PCO gyanús vagyok! Akik jártasak ebben a témában, kérem segítsenek! (beszélgetés)
Sziasztok.
Elküldtek engem PCO vizsgálatra
6.1.es éhgyomori cukorral
és 3,390-es tesztoszteronnal
Inzulint nem néztek...
mire lehet ilyenkor számitani,és hogy zajlik a vizsgálat?
ez érdekes, mert az IR-eseknek nem igazán a 0 percessel van gondjuk, hanem a 60 meg 120 percessel...úgyhogy ez a HOMA szerintem hülyeség :D
amúgy nekem sem kértek. de 2,6 lenne ha jól emlékszem az eredményeimre.
No megnéztem mi az a homa:
A HOMA index az éhomi vc és az éhomi inzulin szorzatából számolandó ki HOMA-IR: évcxéins/22,5. Ez nem lehet több, mint 4,4. Amennyiben magasabb, akkor ez azt jelenti, hogy Ön inzulin rezisztens.
Ez alapján én nem is vagyok ir-es. :)
0 perces cukor: 5,9
0 perces inzu: 9,39
És a végeredmény 2,462 :)
Nem tudom pontosan hogy van, de rémlik, hogy a homa az az inzulin rezisztencia meghatározása.
De nem is tudom, hogy kell kiszámolni. Nekem ilyen nem volt. :/
az lehet, h nem néztek ehgyomri inzulint? mert nincs ilyen a papiromon, megnéztem megint :o( van 60' 120' és az inzulin meghatározás
Most olvastam h van olyan is h HOMA index, az is az IR meghatározásra van 4,4 alatt nem jó, de nekem ilyen sincsen, tudtok róla valamit? :o)
Azt tudjuk, hogy mennyi a 120 perces inzuja.
A kérdés a 0 perces.
És az adatokból látszik, hogy aláesik a 120 perces cukor a 0 alá. Ez IR!
Pont, hogy nem jó a 120 perces cukrod.
Mivel kevesebb, mint az éhgyomri, ezért ez ir.
Illetve az inzlin az éhgyomri 5 alatt a jó, a 120 perces meg maximum az éhgyomri 5-szöröse lehet.
Tehát pl.:
éhgyomri inzu 4
120 perces inzu max 20
Érted?
Lanyok... koszonom mindenki valaszat.. rendesek vagytok.. tenyleg!! lecci tegyuk erthetove nekem is a dolgokat... sajna most nem ertem meg... ( bocsis az ekezet nelkuli irashoz csak Angol gep ezt nem nagyon tudja en meg itt elek most :o(
Honnan latjatok hogy ez IR? Az endokrinologus doki otthon azt mondta a 12o perces cukrom tokeletes es az a fontos. Megorulok! Tenyleg! En lennek a legboldogabb ha Ir-em lenne! Mert akkor talan hamarabb lenne baba is.... :o(
Szia!
Igaz, hogy nem nekem írtad, de én úgy látom, hogy ez erősen ir.
A 120 perces cukrod aláesik az éhgyomri alá, illetva az inzulinod is a fellegekben.
Az éhgyomri inzunak 5 alatt kéne lennie... :/
Szio. Persze.. köszi... Szüleim 2-es tipusú cukorbetegek. Gondoltam már rá, h nekem is van problémám már csak a cukor értékek még nem mutatják. Szerinted lehet?
Az éhgyomri volt:4,6
60': 7,3
120':3,8
az inzulin volt 60':88,71
120':12,39
és van még egy inzulin meghatározás az 2,78
Tudod mit?
Jóóó! Igazad van. :) Remélem megnyugodtál végre.
Nem állok le senkivel vitázni. Lehet, hogy az én dokijaim tudják rosszul...nem érdekel. Számomra akkor is jók maradnak. :)
Nadáné!
Akkor ugyanaz, de én ezt még csak egyedül tőled hallottam. Akkor mindenki más orvosa hülye?
manócska01: nem vagyok szakértő, és tévedhetetlen, de eléggé beleástam magamat 2 év alatt a dolgokba. IR nélküli PCO-t nehezebb kezelni sajnos, mivel nem ismert a kiváltó ok. A diétát és életmódváltást fogják javasolni. A helyes táplálkozás segít kiüríteni a cisztácskákat.
Hát majd devonshire megmondja a tutit.
Ő ennek a nagy szakértője! :)
Egyébként halkan jegyzem csak meg, hogy én is pco-s vagyok és ir-es is. :)
Na? Akkor valószínű, hogy az én dokim a hülye. Mert rá is kérdeztem, de azt mondta, h ugyanaz a kettő. :)))
További ajánlott fórumok:
- Lányok, Asszonyok, kérem segítsenek! Feleségem 10 hetes terhes, most derült ki....
- Hagyatéki tárgyalás-különös eset, segítsenek kérem!
- Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik jártasak"allergia" témában! Furcsa tüneteim vannak, nem tudom, hova fordulhatnék?
- Akik jártasak egy kicsit az ebay-en, segítsenek!
- Pestiek segítsenek!! Hogyan jutok el legegyszerűbben a Népligettől a Széchenyi fürdőig a (Vidámparkig)?
- Akik Pécsett csináltattak tetoválást, segítsenek!!