Szerintetek mennyire ártalmas a mikrohullámú internet ? (beszélgetés)
Már hogyne lenne
pl. [link]
Rákerestem.
"AZ XXXXXX Internet Szolgáltató Kft. vezeték nélküli, széles sávú internet-hozzáférést biztosít mikrohullámú összeköttetésen keresztül Nyíregyházán és vonzáskörzetében.
Az új technológiának köszönhetően gyorsan telepíthető, járulékos telekommunikációs költségek, telefondíjak és más rejtett költségek nélkül."
Mikrohullámú internetszolgáltatónál dolgoztam még nagyon régen, és bemérettünk átjátszót(ami ugye nagyobb teljesítményű), és kb. az jött ki, hogy a mikrohullámú sütő ártalmasabb.
Ellenben nem mindig megbízható, problémát jelenthet a vihar, a kinövő fák, stb.
Ha a mikrohullám ártalmai a kérdés, akkor semmiben sem ártalmasabb, mint bármilyen más technológia. Magát a Földet is éri a világűrből, a műholdakról.
Frekvenciákról, rezgéshullámokról van szó, ami nap, mint nap ér bennünket bárhol is vagyunk.
Ha a parabola antennával vételezett mikro internetre gondolsz, akkor az sem ártalmasabb, mintha kábelen bevezetett internetet használunk.
Set top box.
Nálunk csaj egy tévé van, nekem a net fontosabb.
Vezetékek meg más okból is vannak itt-ott, de megszoktuk.
Nem vagyok abban biztos, hogy ezt mikrohullámúnak hívják... :D
Mobilnet van a piros színű társaságnál is.
Nekünk elvileg vezetékes a net, a routerről osztjuk el, de az én gépembe plusz vettünk egy stick-et, a vezeték helyett, hogy ne kelljen a szobán keresztülhúzni a "madzagot".
Sőt ahol alszom, ott van a TV is, a számítógépet elalvás előtt az ágy mellé húzom, mert az online krimire alszom el.
Ha lenne külön hálószobám, akkor is így tennék, mert a fene se akar elalvás előtt átgyalogolni a másik helyiségbe.
Kolátlan mobilnet valóban nincs, de a 150 GB igencsak sok mindenre elég...
További ajánlott fórumok:
- Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek?
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Ez a hír kamu a mikrohullámú sütőkről?
- Ártalmas szerintetek a Nescafé és a Completa napi fogyasztása?
- Lehet mikrohullámú sütőben anyatejet melegíteni?
- Milyen ételek főzhetők mikrohullámú sütőben?