Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka? fórum

A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka? (tudásbázis)


1 2 3
84. ac808a6b30 (válaszként erre: 83. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 18:14
Mármint ezt nem magamnak írtam!
83. ac808a6b30 (válaszként erre: 82. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 18:14
Na, most olyan rosszul érzem magam, remélem, nem utálsz! Elég lelkis vagyok!
82. ac808a6b30 (válaszként erre: 81. - A9986bef96)
2010. jún. 4. 18:03
Én szerencsére nem, köszi a gratulációt, tudod én hülye vagyok ehhez, így rögtön elhittem, természetesen nem teleszórni akartam, segíteni sok embernek megóvni az egészségét, esetleg ha zavar, szólj a modinak, hogy törölje!
81. a9986bef96 (válaszként erre: 79. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 18:00
De.Az vagyok.
80. ac808a6b30 (válaszként erre: 78. - A9986bef96)
2010. jún. 4. 17:59
De, sértődékeny vagy, már látom!
79. ac808a6b30 (válaszként erre: 74. - A9986bef96)
2010. jún. 4. 17:59

Huh, nagyon várom a válaszod, a baj csak az, hogy reggel elutazom, pedig tényleg érdekelne nagyon, szerintem ez tök hülye időtöltés, de azért remélem, nem vagy sértődékeny!


Szép hétvégét Nektek!

78. a9986bef96 (válaszként erre: 76. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 17:59

Magamnak írtam.

És: nem poénos ha valaki ilyet csinál másoknak.

És: ez("poénból") egy általános szóhasználat arra,ha valaki valamit csak passzióból ír.

Egyébként frankón teleszórtad ezzel a szeméttel a hoxát,ehhez külön gratulálok.

77. ac808a6b30 (válaszként erre: 70. - Pirosalma)
2010. jún. 4. 17:56
Köszi a választ, és kefekötőkének is (tök jó ez a név)!
76. ac808a6b30 (válaszként erre: 74. - A9986bef96)
2010. jún. 4. 17:52

Szerintem ez nem poénos, sokan nem értenek hozzá.

Képzeld el például, ha valaki hipochonder beteg, nem értem, ez miért jó játék, de elmondhatnéd, kérlek!

75. Pirosalma (válaszként erre: 69. - Kefekötőke)
2010. jún. 4. 17:04
Az elektromágneses tér ide-oda rezgeti a molekulákat, amik egymással súrlódnak, így hő keletkezik. Ez a melegítés alapja.
74. a9986bef96 (válaszként erre: 66. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 14:57
Sok ilyen van.És nem csak mikróból.Én is írtam egyet poénból,ha átadnám,egy évig forognál tőle...Nem nehéz ilyeneket gyártani.:S :(
73. a9986bef96 (válaszként erre: 69. - Kefekötőke)
2010. jún. 4. 14:56

"Csak a logikai fantáziádra bízom ,mi történik a folyadékokban lévő (jelen esetben a tejben )egyébként szükséges biológiai alkotórészekkel,ha mikróba teszed."


Ugyanaz


mintha máshol éri őket hasonló hőhatás.

72. a9986bef96 (válaszként erre: 70. - Pirosalma)
2010. jún. 4. 14:53
Így van.A babacuccos fertőtlenítő úgy néz ki például,hogy a fertőtlenítő dobozkába nem csak a holmikat,hanem némi vizet is tenni kell 8 perc x fok.Mire kiveszem totál visszaadja,hogy a tűzhelyen forralt vizes megoldást helyettesíti ez a módi.Ehhez nekem anno tizenx éve semmilyen rezgés-ismeret nem kellett,hogy lejöjjön...;)
71. Pirosalma (válaszként erre: 65. - Kefekötőke)
2010. jún. 4. 14:51
Gondolj csak arra, mekkora intenzitású EM tér alakul ki egy többszáz wattos mikróban!
70. Pirosalma (válaszként erre: 65. - Kefekötőke)
2010. jún. 4. 14:49
A magas hőmérséklet öli meg őket, ahogyan a tűzhelyen főzött ételek esetében is.
69. kefekötőke (válaszként erre: 68. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 11:31

Szoktak bizony.

A munkahelyemen készült is egy mikrohullámu fertőtlenítő kórházi hulladék fertőtlenítésre az egyik egyetem megrendelésére.

A katonai radartechnikában használatos nagyteljesítményű mikrohullámú generátor lett beépítve ,ami nem csinálta amit kell,és helyette 10 db egyszerű,TESCO-s háztartási mikro lett egymás fölé szerelve.


Csak a logikai fantáziádra bízom ,mi történik a folyadékokban lévő (jelen esetben a tejben )egyébként szükséges biológiai alkotórészekkel,ha mikróba teszed.

68. ac808a6b30 (válaszként erre: 67. - Kefekötőke)
2010. jún. 4. 11:20
Igen, ezt én is úgy tudom, hogy mikroval szotak fertőtleníteni.
67. kefekötőke (válaszként erre: 66. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 10:59

Megijedni azért nem kell,de kíváncsi lennék a kérdésemre a válaszra.

Ha megkapomakinek feltettem ,majd megírom a saját empírikus hozzászólásomat.

Jó flancos szöveg mi??)))

66. ac808a6b30 (válaszként erre: 65. - Kefekötőke)
2010. jún. 4. 10:56

Hát ezt ki tudaj, ezt már én sem értem.


Valaki azt élvezi, hogy ijesztget?

65. kefekötőke (válaszként erre: 64. - Pirosalma)
2010. jún. 4. 10:52

"A micróhullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra, fertőtlenítésre."


