Colonoscopias vizsgálat előtt hogyan kell alkalmazni a keserűsós tisztítást? (tudásbázis)
Annak az orvosnak, aki a kolonoszkópiát végzi, megvan a heppje. A rég kialakult rutinja, mit és hogyan akar látni. Azért adta a cetlit is, amit a kérdező elhagyott valahol.
No meg már megvette a keserűsót, mert azt írták neki elő.
Most minek és hol vett volna a hétvégén másik szert?
A keserűsó oldatot ebéd után kellett 4-5 órával elkezdeni kortyolgatni.
Ebéd egy leves lehet, de annak is inkább csak a leve.
A hashajtók görcsöt okoznak, a keserűsó viszont nem. Ott csak jön a cucc, mint a távirat. Mielőtt éreznéd, hogy menni kellene már befostál. Az X-prep még akkor is csavargatja a belső részed, mikor már nincs is benned semmi.
Nekem volt mindkét szerhez szerencsém. Ízre mindkettő pocsék volt, viszont a keserűsó jóval kíméletesebb.
Az sem igaz, hogy nem tisztít ki kellő képen a keserűsó
Ha az ember betartja az orvos utasítását, azaz a vizsgálat előtti napon csak könnyű reggelit, ebédre már csak levest eszik, akkor az a keserűsó oldat ami 4 l folyadékhoz való, patyolat tisztára mossa a beleket.
Tavaly endostart kaptam nagyon drága nagyon nehezen ittam meg. Kicsinált.
Most szeptemberben megyek megint, endogolt kell most vennem. Remélem nem olyan mint az endostar. 😕
Az orvos viszont a megszokott, berögződött rend szerint kéri.
Csak jobb lenne azt a papírt megtalálni.
Picoprex igen..., az valóban jó hashajtószer béltükrözés előtt. A férjemnek is azt írták fel pár hónapja, amikor ilyen vizsgálaton volt. Kíméletesen, de jó hatásfokkal tisztított.
Meg van az a nagy üveges béltisztító folyadék, amit patikában adnak receptre. Az is jó..., csak hát az íze állítólag borzalmas.
Pontosan idéztél. Sajnos ez történt, vagyis még jó sok víz beküldésével próbálták a terepet láthatóvá tenni.
2 év múlva újra mennem kell. A Picoprep volt amiről írtam és bevált. Ezt fogom kérni, kerül, amibe kerül.
Picoprep, X-prep, Citrafleet, Endogol, Endostar stb.
Meglepő, hogy valahol még keserűsót alkalmaznak... aztán írják a leleten, hogy a "terület rossz látási körülmények miatt nem teljes értékűen vizsgálható".
Nekem volt részem nemrég ebben a tortúrában.
Felírta a dr. a keserűsót, 2x200 gr-ot.
A vizsgálat előtti napon reggel és délben 1-1 teljes tasakot nagy pohár vízben feloldva megittam, utána nagyon sok vizet 6 liter ittam. Vizsgálat előtt 2 nappal már semmit nem ettem. Nagyon gyengén szédelgősen kerültem a vizsgálatra és a fentiek ellenére nem voltam teljesen tiszta. Sajnos a keserűsó nem jól tisztít, csak olcsó.
2 évvel ezelőtt már nem emlékszem a nevére kb. 5000 Ft-os narancsízű szert kaptam, na az tökéletes volt.
Kérdeztem a vizsgálaton, miért nem azt írták fel.
Azért, mert kímélni akarták a pénztárcámat.
Kértem őket máskor kérdezzék meg mit akarok, mert ha nem elég tiszta a bél, kellemetlenebb és (megalázóbb) a vizsgálat.
Jobban jársz talán, ha az orvost próbálod elérni.
Ha TB-re végzik, a kórházban egy nővér is elküldheti a leírást akár mailben is.
Ha magánrendelés, talán eléred a doktort.
Remélhetően megtalálod azt a papírt mégis.
Vasárnap reggel megihatod a keserűsós oldatot. 3-4 evőkanál keserűsót 2-3 dl langyos vízben oldj fel!
Nagyon kellemetlen íze van, be hajtsd le egyszerre!
Néhány óra múlva erős hasmenést fog okozni. Ne tervezd aznap, hogy elhagyod a lakást!:)
Ezt követően csak sima vizet, vagy teát fogyassz!
A keserűsót szoktam használni béltisztításra.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Nem lehetne valami szankciót alkalmazni azokkal szemben, akik a tudásbázisban élik ki fecsegő hajlamukat?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- CT, MR vizsgálat... aki volt már, és aki ezután megy
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?