Otthoni arctisztítás hogyan? (beszélgetés)
Pórus és nem pólus.
Ha valaki pattanásos, mitesszeres nagyon, az otthon ne álljon neki. Begyulladhat, heges maradhat a bőr.
Kozmetikusként mondom, hogy ha nem mindent tisztít ki a kozmetikus, annak is megvan az oka: pattanásos bőr esetén a túl közel lévőket nem tisztítjuk. Ennek az az oka, hogy a pattanás körül van egy "védelmi vonal", ha pedig az megsérül, akkor tovább terjedhet a gyulladás.
Természetesen ez nem vonatkozik a mitesszerekre.
Ha otthon csináljátok, akkor: bőr letisztítása (arctej, hab stb), arcradír, tonik, gőzölés, tisztítás, fertőtlenítés, összehúzó pakolás és végül arckrém a helyes sorrend.
Tinikoromban nekem is kinyomkodták egyszer úgy az arcom, hogy patakokban folyt a könnyem.
Ez a kiscsaj nagyon ügyes, a tini fiamat is hordom hozzá.
Köszönöm a válaszokat.
Az a helyzet, hogy 2x voltam kozminál és az egyik csúnyán kinyomkodta a másik nem, de az olyan tessék lássék módom. Szóval nem minden kozmetikus ügyes. Viszont 5ezer fölött volt az ár.
hát, sajnos nem mindenki engedheti meg magának a kozmetikust:((
egy nagykezelés árán otthon ha megveszel hozzá mindent, 6 hónapig tisztítgathatod a bőröd...
egyetértek, profi és kényelmes a kozmetikus, de sajnos drága is... én sem járok már vagy 2 éve... pont emiatt:-(
igen
én így szoktam...
arctejes lemosás, bőrradír, utána meleg vizes arcmosás... gőz fölött gőzölés, nyomkodás, letörlés puha ruhával..langyos, majd hideg vizes arcmosás... fertőtlenítés, majd 20 perc múlva hidratálókrém...
Ki,hogyan szokott otthoni arctisztítást végezni?
Arra gondoltam, hogy kamillás víz fölött gőzölnék és utána magamnak kitisztítanám a bőrpólusokat.
Ez így jó lehet? Minden tanácsot szívesen fogadnék. Köszönöm.