Munkajogban jártasak, segítenétek? (tudásbázis kérdés)
ok, akkor Ti már túlteljesítettetek. Grat!:)))
nem hinném egyébként, hogy számonkérhetnek bármit is, egy éve nem dolgozol, ki tudja az alatt mi történt... ebbe belebukhatnak
hát, sajnos sok mindenről tudjuk, hogy hogyan kellene működnie, de sok minden máshogy van....
Csak őszintén: ha ilyet kérdeznék igaziból, botrány lenne. :-) Pedig jó ötlet... Ráadásul kaptam egy fülest is, hogy ha visszamegyek dolgozni, utána rögtön kiraknak....spórolás!!!!! :-(
Sajnos a jogászok abszolút nem értenek a joghoz, csak ahhoz a részhez, amire szakosodtak (tapasztalat).
Mindent írásban intézz, min. e-mail figyelve a visszaigazolás, elolvasásokra. Azonkívül érthetetlen, hogy egy év távlatából miért gondolják, hogy egy napra majd beugrasz, és érdemben bármivel kapcsolatban is nyilatkozol, mikor Te egyáltalán nem szándékozol dolgozni, hiszen a gyermekeddel vagy otthon.
Kérdezz már rá azért arra, hogy ezt a TB felé miképpen óhajtják lekezelni, hogy egy napra megszünteted a gyedet, dolgozol, majd újra gyeden vagy. Ez érdekes történet lenne.
Én írásban kérnék mindent. Írja le, hogy mit akar. Annak nyoma van. Ha nem írja le, akkor tudja, hogy ezt nem lehet.
Tabula_rasaval is egyetértek!
Szerintem nem kötelezhetnek, hiszen a gyed alatt kötelező (munkáltató köteles ilyenkor) fizetés nélküli szabadságon vagy, és szabadság alatt nem vagy kötelezhető munkavégzésre. Mielőtt táppénzre jöttél, azelőtt kellett volna átadnod a munkakörödet másnak, illetve az ezzel járó kötelezettségeket, felelősségi jogköröket, stb...
Nem hívhatnak be, mert az munkavégzésnek minősül, és akkor munkabér jár, és nem gyed, kettő együtt nem folyósítható.
A cégnél ahol gyed előtt dolgoztam, 2009-től futott egy Tám.p pályázat, ahol projekt menedzser voltam. A pályázatnak 2011. júniusában vége lett. Én 2011. júl.1-től gyeden vagyok. Záró elszámolások, stb...zajlottak/zajlanak... Ma kaptunk egy levelet, hogy nyilatkozzam erről-arról, mint projekt menedzser. Plusz arról, hogy 2012 eddig mi valósult meg és mi fog még. Ill. bizonyos hiányosságok miatt júliusban egy szóbeli "meghallgatásra" behívnak.
Kérdésem: Ezt megtehetik? Mert már vége van. Egyrészt.
Másrészt GYED alatt kötelezhetnek ilyen munkavégzésre????????????????
Köszi előre is, fontos és sürgős lenne.
További ajánlott fórumok:
- PCO gyanús vagyok! Akik jártasak ebben a témában, kérem segítsenek!
- Vallásosságban jártasak segítenétek?Szakdogához kell...
- Befőzésben jártasak 😊 telire spájzolók
- EXCEL-ben jártasak, segítsetek!A nyomtatóm egy adott dokumentum egy adott sorát nem hajlandó kinyomtatni. Miért?
- Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik jártasak"allergia" témában! Furcsa tüneteim vannak, nem tudom, hova fordulhatnék?
- Köztisztviselői munkajogban jártas embert keresek! Tud valaki segíteni?