Excel-ben jártasok, segítenétek?! (tudásbázis)
EXCEL(2007)ben lehet olyat, ha pl. egy alkalmazottnak egy dátumhoz kötve kell menni átképzésre, kamionnak karbantartásra.stb.....akkor az figyelmeztessen minket valmi módon?
Ilyet fügvény lekérdezéssel lehet megoldani csak? vagy megoldható,hogy ezt figyelje és jelezze az excel dokumentumunk vagy pl.úgy hogy a dátum szerint a feltételek amikkel kiszínezhetjük belül a cellákat (ilyen diagram szerű cellákat készit) - azzal megoldani?
Valaki tudna segíteni nekem excelt készíteni.
(Farmerama játékhoz kapcsolódik...)
Adott: 2 lapfül. egyiken termények neve egyik oszlop=A),és érési ideje(második oszlop=B).
másikon pedig első cellában(A1) =most() érték megy bele.
következő cellába (A2) kerülne a legördülő lista termények neve. következőbe pedig (A3) =szum(A1:A2).
Lényeg: legördülő listában termények neve látszódjon,miközben a szum pedig mosthoz hozzáadódjon az érési idő .
Amit nem tudok: legördülő lista,és szumázás.
Nekem MS Excel 2007-esem van.
Ezt hogy lehet megoldani?
Hát akkor ez a baj:)
Nálam...
0 és 1 között:
=RAND()
megadott értékek között openoffice-ban:
=RANDBETWEEN (alsó érték; felső érték)
a másik ua
Sziasztok!
Én azt próbálnám meg, hogy a szavak mellé egy újabb oszlopban felvennék véletlenszámokat. Ezt az =INT(VÉL()*1000) képlettel csinálnám meg. Ezután e szerint az oszlop szerint rendezném a listát. Így az eddig sorrendben beírt szavak véletlenszerűen követnék egymást.
Sok sikert
Gezak
Én most nézem, és beírtam egymás alá szavakat, és kijelölöm azt az oszloprészt, majd egér jobbkatt:
REndezés > A-Z, vagy Z-A, vagy egyéni sorrend, és ott beállítások:
Lehet kis, és nagybetűk szerint, irány szerint, betűsorrend szerint, Értékek alapján: ami lehet cellaszín, cellaikon, betűszín alapján, és értékek alapján...
A szűrő másra való.
Lehet egyéni beállitásokat alkalmazni. És még az jutott eszembe, hogy irkálj be a mellette lévő oszlopba véletlenszerűen számokat, aztán rendezd aszerint a két oszlopot, igy az az oszlop, amiben abc szerint van összevissza lesz.
Sajnos igen. Lehetne már egy kis fejlesztés az excellen is, de ha azt nézzük, hogy mi a funkciója, akkor arra megfelel:)
Ekkora nagy program, és ilyen egyszerű dolgot nem tud?? Hát kár, majd megnézem amit Kék Írisz írt, másfajta sorrendbe rakom. (mondjuk amit ismerek az csak a-z vagy z-a sorrend van)
Ha sikerül valami, majd megírom.
na erre most így hirtelen, Excel hiánya miatt nem tudok válaszolni... Bár ha emlékeim nem csalnak, csak úgy lehet h abc rendbe oda-vissza...
Lehet mások okosabbak lesznek :) (Sajnos ezen a gépen nincs fent Excel, fejből meg nem tudok mindent...)
Ha excel táblázatban egymás alá a cellákba beírok valamit, akkor hogyan lehet véletlenszerűen összekevertetni?
Konkrétan arra gondolok, hogy beírok szavakat, de mivel egy szótárból másolom, abc sorrendben vannak. Ezeket szeretném összekevertetni, de nem találok olyat.
További ajánlott fórumok:
- Lakáhitelekben (forint alapú, állami kamattámogatásos) jártasok segítségét kérném
- Gépkocsival történő károkozással kapcsolatban biztosításban jártasok, mi lesz ennek a következménye szerintetek?
- Munkaügyben jártasok! A cég bekérheti az eredeti szerződés példányait, munkaügyi ellenőrzés miatt?
- Hogyan kell a 2010-es Excel-ben összeadni az óraszámokat?
- Wizzair online foglalásban jártasok, segítenétek?
- Igazságügyben, egészségügyben jártasok, segítenétek?