Szerintetek melyik a legerősebb, legbiztonságosabb óvszer a piacon? (tudásbázis)
Rako - Ez nekem/nekünk nagyon bevált. Nem 1-2 éve és nemcsak pár 100 db-ot használtam/tunk már el, és egyikkel se volt gond.
Viszont a Lifestyles 2-ből 2x okozott "meglepetést".
Nem nem attól félek!
6 éve szedem a hormontartalmú bogyót, amitől tudtommal eddig semmi bajom nem volt. Viszont egy éve puffadok és végre kiderült mitől. Sajnos a májam működése lassult le, aminek nem tesz jót, ha még hormonokkal is piszkálom. :) No meg szeretnék kicsit megtisztulni is!
Bocsánat, ha illetlen dolgot kérdezek: az elhízástól félsz? Mert ezt a chip-et, ha jól emlékszem arra is tesztelték és jobb eredményeket produkált, mint a tabletta. Mondjuk, ha a nőgyógyász kellő figyelemmel választja meg neked a fogamzásgátló tablettát, akkor attól se lenne szabad híznod (kivétel ha alapból hajlamos vagy rá, de ez már genetika), szóval ez egy közkeletű tévedés, meg kényelmes kibúvó hogy "a fogamzásgátlótól híztam meg"...
Tény, hogy a hormontartalom miatt hozzájárulHAT, de ha jól van beállítva akkor ennek minimális az esélye!
Mennyire vagy hajlandó befektetni a hosszú távú fogamzásgátlásba? Mert ha több évre tervezel, akkor én nem az óvszert javasolnám. Van egy új módszer - külföldön már elterjedt, itthon még ritka, de létezik - melynél egy chip szerűséget ültetnek be bőr alá. Ez a kis kütyü, mint a fogamzásgátló tabletta, egy beállított szinten engedi ki magából a hormont, és ezáltal megakadályozza a teherbe esést. Több változata van: van olyan, ami három évig jó, van olyan, ami öt évig. A módszert nagyon jó eredményekkel tesztelték, nagyon ritkán jönnek ki a mellékhatások (igazából ha a tablettával nem volt bajod, akkor ezzel se lesz nagy valószínűséggel), egyszer kell egy minimális fájdalmat elszenvedned (amíg beléd injektálják) és utána 3-5 évig nem kell foglalkoznod semmivel. Nem kell figyelned, hogy pontosan szeded-e a bogyót, nem lehet elfelejteni... stb. Egyedül a beültetés utáni első hónapban kell kiegészítő védekezés, majd az első menstruáció megjöttével elhagyható. Egészségügyben tanuló ismerősöm is ajánlotta ezt a módszert, állítása szerint szinte csak jókat mondtak róla neki eddig.
Egyetlen egy hátránya, hogy drága! :/ Maga ez a kis chip méretű kütyü 60-65.000 Ft környékén van és akkor még számolj rá vagy 5-10.000 Ft orvosi költséget (hogy kapsz egy érzéstelenítőt, aztán a bőröd alá beültetik ezt a kis szerkezetet). Viszont legalább 3 évre teljes körű védelmet nyújt - és ha kiszámolod nagyjából 3 év alatt a fogamzásgátlóval se jössz ki sokkal olcsóbban (illetve a minőségi óvszerrel se, ha napi szinten elhasználtok legalább egyet ;) ).
Az interneten is elég sokat lehet olvasni erről a módszerről, de a legjobb ha több nőgyógyásznál is utána kérdezel. Végül, ha ezt a fogamzásgátlási módszert választod, javaslom menj el maszek orvoshoz és ne TB által finanszírozott rendelésen csináltasd meg - mégis csak egy szerkezetet "ültetnek beléd", amivel 3-5 évig együtt kell élned (mondjuk ha akarod, akkor előbb is eltávolítható).
Remélem tudtam segíteni! :)
az óvszert olvasd te:)))))))))
én ezt szeretem (na ezt is kikotyogtam), nem bízok másban....
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legerősebb érzés ami most benned van?
- Stresszoldás gyógyító kövekkel - a három legerősebb gyógyító kő
- A tablettán és az óvszeren kívül mi a legbiztonságosabb még?
- Volt valaha olyan erős menstruációs görcsöd, mint a legerősebb szülési fájdalmad?
- Milyen hatásos gyógymód van a parlagfű allergiára, ha már a legerősebb gyógyszer se használ?
- Mi a legerősebb altató, ami vény nélkül kapható?