Ételek csillagtökből, amiket nem kell sütőben, olajban sütni és nem főzelék? (tudásbázis)
ez érdekesnek tűnik, bár én másképp csinálnám: mézzel karamellizált pirított hagymán párolnám a patisszont és a körtét, és kapor helyett inkább szerecsendióval és fehérborssal nyomulnék. de ki tudja, még az a kapor is jó lehet. na majd kipróbálom :)
azzal az a gond, hogy a lecsót nem eszi meg a férjem, kétfelé meg nem fogok főzni. de azért köszi
És köszi mindenkinek, aki eddig válaszolt.
dehogynem, csak pár napja rántott zöldségek voltak ebédre, egyenlőre elég volt..
Most elég sok tökfélét kapok-aminek nagyon örülök, mert ingyen van és szeretem-csak a meleg miatt minél gyorsabb és azért finom kaját akarok belőlük csinálni.
vágd apró csíkokra, majdnem mint a paprikát és ne mond meg a párodnak.
Általában ha nem tudják mit esznek, még ízlik is nekik :D
Példa: apám nem szereti az olajban sütött ételeket.
Én azzal főzök. Ebédre jöttek hozzánk, nem szóltam semmit.
Nagyon dícsérte amit kapott :)
Utána mondtam, hogy mivel készült.
Na ilyesmire gondoltam, nekem már nincs semmilyen kreatív ötletem, a másfél éves kislányom és ez a meleg kiszívják minden erőmet.
Köszönöm!!
Főzni dehogynem, csak ne főzeléknek.
A lecsó jó ötlet, csak a férjem nem eszi meg..
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Rántott húst készíteni sütőben?
- 10 hónapos baba 2 hete nem nagyon eszi a főzeléket ebédkor, vacsorakor. Miért? Minden mást eszik, a főzit imádta azelőtt