Kérhetem, hogy a gyerektartás összegét a bíróság állapítsa meg? (tudásbázis)
Én sehogy nem gondolom, a srácnak volt egy lakása, amit legénykorában vett, hitelre. A volt feleség gondolta, hogy mivel a 6 év alatt is törlesztették, és esetleg neki is járna valami. Vagy a gyerekeknek.
De bíróság döntött: nem. 600 000.- ft. egy összegben, illetve a havi 40 000.- a két gyereknek.
Tegnap zárult le ismerősöm 2 éves válása, két gyerek után 40 000.- ft.
A lakás a srácé volt, hiába éltek együtt 6 évig, a feleség abból semmit, csupán 600 000.-et kap, volt egy kocsija, annak az árát kapja.
6 év.Ennyi; 600 000.-, és havi 40 000.- szörnyű.
A fizetés akár 50%-át is vonhatják gyerektartás gyanánt..friss infó,bírónő mondta-
Érdemes reális összegben gondolkodni,mert ha teszem azt mond 45-öt és kap 25-öt a kettő közti különbség illetékét neki kell kifizetni.
A barátnő meg ne dühöngjön,hogy 5000ft-ot kapott 10 helyett,van aki ennyit se kap,sőt olyanok is vannak,akik 4-5 havonta odadobnak némi aprót a gyereknek és anyuka tehetetlen mert nincs 6 havi elmaradás...
DE érdemes bírósági úton érvényesíteni a gyerektartást is,mert ha nem fizet,egy bírósági papírral többre mész.mint egy megállapodtunk ennyiben és nem fizet mondattal..Sok sikert!
Úgy tudom hivatalos keresetit kérnék.
Nekünk ezt mondták,de megegyeztünk 15e-ben.Ez kb reális
Részben...
Lényegében kettôtöknek kell összedobni az összeget.
20 %-tól többet viszont aligha fognak megállapítani. (+ kapod még a családi pótlékot, esetleg a gyermekvédelmi támogatást).
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Szeptember óta külön vagyunk lányom apjával, azóta semmit sem fizetett, visszamenőleg kérhetem a gyerektartást?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.
- Munkanélküliből a 20%-ot vagy az alap összeget kellene vonniuk gyerektartásra?
- Szerintetek az adó visszatérítésből kell fizetni a gyerektartás összegét?