Szerintetek milyen idegen nyelvet érdemes most elkezdeni tanulni? És miért? Minek van ma jövője? (beszélgetés)
az Orosz az első 5-ben sincs benne, Kína a harmadik.(ha a GDP-t nézzük)
ennyi erővel japánul is lehet tanulni, ők a világ 2. legnagyobb gazdasága.(persze ott is mindenki tud angolul:))
Sztem teljesen felesleges kínait, meg oroszt tanulni, persze, ha idő, mint a tenger...:)
Diákmunka keresés közben akadtam olyan hirdetésre, ahol pl szerb-horvát-orosz nyelvtudást kérnek.
Ezen kívül ami még lehet, az olasz, francia, spanyol, a kínai is igen menő lett mostanában. Szóval most már szinte akármi :)
Amikor a fiam kezdett latint tanulni középiskolában, azt mondta a tanára, hogy ha a latin nyelvtant meg tudja tanulni, akkor ettől minden csak könnyebb lehet :D
Így is lett... francia, német, angol, spanyol nyelven beszél...
Múlt héten beszélt egy közgazdász: a kínai és az orosz véleménye szerint a jövőre nézve a legjobb "befektetés". Az előbbit Budapesten óvódában már tanítják, ahogy azt Kínában is...
És a legnehezebb is - egyes nyelvészek szerint még a japántól.
Nekem a kedvenc nyelvem...huhh most irigyellek is :)))
A kiejtésem tökéletes,rohadt gyorsan meg is tanulom,csak az a baj,nem tudom,mit jelent :DD
Mármint ami a zeneit illeti,ami meg a szakkifejezést,azokat tudom,még éjjel 2 kor is :)))
:)
Olaszt a diplomához keresik sokan, mármint a nyelvvizsgára készülők.
Mondjuk aki orvosira készül,vagy hasonló szakra,annak hasznára válhat :)
Mint tudjuk,egyik sem angolra,vagy franciára van "építve" :)
A legtöbb szakkifejezés latin! :)
Na ez az, jól fogtad meg, mire van kereslet, mit beszélnek kevesen, s ezért van benne fantázia? Köszi
Akkor spanyol, olasz, orosz. Torok? Kinai? Ezeken gondolkodom én is, leginkabb az oroszon a területi nagyság és a kereskedelmi lehetőségek miatt. Kinai? Ki tud róla valamit? Az olasz nem nagyon szűk terep?
Most a latin a nyerő,de ahogy olvasom a hirdetéseket egyre több oroszul,horvátul beszélő embert keresnek.
A latint,én is fogom,ha beledöglök is!Imádom :)
angol, német, spanyol és francia, bár egy tanulmány szerint a kínai nagyon jön fel a világnyelvek közé (a 3. helyen áll)
Angol azért mert itthon a legtöbb melóhelyen az kérik, német akkor ha a melóhelyen a főnökség és a külföldi ügyfelek németek főleg, vagy ha szeretnél egy kis időt v. sokat külföldön dolgozni és nem túl messze (Ausztria).
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelvet érdemes ma elkezdeni tanulni?
- Megéri elkezdeni tanulni a nemzetközi gazdálkodást 35 évesen?
- Milyen idegennyelvet (akár ritkát is) érdemes tanulni önerőből?
- Olasz nyelvet autodidakta módon, semmiféle előképzés nélkül miből, melyik könyvből érdemes elkezdeni tanulni?
- Milyen tanulási módszerrel lehet könnyen idegen nyelvet tanulni?
- Milyen könyvvel, internetes programmal tudok otthon, egyedül megtanulni olaszul, vagy legalábbis elkezdeni?