Milyen ételek főzhetők mikrohullámú sütőben? (tudásbázis kérdés)
Szia.
Ugyan nem tőlem kérdezted, de én is szoktam 3 perces sütit sütni. Én így készítem:
Nekem mindig sikerült, és előkészülettel együtt 5 perc!
Üdv: Luca
Kisebb almákat megmosok,jénaiba teszem egymás mellé,lefedem,10 perc alatt puhára párolódik.Nekünk ízlik.
Szalonnát mikróban sütök,nincs tele a konyha égett füsttel.
A mikrós light piskótám is mindig sikerült eddig.
pudingok, szószok.
Nagyon jó, mert nem ég le :)
Én egytálételeket sűrűn készítek.
Egy jénait kivajazok. Az aljára egy marék nyers penne tésztát teszek. Erre jön az olajon éppen csak megpirított darálthús,rajta pici pirospaprikával, vegetával, majd megint a tészta, hús, tészta. (Kb. 20 dkg tészta, 50 dkg hús)
Ezután felengedem tejjel,annyival hogy ellepje és a mikro közepes fokozatára beteszem. Kb. mire a tejet beszívja a tészta, addigra készen is van.
Tányérra szedés után reszelt sajtot szoktam rászórni.
Jó étvágyat!
ilyen "tojásrántottát" én is szoktam csinálni, reggelire.
a különbség annyi, hogy én csak a tetejére teszek sajtot, az klasszul ráolvad, és nem szoktam letakarni semmivel:)
(viszont ha van otthon, teszek bele még újhagymát, gombát, vagy bármi mást, ami a tojásrántottába is illik:))
Piskotát probáltam ,kocsit szárazabb ,de nem rossz
Rizst ,grilpipit,mikor milyen levest,burgonyát-hasáb, föt,tükör tojást ,virslit.
Mirelit husokat.
nagyon sok dolgot kipróbáltam, pl. túrógombóc, parileves... de nem jók, viszont van 1 mikrós kedvencem, ezt leírom: felszeletelek jó sok sajtot (nincs mennyiség, mert a sok a finom :) ), és a felét egy jénai aljára, egymás mellé elhelyezem, és ebbe tojást ütök (attól függ, hány személynek csinálom) én ált. 6-7 db-ot is beleteszek, ezt fűszerezem picit (só, bors, paprika, majoranna), és befedem a szeletelt trappista másik felével. Folpack-kal lezárom a tálat, és a legerősebb fokozatra teszem be, annyi percre, ahány tojás van benne :)
Ezen kívül csak melegítek :) Ja, meg a virslit is mikróban csinálom, nem vízben...
tuti, ugyanabból a könyvből próbálkoztunk...
:)))
főztem már tésztát, krumplit és egy spec. recept szerint pudingot.
frappáns lenne mellékelni ez utóbbi receptjét, de természetesen nincs meg. nekem nem is ízlett.
amúgy nincs értelme, csak akkor épp nem volt más választásom.
További ajánlott fórumok:
- Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek?
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Lehet mikrohullámú sütőben anyatejet melegíteni?
- Ételek csillagtökből, amiket nem kell sütőben, olajban sütni és nem főzelék?
- Lehet sütni mikrohullámú sütőben?
- Hogyan lehet mikrohullámú sütőben kenyeret sütni?