Pontosan mik a napi arctisztítás lépései? (tudásbázis)
1.megmosod
2.tonizálod
3.pórusösszehúzóval,vagy hidratálókrémmel bekened..ennyi..
ha akarod csak megmosod..és utána hidratálod..kész!
Mindenhol lehet kapni, én legtöbbször kerek szivacsot veszek, ami puha és kész.
Azért jó mert nem engedi eltömődni a pórusokat, így általában szép tiszta és sima marad a bőr.
Először csínján kell vele bánni, mert a már meglévő gyulladások nem biztos, hogy örülnek neki. Óvatosan kell elkezdeni, ha gond van a bőrrel. Szerintem hosszú távon nagyon jól beválik.
Műanyag szivacsot használok, az arcomra olyat, ami nem durva. Ki sem tud alakulni a mitesszer.
Nagyon jól bevált ez a jótanács.
Kozmetikus ezt a módszert nem fogja támogatni, mert akkor nem lesz kuncsaftja...
Majd megyek kozmetikushoz nemsokára, megkérdezem tőle, mit tudna ajánlani az arcomra. Remélem tud segíteni! :)
Konkrétan milyen szivacsra gondolsz?
Mikor még Ilcsi néni a termékeit kezdte megismertetni az emberekkel, sok riportot csináltak vele. Ekkor mondta azt is, legjobb a szivaccsal való arclemosás.(mitesszerek ellen különösen jó) Én azóta is ezt a módszert használom, annyival kiegészítve, hogy időnként almaecetes vízzel mosom le az arcom (is, mert a fürdővízbe öntve is szépíti a bőrt!)
Megér egy próbát szerintem.
Ha kiszárad a bőr, be kell kenni utána egy kis krémmel. Nekem pl.jó az olívaolajos testápoló is, nem kell semmi különleges.
Hidd el, nem sznobizmus beszél belölem, de ezek az olcsó kozmetikumok nagyon rosszak, kevés ember böre bírja. Én kb. 18 éve kipróbáltam a legolcsóbbat, a legdrágábbat, a gyógyszertárit, a biót és azt mondom, hogy megéri egy jó terékcsaládba fektetni. Sokkal kevesebb kell belöle, ezért ritkábban kell venned és nem kell fél flakonokat kidobnod, mert nem bírja a böröd. Persze, nem minden drága jó a börnek, de nagyobb eséllyel találod meg az igazit. Én mielött valami márkásat vettem volna, mindig kértem termékmintát kipróbálni.
20-as éveim elején, mikor zsíros böröm volt, a Clinique nagyon bejött.
Akár sminkeled magad, akár nem, reggel és este: arctisztító + tonik + krém. Hetente radír, pakolás.
Az arctisztításon múlik minden, az a szép bör alapja. És ha lehet, jó minöségü termékek.
További ajánlott fórumok:
- Fáj a kozmetikusnál az arctisztítás?
- Baba szappan vagy Dove szappan jobb arctisztításhoz és a pattik megelőzéséhez?
- Helyes arctisztitás
- Egy arctisztító kezelés milyen és meddig tart a kozmetikusnál?
- Holnapi InterSpar akció, 700 pontért vásárol, kapsz 1000Ft ételutalványt? Hogy van ez pontosan?
- Otthoni arctisztítás hogyan?