Munkaügyben jártasok! A cég bekérheti az eredeti szerződés példányait, munkaügyi ellenőrzés miatt? (tudásbázis)
Nem értem, hogy merülhet fel, hogy milyen a munkavállaló példánya?
Ugyanolyan, mint amin aláírta, hogy átvette. Tehát ha a munkavállaló aláírta, ráírta, hogy egy példányban átvette, ez marad a munkáltatónál. Mert egy ugyanilyet vett át a munkavállaló is, vagyis az övé pont ugyanilyen.
Az érveid alapján kérjék csak az ellenőrök az eredetit, de ne a munkavállalótól, hanem a munkáltatótól, hiszen tőle származik!
Jobb híján meg korrekt a javaslatod. Épeszű ember eredeti dokumentumot nem ad ki a kezéből.
Másolatot olyat adsz be, amilyet akarsz :-)). Nem kell hozzá még szerkesztőprogram se, csak egy fénymásoló és pár papír. Az aláírás rajta van egy papíron, a fölé BÁRMIT be lehet másolni.
Gondolom azért kérik az EREDETIT az ellenőrök. Függetlenül attól, én lemásolnám, és ráírnám, hoy az Eredetivel mindenben megegyező hiteles másolat. Dátum, eredeti aláírással. Ezt el szokták fogadni.
De joguk van bekérni...Elég sok mindenhez van joguk..Itt valszeg nem az a kérdés, hogy van e a cégnek, hanem milyen a munkavállaló példánya.
Ez mindig az ellenőrzés milyenségétől függ, vagyis mi okból van az ellenőrzés.Nálatok azért nem érdekelhette a te példányod a Munkaügyi Felügyelőséget, mert nem ez volt a célellenőrzés tárgya.
Valószínűleg azt nézik meg, hogy más van a munkaügyön és más nálad. Az aláírásnál nem valószínű, hogy mind az összes példány ugyanazt tartalmazta - ezzel tudnak a munkáltatók csalni.
Mielőtt bemész, egy független fénymásolóban készíttess róla hivatalos másolatot és azt add át nekik, az eredetit megnézhetik, de azt kérd vissza.
Nincs joguk bekérni!
Nem rég volt nálunk is ellenőrzés és senkit nem érdekelt az én példányom, hanem csak a cégnél lévő példány volt a fontos. Az, hogy tartalmaz e mindent, én írtam e alá, stb.
Olyan nincs, hogy a munkáltatónak nincs a szerződésből.
Na majd holnap kiderül, azért köszi a segítségeket. Felhívtam ismét a céget, kolléganők is idegesek, hogy miért kell ezt bevinni.
Na majd holnap bemegyek és felhívjuk onnan a könyvelőt. Ki nem adom a sajátomat a kezemből. Két példány még kell, hogy legyen, vigyék el a másikat. grrrrrrrrrrrrr
Milyen szerződést?
Munkaszerződés?
Abból a cégnek kell lenni! Ha ellenőrzés van, akkor azt kell megmutatni és nem a dolgozó példányát.
Ha akkora a "félsz"-csináltass róla hiteles másolatot.
Közjegyző csinálja(nem ingyen).
Az ellenőröknek nyilván alapos gyanujuk van fekete foglalkoztatásra-ez lehet az indok.
A cégnél az üzletben van példány. Azt bemutatták, amikor az ellenőrzés volt.
Nekünk olyan volt a szerződésünk, amit nyomtatványboltban lehet kapni, és két példányos, vagyis a második ilyen másolat/kopír jellegű. Mi a tollal kitöltött első példányt kaptuk, a cégnél maradt a másodpéldány az üzletben.
Táppénzen vagyok és csörögtek, hogy vigyem be, adjam le az eredeti példányt, hogy be tudják majd mutatni. De akkor nálam nem marad semmi. Vagy írassak egy átadási-átvételi elismervényt, hogy ezeket leadtam és fénymásoljam le magamnak?
Csak nehogy nekem itt meg kijöjjenek ellenőrizni, hogy táppénzen vagyok és mutassam be a szerződést meg egyebeket, mert akkor szarban leszek...
Munkaügyi ellenőrzés volt a munkahelyemen és elméletileg a munkaügyesek kérik az első, eredeti példányát a szerződéseknek megtekintésre. Az nálunk, alkalmazottaknál van. Bekérheti a cég csak úgy, hogy be tudja mutatni? Egyáltalán kérhetik a munkaügyesek?
Ha én leadom, akkor nekem nincs példányom.
Mi ilyenkor a teendő? Van aki volt már ilyen cipőben?
További ajánlott fórumok:
- Akit a rendőrök már levillogtak, és így állítottak félre ellenőrzésre!de vajon ennek kötelességünk eleget tenni?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Hol tudom beállítani a helyesírás ellenőrzést?
- Aki munkaügyben dolgozik segítsen!!!
- Táppénzen lévők ellenőrzése - milyen úton, módon történik? Tapasztalatok?
- A fegyver szekrény ellenőrzése után mennyi idő míg megkapom a fegyver vásárlási engedélyt?