Létezik olyan lakáshitel, aminél megveszi Neked a házat a bank, és neki kell törlesztened, tehát az a ház lesz a fedezet? (tudásbázis)
Szia!
Mi most vettünk házat és körbe jártuk az összes környékünkön fellelhető bankot és a Takarékszövetkezet volt a legkedvezőbb. Nem volt közjegyzői díj! 10.000,- Ft hitelbírálat, 40.000,- Ft értékbecslő díja és 12.600,- ft földhivatali díj. 2 hét alatt elintéztük és ezen időben a folyósítás is benne volt.
Ma jött a papír a NAV-tól, hogy jönnek megnézni a házat az illeték miatt! Költözni terveink szerint április végén vagy május elején szeretnénk!
De van ilyen, lakáslízingnek hívják. A te tulajdonodba csak a futamidő után kerül a lakás, addig a banké. Úgy működik kb, mint az albérlet, de ezt is el kell, hogy bírálják, tehát kb úgy működik, mint a hitelfelvétel. Ennyit tudok, a többiről a bankoknál kell érdeklődni. Viszont nem az van, hogy te kinézed, ő megveszi, te fizeted, hanem van egy kínálata a banknak (általában új építésűek) és te onnan válogathatsz, anyagi kereteid függvényében.
De szerintem ehhez is kell valami kezdőtőke.
Hű....nem is olyan egyszerű ez mint gondolná az ember...de miért is lenne az:(
Tehát lényegében akkor olyan nincs,hogy a bank kifizeti neked az egészet,tehát megveszi a házat és aztán neki fizeted?Vagyis akkor max a felét fizeti ki ha úgy vesszük?
30% önerőt kérnek a bankok is... sajnos költség van.
0 Ft-al nem igen tudtok belekezdeni.
szia,
az összes hitel ilyen! a lakás a fedezet, azon van a jelzálog, te is és a bank is rákerül a tulajdoni lapra.
Sziasztok!
Létezik olyan hitel,ami megveszi Neked a házat,és aztán Neki kell törlesztened,tehát az a ház lesz a fedezet?
Természetesen bankokra gondoltam,OTP stb..köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Válás, lakáshitel gond, tudnál segíteni?
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Ha adóstárs vagyok, kaphatok lakáshitelt?
- Valaki kapott már az idén a Raiffeisentől lakáshitel törlesztéshez kapcsolódó adóigazolást?