"A mikrohullámok egyszerűen melegítenek, semmi több."


Akkor mi az igazság ?

64. Pirosalma (válaszként erre: 63. - Ac808a6b30)
2010. jún. 4. 10:23

Szia!


Ezek egyszerű hazugságok.


Ami igaz lehet, az az, hogy BIZONYOS műanyagokból fölszabadulhatnak káros vegyületek. Nem tudom, így van-e, de nem tudom kizárni sem, mert nem értek ehhez ilyen szinten.

De a többi szimpla hazugság. A mikrohullámok egyszerűen melegítenek, semmi több.

2010. jún. 4. 10:20

Ezt az e-mailt ma kaptam:


Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán,


gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és micróhullámú sütőben.


Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.


A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,


gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%,


elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%,


micróhullámú sütőben 0%-a kelt ki.


A micróhullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra, fertőtlenítésre.


Hogy mire nem, azt lejjebb olvashatjuk.


Szerintem van igazság szavaidban!


----- Original Message -----



Ebben lehet igazság!



Én kb. 2és fél éve rendelek ebédet a munkahelyemre, amit műanyag dobozban

szállítanak házhoz és melegítem a mikróban .


Októberben műtöttek, jelenleg a ötödik kemónál tartok................



Üdv!


A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek

molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől,

degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket

fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban

elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a

szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák

előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített

ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi"

magát.


környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel:

Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban,

Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú

sütőket!

svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó

személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és

a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a

résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy

biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon

felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet,

negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers

biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve,

hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.


Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek,

és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény

a következő lett:


A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej

és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően

meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték

(vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL

és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt,

nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig

tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy

előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny

baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a

táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai

folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A

mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta,

hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely

betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így

rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."


Kedves Mindenki!

Egy Amerikai orvosi intézet ( Walter Reed Army Medical Center )

kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy


NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!!

CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A

MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR

KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI,

AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.


A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.


AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI,

HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.


Küldjétek

el és mondjátok meg mindenkinek, aki fontos Nektek, ezt kéri az üzenet

küldője.

Ezt a felhívást egy amerikai orvosi intézet kutatócsoportja adta közre

( Walter Reed Army Medical Center )

62. 548acefc9c (válaszként erre: 61. - Pirosalma)
2010. ápr. 15. 10:15

Úgy...szóval szerinted nem egy nagy kihívás...Hát akkor tudod,mit?


ÁLLOK ELÉBE!!!!!!


:)))))))))

61. Pirosalma (válaszként erre: 59. - 548acefc9c)
2010. ápr. 15. 08:32
Nyugodtan elé állhatsz:-)
60. Pirosalma (válaszként erre: 58. - 07c4794583)
2010. ápr. 15. 08:28
Máshogy melegíti, ennyi a válasz.
2010. ápr. 15. 00:31

Nekem személy szerint semmi különbség nincs az ízben,hogy hol melegítem...Amit a mikroban utálok,hogy nem is melegíti meg olyan egyenletesen mindenhol,sőt...Bár ez lehet attól,hogy olcsó és nem a csili-vili legújabb,nagyintelligenciájú...De akárhogy is: a kényelem amit nyújt,az ellensúlyozza ezt...:)

Bár...a mikroorganizmusok szemszögéből nézve,nem egy biztonságos hőkezelés,de...a remény hal meg utoljára,vagy akkor sem...(na,jó példával elöl járok,de ami igaz,az igaz:P)

És én már csak forrón szeretem a popcornt!:)

Amúgy én is félek tőle,de nem az étel miatt(most a mikrobikra nem gondolok,hanem amit itt fejtegettek),gondosan félre szoktam állni az ajtaja elöl.Ez nem tudom,hogy szükséges-e,de engem így "szocializáltak",hogy amikor működik,nem szabad az ajtaja elé állni...:P

58. 07c4794583 (válaszként erre: 52. - Mmacus)
2010. ápr. 14. 23:17

Nem csak te, én is így érzem. Valami történik a kajával a mikrós melegítésnél, amitől nem olyan lesz az íze, talán a hirtelen és nem egyenletes felmelegedés (kívül forró, belül hideg), talán a rezgetéstől, fene se tudja, kerülöm, ahogy csak lehet, csak a kávémat szoktam benne melegíteni, mert az tényleg csak fél deci.

Hogy egészségtelene-e, azt nem tudom, de utánanézek majd, mit ír az okos angol meg amerikai sajtó :D

57. Katinkaboszi (válaszként erre: 55. - Anka71)
2010. ápr. 14. 19:22

ha tényleg káros lenne, a gyermekosztályok, klinikák nem tartanának melegítéshez mikrót,

pont arra, amit Te is mondtál. :)

56. Pirosalma (válaszként erre: 53. - Anka71)
2010. ápr. 14. 19:20
Nem, nem káros. Minden, ami ezzel kapcsolatban jellemzően kör-e-mailek formájában terjed, légbőlkapott, kitaláció, nélkülöz mindenféle tudományos alapot és realitást.
55. Anka71
2010. ápr. 14. 19:20

Az én babám tápszeres volt, és csecsemő kora óta mikróban melegítettem neki a vizet a tápszerhez. Sőt, a teát is mindig mikróban készítem, bögrénként (mert családon belül mindegyikünk más fajtát szeret.)

Nekünk is 1994. nyara óta van, én nem félek tőle, bár lehet, tudatlan vagyok e témában.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook