Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?! (tudásbázis kérdés)
igen, nekem is kettő van
a társasház fizeti az épület biztositást
én a lakáson belüli és felelőség biztositást
nem árt ha egy helyen van :)
Vissza nem jár, ez azért más tészta, mintha önszántadból kötsz egy lakásra 2 biztosítást.
A TH az egész épületre kötötte, amiben a Te lakásod is benne van. A kettő nem ugyanaz.
Ez esteben át kell dolgozni a lakásbiztosításotokat, csupán ingóság biztosításra.
A bank pedig a hitelfedezeti bejegyzést a társasházi szerződésre teszi.
bemész, üf.szolg, elmondod bajod, és megcsinálják. Egyszerű
hitelből vettük a lakást, és a bank ragaszkodott a biztosításhoz! Hát most megnéztem a papírt, és mi nem is kötöttünk ingóságra! Mert még szinte semmi sincs a lakásba!
Ebben az esetben visszajár a pénz, a biztosítónktól? Jogszabály is azt írja, hogy nem lehet 2biztosítás! Eléggé, képben volt az ügynök! :-(
Társasházak csak az ingatlant biztosítják, az ingóságra nem terjed ki a biztosítás köre. Ezt célszerű megérdeklődni, megnézni a kötött szerződést.
Az ingóságaidra pedig külön biztosítást kell kötnöd, ugye ide tartoznak a bútorok stb.
lehet, csak minek?
mi azt csináltuk, h a közös képviselőtől kikértük a társasház biztosítási papírjának a másolatát, és csak oylan biztosítást kötöttünk a lakásra, aminek a pontjai nincsenek átfedésben a társasházéval. Jó biztosítós szakember tud ebben segíteni, ha viszed a társasház biztosítási papírjának a másolatát magaddal, amikor a lakást biztosítod!
További ajánlott fórumok:
- Lehet 2 férfit egyszerre szeretni?
- A providenttől egy családon belül hány ember vehet fel kölcsönt egyszerre?
- Két férfival egyszerre
- Össze vagyok zavarodva :( lehet egyszerre két férfit szeretni?
- 14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet?
- Szó, ami ige és főnév egyszerre. _VÁR_om, hogy _ÍR_j egyet