Törlesztési biztosítás lakáshitelhez és az árfolyamgát (beszélgetős fórum)
Ez igen soktényezős, és előre nem látható, hogy megéri-e.
Ez egy kockázati biztosítás, szóval ha nem leszek munkanélküli, vagy tartósan táppénzen, akkor egyértelműen "nem éri meg", mert olyan, mintha kidobtam volna a pénzt az ablakon. Viszont ha munkanélküli leszek, van egy évem arra, hogy munkát találjak, nyugodtabban alszom, szóval akkor határozottan megéri.
Nem. Már száz éve tervezek bemenni, de mivel csak hétvégén van szabadidőm, mindeddig nem jutottam be.
Amúgy persze, tőlük kéne megkérdezni, meg is fogom, egyszer:)
Jelezted a biztosítónak, hogy beléptél az árfolyamgátba?
Szerintem ezt azért tőlük kellene megkérdezned, mert elég érdekes szokott lenni az ő álláspontjuk!
Pár éve fizetem a lakáshitelhez kötött törlesztési biztosítást, ami munkanélküliség esetén 12 hónapig "fizeti helyettem" a törlesztőrészletemet a bank felé.
A biztosítás díja a havi törlesztőrészlet 4,3%-a. Időközben beléptem az árfolyamgátba, viszont a biztosításom havidíja továbbra is úgy kalkulálódik, mintha árfolyamgát nélkül fizetném a törlesztést.
aki hasonló helyzetben volt, és igénybe kellett vennie a biztosítást, munkanélküliség/hosszabb táppénz miatt: a bizosító a banknak az árfolyamgáttal csökkentett havi törlesztőt utalja, vagy a teljes összeget (hiszen a biztosítás havi díját a teljes összeg alapján vonják).
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Valaki kapott már az idén a Raiffeisentől lakáshitel törlesztéshez kapcsolódó adóigazolást?
- Létezik olyan lakáshitel, aminél megveszi Neked a házat a bank, és neki kell törlesztened, tehát az a ház lesz a fedezet?
- Van itt valaki, aki 2014-2016 között a CIBnél vett fel lakáshitelt és a CIB Alkusz Kft-nál kötött biztosítást?
- Biztosítási fedezet megszűnt lakáshitellel kombinált biztosításnál! Mit jelent ez?