Szerintetek mennyi gyerektartast itel meg a birosag ha a parom cege nulläban all? (beszélgetés)
Bocsi lanyok, dolgozni voltam es miutan 12 oraztam, nem neztem mar fel a hoxara.
Egyebkent meg mindig jo a fizum, csak a kiadasaim a hitelekkel is az egbe ernek. Ennyi
De természetesen a gyt. is a gyermek érdekeit szolgálja, anyagilag. Az apával való kapcsolattartás pedig érzelmileg.
A láthatás alól vannak kivételek, de ott általában hivatalos tiltás is van.
Mert a gyt. nem?
Valamint nem lennék benne annyira biztos,hogy minden esetben...
Ezt találtam most is:
A gyermektartásdíj állam általi megelőlegezésének akkor van helye, ha a bíróság a tartásdíjat jogerős határozatában már megállapította és a gyermektartásdíj összegének behajtása átmenetileg lehetetlen, továbbá a gyermeket gondozó szülő vagy más törvényes képviselő nem képes a gyermek részére a szükséges tartást nyújtani, feltéve, hogy a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét.
Az eredménytelen végrehajtást, illetve a végrehajtás szünetelését kimondó foglalási jegyzőkönyv hat hónapnál régebbi nem lehet.
A gyermektartásdíj megelőlegezése a gyermek nagykorúvá válása után is megállapítható, illetve továbbfolyósítható addig az időpontig, ameddig a középfokú nappali oktatás munkarendje szerinti tanulmányokat folytat, de legfeljebb huszadik évének betöltéséig. A folyósítás ideje a kérelem benyújtásának napjától számított legfeljebb 3 év, amely egy alkalommal legfeljebb 3 évre ismételten elrendelhető.
Jo fej! Es a gyereket ilyenkor nem kell ruhazni, etetni?
Te beadhatod, hogy mennyit kersz, aztan a birosagon majd ok alkudoznak.
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Most 15-én lesz 3 hónapja, hogy nem fizet gyerektartást a volt férjem. Fel lehet jelentenem és ha igen akkor hol? Bíróság vagy gyámügy?
- Kötelezhet-e a bíróság gyerektartás fizetésére, ha munkanélküli vagyok és csak az élettársam fizetése az egyetlen jövedelmünk?
- Kérhetem, hogy a gyerektartás összegét a bíróság állapítsa meg?
- Tud valaki segíteni? A bíróság megállapította a gyerektartást, de a volt párom nem fizeti. Ilyenkor hova kell menni vagy mit kell csinálni?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.