Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fém csapról vízkő tisztítás hogyan? fórum

Fém csapról vízkő tisztítás hogyan? (beszélgetés)

22. katt2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:03

Régebben ecetet használtam. A zuhanyfülkére is. Ettől elég gyorsan lehet futni a szabad levegőre... Ráadásul, az egyik csapon sokáig volt és megmarta a nikkelezést ( vagy krómozást? ), rózsaszínű árnyalatot kapott.

Azóta citromsavat használok, legalább olyan jó mint az ecet, nem mar meg semmit és nincs erős szaga. Étkezési citromsavat használok, állítólag van tisztításra is, de az csak átverés. Drágább és ugyanaz van benne.

[link]

21. Channa* (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 18:31

Sajnos nem tudom.

3 évesek a csapok, az összes. Hetente egyszer biztos letakarítom, így sosem vízköves egyik sem, még a kinti sem.

Nálam a hétvégi takarítás úgy szokott kinézni, hogy a kék flóraszepttel lefújom az egész fürdőt (tusoló csempe, csap, mosdó és a csap is, wc, wc tartály, wc csapok, az egész fürdőben a fali csempét, szappantartókat és mindent. Hagyom úgy 10 percig, majd átsikálom és letusolom az egészet, a csempét áttörölgetem és a bútorokat is, tükröt ablak tisztítóval. A végén felmosok és kész. Igen, ez kb. fürdőnkén legalább 1 óra és én kettőt takarítok.

A mosogatónál naponta lefújok mindent a narancssárga flóraszepttel.

Nekem se a csapok, se a csempe, se a wc nem vízköves.

20. Myra
tegnap 17:39
Ez engem is érdekel
19. Ruslan
tegnap 17:19
Fehérítő
tegnap 14:58
ecet,szódabikarbóna
tegnap 14:57
En altalaban lecsavarom a csap fejet es beledobom egy ecettel teli felespoharba, vagy ha nem jon le, mert annyira ra van vizkovesedve, akkor egy zacskoba ontok egy deci ecetet es rakotom befottesgumival. 1-2 ora alatt felold mindent, ha minden igaz, de az ilyen vizkooldo szerek is ugyanezt az eredmenyt tudjak, ott neha olyan suru nemelyik, hogy nem is kell zacskozni, megall rajta a cucc.
16. Alnisa
tegnap 14:43
Ecet vagy pl a Dm-s fürdőszoba szaniter tisztító is nagyon jó.
15. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:12

Van, a csere! :)

Nálunk rettenetesen kemény a víz, seperc alatt elvizkövesednek a csapok kivülről is. Ritka randa látvány. Egy darabig leviszi a vizkőoldó, de ha sérül a fém akkor kuka. Ezért elég sűrűn cseréljük a csapokat minimum évente. Teljesen mindegy milyen márkát mennyire drágát veszünk akkor is cserélni kell. Ezért ráálltunk a legolcsóbbra, és azt nem sajnáljuk ha ki kell dobni.

14. libikóka (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:07

Igazából ennyire vízköves csapom soha sem volt,,,szóval nem tudom biztosan ,,lehet hogy elszínezi.(bár nem hiszem)

Viszont döntés kell,,vagy a vízkő,,vagy a színeződés,vagy sikerül.

Próbáld meg előbb egy kis részen.Igazából az elszíneződés sem csúnyább mint a full vízkő.

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Channa*)
tegnap 12:02
Kb mennyi ideig hagyjam rajta?
tegnap 10:56

Igen, úgy tedd rá az ecetet, ahogy mondták, azaz egy rongyot jól ecetezz be, tekerd rá a csapra, akár egy zacskót is ráhúzhatsz még és hagyd rajta. Majd sikáld meg.

Egyébként, ha rendszeresen (legalább hetente) megsikálod, akkor nem hiszem, hogy olyan vastag vízkő rá tudna rakódni.

És igen, kicsit meg is kaparhatod. Nem hiszem, hogy baja lenne a csapnak, bár a mai csapok elég béna anyagból vannak. Én is észrevettem, hogy a sikálást nem bírják.

Lehet kapni vízkőoldót is, azzal is csinálhatod.

11. vigyefene (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:42
Vannak ügyeskedők, akik pengével nagyon óvatosan lekaparják a nagyját. Pontosabban nem kaparják, hanem alányúlnak, és darabokban szedik le. Utána jön az ecet.
10. vigyefene (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:39
Nem, nem, nem. Ilyen csekélység miatt nem lehet bolondnak lenni. Én instant kávét iszok, ahhoz a vizet melegitem, itt nagyon köves a víz. Ezért áztatni szoktam ecettel.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Vigyefene)
tegnap 10:35
Akkor bolond vagyok ha eddig súrolni próbáltam?
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Libikóka)
tegnap 10:30
Csaptelep tetején és oldalain mindenhol. Hol kevesebb hol vastagabb.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Libikóka)
tegnap 10:29
Jó majd megpróbálom. Csak rá szoktam fújni és nem hagyom fent órákig mert félek hogy lemarja a fémet. Akkor az ecet nem bántja a fémet?
6. vigyefene (válaszként erre: 4. - Archer84)
tegnap 10:23
Áztatni kell.
5. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:21
Fogj egy vattát ,vagy zsepit ,papírtörlőt,ecetezd be és csavard rá oda ahol van.Így nem folyik le.Persze lehet hogy többször kell,sőt szinte biztos.
tegnap 10:19
Vastag vízkövet az ecet már nem biztos hogy leszedi, de karbantartásra tényleg jó!
3. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:09
Arra az ecet nagyon jó. Utána pedig öblitsd le sima vízzel.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:05
Hol van rajta?
tegnap 10:03
Ügyes, gyakorlott asszonyokhoz fordulnék most. Csaptelepen van egy elég vastag vízkő. Mi az a tisztítószer, ami oldja a vízkövet de a fémet nem bántja? Ugyanis régi súrolások miatt a fém már meg van sérülve több helyen, és nem szeretném ha kilyukadna és folyna ott a víz. Rendszeresen tisztítom, fertőtlenítem ezt a csapot, de a vízkő látványa nagyon zavar, meg lehet menteni? Van olyan vízkőoldó, ami a fémet békénhagyja? Köszönöm előre is a segítséget. Sajnos én abszolút nem értek ehhez. Ecet nem használ, túl vastag, makacs a vízkő!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook