Szerintetek menjek orvoshoz? Nem fog hülyének nézni? (beszélgetés)
Azért picit figyelj oda, milyen gyümölcsöt eszel, mert a gyümölcscsukor (fruktóz)ugyanaz, mint a kristálycukor szinte.A rostok miatt jó, de csak csínján vele.
Egyél zöldségféléket is, ezek is ugyanúgy szénhidrátot tartalmaznak egyébként, csak a cukor és a finomított liszt és társai a gyors felszívódású szénhidrátok.
A rostos dolgok, mint zöldségfélék, azok lassú felszívódásúak.
Ha ezt bonyolultnak találod, akkor nézegess egy GI-táblázatot és igyekezz aszerint enni. Az nagyjából ezt tartalmazza.
Még az is lehet, hogy a fennmaradó puffadást a sok gyümölcs okozza.
Szia kedves Mermaid :) volt... elmentem dokihoz vérvétel eredménye rendben lett... semmi bajom ezek szerint... eletmodot valtottam 2 hete gyumolcsoket eszem meg kevesebb cukor (joval kevesebb), szenhidrat feher kenyer semmi stb stb... edzek es aerobicozom... a puffadás ugyan úgy megvan de fogytam 3 kilót :D sok sok magnéziumot szedek azt tanácsolta az orvos... hétfő óta elmúlt a depressziós hangulat hálistennek megint ugyan az az életteli vidám ember lettem mint 1,5 hónapja :D terhes nem vagyok hamarabb megjött mint kellett volna és normálisan azt mondta az orvos, hogy lehet volt egy hormoningadozásom amiatt voltak ezek a dolgok és a puffadás is el fog mulni ha tudatosabban táplálkozom 😁😁 szóval ennyi köszönöm, hogy érdeklődtél :)
Mi újság kedves Vivavuviva?Teszt, doki volt azóta?
Kedves Vivavuviva!
Azért írok, mert engem is hasonló kétségek gyötörnek. Hogy bár jún. 4-én megjött, de nem volt vészes, ill. hogy bár csináltam tesztet és negatív lett, de utoljára 22. ciklus napon. Eltekintve ettől a júniusi "menzikétől", ma lennék a 32.napon.
Amit furcsa tünetnek nevezhetnék az egy bizsergő érzés a méhemben. Volt már valakinek hasonló, vagy mi lehet ez?
Persze tudom, teszteljek, de azóta már minden reményt feladtam, hogy az apukajelölt jelentkezik nálam. Amúgy is nagyon bántanak a történtek, de így ez most egy különösen nehéz helyzet.
menj orvoshoz,az sem jó h gyógyszert szedet mert úgy vagy vele h fel vagy puffadva,ez a baj az emberekkel el se mennek orvoshoz és mindent beszednek...
Szafaripók egyáltalán nem kértem senkit, hogy online diagnosztizáljon :D szép napot :)
Kedves Globus... a vegbelsipoly igazabol nem vegbelsipoly hanem dermoid valamicsoda... valszeg szuletesem ota ott van... de legalabb 10 eve es sose puffadtam...
Ne haragudj,de ez tényleg nem sürgősségi eset.
Menj be egy sztk-ba,vizsgáltasd meg magad. Innen senki nem fogna kitalálni,mi zajlik a testedben.
Most látom, másik fórumában végbélsipolyról van szó, puffadás okaként szerepelhet.
Ha nem akarsz babát, akkor rohanj. Ha igen, ráérsz... én így tennék :)
Szerintem nyugodtan várjál.Nincs neked semmi sürgős dolgod se a nőgyógyászaton, se a háziorvosnál.
Lehet, hogy az emésztéseddel nincs valami rendbe és felpuffadtál.
Felesleges mindenből drámát csinálni.
A háziorvosom is holnap rendel csak... most neztem a neten... holnap délután megyek :)
A haspuffadásnak ezer féle oka lehet. Nőgyógyászati, gyomor-bél rendszeri, emésztőrendszeri. Mielőbb menj orvoshoz.
Kirúghatod, de nincs helyettük más.
Még ilyen sem lesz:)
Én akkor is bementem volna. Ha kétségeid vannak, muszáj. Ismétlem, ha nem akar megvizsgálni, egy vérvételt akkor is felírhat, hogy megtudd, hogy terhes vagy-e.
Biztos idegesìtő a hozzáállása, de azért nem hiszem, hogy másodszorra is hazaküldene. Persze, még mindig kérhetsz beutalót a körzetitől, de gondolom, akkor is ahhoz kell menned, aki turnusban van, ha pont ő lesz, akkor hozzá.
