Milyen nyelvet érdemes ma elkezdeni tanulni? (beszélgetés)
Sziasztok!
Köszönöm a javaslatokat. A francia is tetszene és az uniós dolgok kapcsán jól használható is , illetve tényleg az angolra kellene még ráhajtani. Nézelődök még egy kicsit, aztán nekiállok valamelyiknek. Köszönöm, hogy a segítségemre voltatok.
Tanulsz kínaiul? Kb. mennyi idö alatt jut el az ember addig, hogy társalogni tudjon?
igazáűból a kínainak csak az írása húzós az elején. de nincsenek ragok, a szóalak sohasem változik, kb egymás után kell dobálni a szavakat sorrendben ez a fontos. :)
Én nagyon utálom a németet, de csak azért ajánlottam, hogy azt tanuld tovább, mert az angol-német nyelvvel lehet jobban érvényesülni Európában.
Könnyü? A magyarral együtt a legnehezebb. ( legalábbis a nyelvtudósok szerint )
Én beszélek olaszul, németül, angolul és tanultam oroszt. Ezek közül szerintem az olasz a legkönnyebb és a német a legnehezebb. ( Németo- ban élek egyébként. )
Kínai, japán.(Tudok nyelviskolát)
Szerintem nem olyan nehéz.Angol után kifejezetten könnyebb, mert a szavak többsége nagyon hasonló.Németül is beszélek, és hát a némethez képest a spanyol könnyű. Bár a nyelvtanában van olyan, ami más (nem latin) nyelvekben nincsen...A kiejtése nagyon könnyen megtanulható, 1-2 szabályt kell megszokni, én csak ajánlani tudom, a szívem csücske:)
Hogy miért a japán? mert gazdaságilag most kezdődik az ujjáépítése, ezért szüksége van az Európaiakra is, akár mint beszállítók, akár mint helyreállítók.
Ha gazdaságilag akarsz érvényesülni: Japán és orosz, az angolon felül.
Ha általánosan akarsz érvényesülni: angol-japám-francia
Ezek a nyelvek szükségesek ahhoz, hogy ha előre tekintesz, akkor a mostani munkaerőtúlkínálatban tudj jól érvényesülni, és elsőként vegyenek fel a munkaerőpiacon.
én a kínait ajánlanám, nagyon könnyű nyelv.
Igen, ezért is gondoltam az olaszra is. Helyben is vannak olasz érdekeltségű cégek. Megkérdezhetem, hogy a spanyolnak mennyire nehéz a nyelvtana, kiejtése?
Középfokú c-m van, -még a régi rendszerből- .
A német nagyon távol áll tőlem, egyszerűen a nyelvtani részére nem áll rá az agyam. A középiskolai oktatás teljesen elvette tőle a kedvem, de lehet még egy próbát megérne - bár úgy érzem a dallamosabb nyelvek jobban tetszenek.-
Talán az olaszt azért tudnád jobban használni Magyarországon, mert rengeteg olasz céggel állunk kapcsolatban, talán a export-import viszonylatban a 2. partnerország az Eu-ban.
Én spanyolul beszélek, imádom a nyelvet, rengetegen beszélik a világban, de be kell vallani, hogy kis országunkban kevesebb lehetőség van ezzel..... Remélem segítettem!:)
angol,német,orosz,spanyol
Gondoltam az olaszra és a spanyolra én is, nem tudom melyiket lehetne később jobban használni. Angolból igyekszem folyamatosan képben lenni, tanulok új szavakat, olvasgatok.
Most olvasom, hogy van angol nyelvvizsgád! Milyen fokú?
Angol. Angolul szinte mindenhol megérteted magad! Persze ez attól is függ, hogy milyen területen gondolkodsz!
Melyik nyelv vonz Téged?Ázsiai pl vagy a spanyol,olasz,stb?Szerintem ezt is érdemes mérlegelni,mert lehet van igény pl.németre,de ha valaki nem szereti,nehezebben is fogja megtanulni.
Valószínű attól is függ,melyiket érdemes még választani,hogy a tanulás után,tudod-e kamatoztatni a tudásod,pl.gyerek mellől el tudsz-e menni bizonyos munkakörbe melózni,stb,esetleg távolabb kapnál munkát azzal a nyelvvel.
Hát na...nem könnyű...
én a spanyolt ajánlom:) De az olaszban is sok lehetőség van. Vagy fejleszd az angolt nagyon jó szintre, mert anélkül már nehéz érvényesülni a munkaerőpiacon...:)
Az angol mellett jó lenne, ha a németet tanulnád tovább és vizsgáznál is belőle.
Sziasztok! Gyesen vagyok még pár hónapig, szeretnék belekezdeni valamelyik nyelv tanulásába - esetleg egy nyelvvizsga gondolatával is kacérkodom. Szerintetek melyik az a nyelv, amelyiknek érdemes nekikezdeni? Angolból van nyelvvizsgám, németet anno négy évig tanultam, de nincs belőle használható alapom, meg soha nem is szerettem. Napi kb. kettő órát tudnék rászánni a tanulásra, elsősorban itthon,interneten keresztül. Köszönöm, ha megosztod véleményedet, tapasztalataidat.
További ajánlott fórumok: