Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek? (tudásbázis)
sok,nagyon sok,a vitaminok eltunnek/"megsulnek" a microsutoben.nem jo fozesre,es sokan csak kaja atmelegitesre hasznaljak,de mivel emf/eletric magnetic field-et bocsat ki ami az egeszsegre nagyon veszelyes/rakort okoz/,szoval jobb ha elfelejted.
latom sokan nem jartassal itt a sutovel kapcsolatban pedig ha kicsit utana neznenek a dolgoknak.......na ez egyeniu dolog,bocsi senkitsem akarok megbantani.
Ez a dioxinos dolog hülyeség,aki ért hozzá az tudja.
Azért,mert egy két idióta elfittyent egy két laikus számára ijesztő szót,attól nem igaz.
Nem kell elhinni ami az interneten van,ennyi.
És fake volt, csak szólok :)
Nincs káros hatása a mikrónak sőt!
Nem született tudományos elismert!!! kutatás arról,
hogy káros lenne.
Csak sok a hülye a neten,nem minden igaz amit írnak!
A tápanyagok az ételben maradnak
A proteintartalmú ételek nem barnulnak meg mikrohullámú sütőben való főzéskor. Ez a csökkentett oxidáció azt jelenti, hogy az ételben található A-és E vitamin kevésbé sérül
A mikrohullámmal melegített ételekben több vitamin marad, mint a hosszú főzéssel elkészítettekben
Te csak hiszed!
Már évekkel ezelőtt is sokat írtak róla!
A probléma inkább az, hogy Masszőr:
- olyan információról beszél, amit állítása szerint fizika eszközökkel nem lehet megmérni ("Semmi olyan amit fizikai eszközökkel meg lehetne mérni."). Innentől nem szabad az illetőt komolyan venni. Ha valamit nem tud megmérni, akkor honnan tudja, hogy létezik?
A válasz: mert úgy érzi, mások úgy érzik, ingával kimutatható stb. Ezeket elég jól lehetne tesztelni, de jellemzően nem vállalkoznak rá az ingások.
- a másik probléma, hogy az információ nincs definiálva
- a harmadik problémát priviben írom le.
Érted...először kérdezni akartam,hogy mégis ezt hogy gondolja...Mert szerintem,ha minden információ törlődik,akkor úgy ahogy van,már bocs: szerintem...hú...meddig lehet ezt visszafejteni...Atommaghasadásig?Mert hogy az edényke is ott van például,nem csak az ominózus tejecske...:O De érted...minden információt...Ez amolyan jó erős preevolúciós státuszként hangzik...Nem?
De aztán arra gondoltam,hogy lehet,hogy még sem ilyen "minden"re gondolt,gondoltam megkérdezem...
De aztán arra gondoltam,hogy talán valaki más már megtette,úgyhogy inkább elkezdtem továbbolvasni...
Ja.Hát továbbolvastam...:S
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán,
gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és micróhullámú sütőben.
Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.
A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,
gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%,
elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%,
micróhullámú sütőben 0%-a kelt ki.
A micróhullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra, fertőtlenítésre.
Hogy mire nem, azt lejjebb olvashatjuk.
Szerintem van igazság szavaidban!
----- Original Message -----
Ebben lehet igazság!
Én kb. 2és fél éve rendelek ebédet a munkahelyemre, amit műanyag dobozban
szállítanak házhoz és melegítem a mikróban .
Októberben műtöttek, jelenleg a ötödik kemónál tartok................
Üdv!
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek
molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől,
degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket
fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban
elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a
szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák
előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített
ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi"
magát.
környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel:
Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban,
Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú
sütőket!
svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó
személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és
a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a
résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy
biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon
felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet,
negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers
biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve,
hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek,
és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény
a következő lett:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej
és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően
meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték
(vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL
és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt,
nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig
tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy
előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny
baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a
táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai
folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A
mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta,
hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely
betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így
rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."
Kedves Mindenki!
Egy Amerikai orvosi intézet ( Walter Reed Army Medical Center )
kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy
NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!!
CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A
MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR
KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI,
AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.
A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.
AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI,
HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.
Küldjétek
el és mondjátok meg mindenkinek, aki fontos Nektek, ezt kéri az üzenet
küldője.
Ezt a felhívást egy amerikai orvosi intézet kutatócsoportja adta közre
( Walter Reed Army Medical Center )
Én is hasonló rosszakat olvastam már róla,de mi lesz a mikrohullámú sütők gyártójával?
Szegények csődbe mennek és maguk után hagyják a sok rákos beteget!
Szia, Betty!
Ez inkább a mese kategóriája.
Én ezt találtam:
"A mikro ártalmai a szervezetre
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.
környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!
svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."
"A mikrohullám és a telefon rádióhulláma teljesen más dolog, ergo a példád ostobaság."
Nem az az ostobaság, hanem ez, amit te írsz. A mobiltelefon is mikrohullámokkal működik! Az egyik 900/1800 MHz ill. 2,1 GHz, a másik 2,45 GHz. Ez árnyékolás szempontjából éppen egy tartomány, és bizony a mikró árnyékolását lehet tesztelni a telefoncsörgetéssel!
Berakom a linket, mert látom nehéz rákeresni, akit érdekel bővebben:
A mikrohullám és a telefon rádióhulláma teljesen más dolog, ergo a példád ostobaság.
A mikró csak akkor engedi ki a sugarakat használat közben, ha nem zár tökéletesen az ajtaja, ezért ha bármi gond van vele, azonnal meg kell szereltetni, addig tilos használni.
Valóban a vízmolekulákat kezdi rezegtetni, így melegíti föl az ételeket. Épp ezért, ha valami totál száraz dolog kerül a mikróba, az nem fog melegedni, nincs, ami melegedjen. Egyszer egy légy bekerült a mikróba az étel melegítése közben, mikor kész lett, a légy simán kirepült belőle. Jó szárazság volt azon a nyáron.
A benne melegített ételnek tényleg nincs káros hatása, épp ezért is lehet a bébiételt is benne melegíteni. Nem átverésből van rajta a bébikajcsikon, hogy mikróban hány perc alatt készül el.
További ajánlott fórumok:
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Ez a hír kamu a mikrohullámú sütőkről?
- Melyek a (nagyon) kemény víz káros hatásai az egészségre?
- A tüdőbiopsziának lehetnek káros hatásai?
- Folyékony ételfestéknek milyen mennyiségben lehetnek káros hatásai?
- Vízilabda edzőtáborban lesz a Kisfiam 1hónapig! Hogyan védjem meg a nap káros hatásaitól? Esetleg van köztünk bőrgyógyász?