Ahh megneztem a magan orvosokat hát legalabb 20 ezer ha bemegyek es csinal egy huvelyi ultrahangot... arra nekem meg penzem nincs :( ahh bemegyek a haziorvosomhoz hatha mond valamit... es akkor azzal tudok menni a nogyogyaszhoz... hogy a haziorvos kuldott 😂
Uramisten az ilyen embereket páros lábbal rúgnám ki. Aki emberekket kell foglalkozzon nap mint nap, hogy engedhet meg magának ilyen hangsúlyt?
No ebben ne légy oly biztos. 24 éves korom óta kísért a banyakór. Nem hétköznapi dolog, de van ilyen. Mint például az én esetem.
Na hat ezt most mindenkeppen leirom! Felhivtam a kedves janos korhazat, hogy ki van bent (mert ugye a multkor a doktorno nem vizsgalt meg nem akartam ugyan ahoz menni) felveszi az asszisztens... megkerdezem kedvesen aranyosan, hogy ki van ma delutan es h ha van valami surgos ugy ami miatt mennek, akkor fognak e idopont nelkul fogadni? Felhaborodottan valaszol: megis h mit kepzelek en egy betegre 10p jut hova tudnam berakni legkozelebb 12. Ére tud idopontot adni! Es ha surgos akkor nem telefonal hanem bejon... mondom neki h de dolgozom nem tudom oda szaladni... erre o hogy ha dolgozik akkor nem surgos!! Na itt mar elszakadt a cerna: mondom most menjek el egy magan orvoshoz fizessek ki 10 ezer forintot, hogy megvizsgaljanak, mert on szerint nem surgos dolog miatt mennek? Na mind1 mondtam neki a vegen h jo be fogok menni valamikor... szerintetek ha meg hetfoig varok?
Igen, menj el orvoshoz mindenképpen. Nem fog hülyének nézni, ezért vannak az orvosok, nyugi.
Valami gond van, hanem is terhesség.
Patacipő... 😂😂😂 nagyon jo :D 😂😂
Ja am meg 25 éves vagyok szval nem hiszem, hogy még változó kor lenne 😁😂
patacipő, két féltégla a zsebbe és nem fogsz elrepülni :DD
Csak a multkor mondtam a nőgyógyásznak ezeket a dolgokat mert mentem rakszures eredmenyert.. es azt mondta, hogy a kovetkezo menstruacio utan meglatjuk mi lesz... nem vizsgalt meg... csak ramondta... de addig meg egy het van h megjöjjön... es ha igy puffadok addira elrepulok 😂
elvileg már olyan 6-7hetes terhes lenne, azt már ultrahangon is kimutatják, szóval vesztenivalója nincs
Azt akartam mondani, hogy azt nem hiszem, hogy valakinél a doki nem kér ilyen vérvételt, ha nem biztos benne sem a teszt, sem az uh alapján. Nem szoktak vele 3 hónapot várni
menj orvoshoz, és azt is mondd el, hogy negatív lett a teszt, és ha megvizsgál, többet tud mondani. Ha a második teszt is negatív, ami jóval később lett elhasználva, akkor elég valószínű hogy nem vagy terhes
Azt meg nem hiszem, hogy valakinek nem mutatta ki a teszt 3 hónapos terhességet, úgy értem, van vérvétel is, ami megbízhatóbb egy vizelet tesztnél, mert a vér beta hcg tartalma nem hazudik. A vizelet tesztet lehet tévesen értelmezni, az ultrahang a 2-3 hetes terhességet nem mutatja ki, vagy akár később is nehezen látszik (de nem mindenkinél), viszont a vérvételbe tényleg nem lehet belekötni mert van ennek a hormonnak egy növekedési ritmusa is, szóval kimutatja.
Ennyi idő után már a legsilányabb minőségű teszt is pozitívat mutatott volna. Megértem,hogy a mâjusi esetleg lehetett negatív, de ha terhes lennél, most már kimutstná.
Viszont elmennék orvoshoz azonnal, ne mondd, hogy terhes vagy-e, majd ő kideríti. Mondd el neki az összes tünetedet, hogy nem jött meg, puffadás stb, mert akár valamilyen nőgyógyászati betegséged is lehet, ami azonnali beavatkozást igényel, szóval spuri a dokihoz. Azt úgyis észreveszi, ha terhes vagy.
További ajánlott fórumok: