Táppénzen lévők ellenőrzése - milyen úton, módon történik? Tapasztalatok? (beszélgetős fórum)
Szememmel láttam, hogy ki van téve, csak délig hagyhatod el az otthonod, utána otthon kell lenned. De nem tudom mióta van kitéve. :)
PUSZI
annak idején, amikor beteg voltam, és itthon voltam, nekem senki nem mondta, hogy mikor kell otthon lennem :) nem is hallottam erről korábban
és nem is jött ki hozzám senki
Durván 4 hónapig voltam itthon, és sokszor az udvarra is nehezemre esett kimenni. Párom próbált kimozdítani ide-oda, de fájdalommal járt... Szerencsére ez már csak múlt idő, legalábbis remélem :)
Nálunk a rendelőben ki van téve egy rendelet, hogy minden nap 12 óráig elmehet otthonról a táppénzen lévő ember, de 12 óra után otthon kell lennie. Ennyi.
Gondolom a betegségével kapcsolatos ügyek kivételek, van bizonyítéka. (Pl. lelet...)
Na és mi van azzal, aki pl. depresszió miatt van betegállományban és azt mondta az orvosa, hogy próbálja jól érezni magát, sétáljon sokat a természetben, járjon el moziba, múzeumba stb.?
Szóval érdekes ez az ellenőrzősdi, de gondolom, itt is más minden eset.
Szerintem a táppénzes papírodra rá van írva,hogy járó ill. fekvőbeteg vagy,és az is hogy hány órától hány óráig lehetsz távol az otthonodtól.
Én így emlékszem,legalábbis pár éve még így volt,pl. 8-10-ig elmehetsz gyógyszertárba,bevásárolni stb.
Aki táppénzen van mindenkit ellenőrizhetnek,ehhez nem kell felettesnek lenni,hisz nem a főnök ellenőriz hanem a TB-től. De ugyanakkor arra is vigyázz,ha valaki meglát dolgozni és keresztbe akar neked tenni,bárki bejelenthet.
:D jah... így kellene.
Erre lettem volna kíváncsi, hogy HA olyan van táppénzen, akinek nincs felettese (pl. egyéni vállalkozó), akkor ahhoz is kimennek ellenőrízni, de hogyan megy?
szóval legyél otthon szerintem, vagy ha nem vagy akkor mondd hogy orvosnál vagy
ergó csak olyan fekete munkát vállalj el amit orvosnál kell csinálni:D
Én a való világra gondolok...
Csalók és nem csalók.
De létezik.
És olyankor őt ki ellenőrzi?
További ajánlott fórumok:
- Akit a rendőrök már levillogtak, és így állítottak félre ellenőrzésre!de vajon ennek kötelességünk eleget tenni?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Hol tudom beállítani a helyesírás ellenőrzést?
- Ki mikor mondta meg a munkahelyén, hogy terhes, hogy fogadták, és mikortól van táppénzen?
- Ha táppénzen vagy nem jár gyes?
- A fegyver szekrény ellenőrzése után mennyi idő míg megkapom a fegyver vásárlási engedélyt?