Lakásbiztosítás (beszélgetés)
Nem akarlak bujtogatni, de én megtettem hogy nem fizettem a biztositást
Gondolod hogy havonta utánanéz az, gondolom, "állami" eladó?
Amikor a tanácsi lakást meg lehetett venni ugyanez volt, nem fizettem, senki nem figyelgette
Napersze ha gond van te fizetsz mindent
Szerintem is így lesz a legegyszerűbb. Nálunk is a ház van biztosítva, a lakás külön nem. Éppen nemrég volt egy csőtörés. Nekünk csak a cserével járó munkát, falbontást, a sok koszt kellett elviselni. Az se volt semmi, de fizetni egy fillért se kellett, kifizeti a biztosítónak a közös költségből a közös képviselő. Üvegeztettünk már berepedt ablakot, az is a ház biztosításából ment.
Remélem, nálatok is így fog működni.
Amíg hitel van rajta, kötelező a buztosítás.
Azután se árt ha van.
+ még jelzálog az adott lakáson.
Szerintem itthon annyifélét lehet rá kötni, amennyit akarunk.
Ilyen huzos a hitelhez?
En azert akartam kotni, mert ha mi berlunk valamit, mienk a felellosseg. A pasi lebeszelt, de amugy a bankban megkerdezdek, nincs-e mar biztositva, mert duplan nem lehet.
Nálunk is ragaszkodott hozzá a bank. Mivel szorított bennünket a fizetési határidő, kellett a pénz, elfogadtuk a banki biztosítást.
Utána megnézettük azt, ami a lakás közös költségéhez tartozott, és kiderült, hogy az is jó. Kértünk róla igazolást, bemutattuk a bankban, övükét lemondtuk.
Úgy emlékszem, az első évet így is ki kellett csengetni...
Nem biztos,,de úgy emlékszem,hogy a biztosítás összege a hitel mértékéhez lett megállapítva.
Lehet hogy nem mehetsz alább.
Meg jobb is ha nem.
"....mert minden háziasszony tudja h először a ház tőrlesztőrészletét fizeti be utána a biztosítást.."
Miért mondanád le?! Nekem nincs hitelem de mégis van biztosításom 🤔
Évfordulón tudsz váltani, de
"2025 márciusa ismét kivételes lehetőséget kínál azok számára, akik lakásbiztosítást szeretnének váltani. Ebben az időszakban ugyanis évfordulótól függetlenül tehetik ezt meg."
További ajánlott fórumok:
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Aki lakás, élet, baleseti vagy bármilyen más biztosítást kötne....
- Van itt valaki, aki 2014-2016 között a CIBnél vett fel lakáshitelt és a CIB Alkusz Kft-nál kötött biztosítást?
- Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?!
- Cserepes füge fát vettem, lakásban kell teleltetni?És ha igen, milyen hőmérsékletet kell neki biztositani?
- Törlesztési biztosítás lakáshitelhez és az árfolyamgát