenétek?
- Aki jártas aukciós oldalakon az eladásban segítene?
- Akik jártasak lakásfelújításban és hitelfelvételben segítene?
- Sziasztok !5.o felmérőket keresek, köszönettel venném, ha valaki segítene.