Fém csapról vízkő tisztítás hogyan? (beszélgetés)
Régebben ecetet használtam. A zuhanyfülkére is. Ettől elég gyorsan lehet futni a szabad levegőre... Ráadásul, az egyik csapon sokáig volt és megmarta a nikkelezést ( vagy krómozást? ), rózsaszínű árnyalatot kapott.
Azóta citromsavat használok, legalább olyan jó mint az ecet, nem mar meg semmit és nincs erős szaga. Étkezési citromsavat használok, állítólag van tisztításra is, de az csak átverés. Drágább és ugyanaz van benne.
Sajnos nem tudom.
3 évesek a csapok, az összes. Hetente egyszer biztos letakarítom, így sosem vízköves egyik sem, még a kinti sem.
Nálam a hétvégi takarítás úgy szokott kinézni, hogy a kék flóraszepttel lefújom az egész fürdőt (tusoló csempe, csap, mosdó és a csap is, wc, wc tartály, wc csapok, az egész fürdőben a fali csempét, szappantartókat és mindent. Hagyom úgy 10 percig, majd átsikálom és letusolom az egészet, a csempét áttörölgetem és a bútorokat is, tükröt ablak tisztítóval. A végén felmosok és kész. Igen, ez kb. fürdőnkén legalább 1 óra és én kettőt takarítok.
A mosogatónál naponta lefújok mindent a narancssárga flóraszepttel.
Nekem se a csapok, se a csempe, se a wc nem vízköves.
Van, a csere! :)
Nálunk rettenetesen kemény a víz, seperc alatt elvizkövesednek a csapok kivülről is. Ritka randa látvány. Egy darabig leviszi a vizkőoldó, de ha sérül a fém akkor kuka. Ezért elég sűrűn cseréljük a csapokat minimum évente. Teljesen mindegy milyen márkát mennyire drágát veszünk akkor is cserélni kell. Ezért ráálltunk a legolcsóbbra, és azt nem sajnáljuk ha ki kell dobni.
Igazából ennyire vízköves csapom soha sem volt,,,szóval nem tudom biztosan ,,lehet hogy elszínezi.(bár nem hiszem)
Viszont döntés kell,,vagy a vízkő,,vagy a színeződés,vagy sikerül.
Próbáld meg előbb egy kis részen.Igazából az elszíneződés sem csúnyább mint a full vízkő.
Igen, úgy tedd rá az ecetet, ahogy mondták, azaz egy rongyot jól ecetezz be, tekerd rá a csapra, akár egy zacskót is ráhúzhatsz még és hagyd rajta. Majd sikáld meg.
Egyébként, ha rendszeresen (legalább hetente) megsikálod, akkor nem hiszem, hogy olyan vastag vízkő rá tudna rakódni.
És igen, kicsit meg is kaparhatod. Nem hiszem, hogy baja lenne a csapnak, bár a mai csapok elég béna anyagból vannak. Én is észrevettem, hogy a sikálást nem bírják.
Lehet kapni vízkőoldót is, azzal is csinálhatod.