Volt valaha olyan erős menstruációs görcsöd, mint a legerősebb szülési fájdalmad? (beszélgetés)
Sziasztok,
az utobbi 3-4 honapban en is iszonyatosan megszenvedtem az elso napot. A furdoszoba koven a fajdalomtol fetrengve remegtem a gorcsoktol, hangosan zihalva, lefovve, hanyingerrel kuszkodve. Majd nehany ora mulva a kimerultsegtol elalszok kb orara. Teljes mertekben hasznalhatatlan vagyok a nap hatralevo reszeben. Halalra ijesztettem a baratomat az elso ket alkalommal, de megertoen apol azota is ezeken a napokon...
Bar meg nem szultem , de valami hasonlo lehet mert az en fajdalmaim kozott is vannak szunetek az elejen annyira rovidek szinte 1-2mp piheno, aztan egyre jobb ahogy a fajdalomcsillapito hat. (2 nospa-t szoktam bevenni) Ami egyebkent kozel sem szunteti meg a fajdalmaimat, a hatam tovabbra is le akar szakadni ilyenkor...
(Bocsi, hogy nincs ekezetem.)
huuu, akkor neked is sok sikert!!! :)
És mindenképp írd meg majd a tapasztalataidat!
Helló lányok!
Én még most fogok szülni, a jövő hétre vagyok kiírva és voltak már kisebb fájásaim, amire az asszisztens nő azt mondta, hogy elég szép kis összehúzódások, hát én alig éreztem meg, semmi nem volt a menszis görcseimhez képest...Nekem volt olyan, hogy 4 fájdalomcsillapító nem hatott és fetrengtem meg elájultam, ment a hasam, rázott a hideg.
Tudom, hogy a vajúdás nem lesz ennél rosszabb csak a kitolási rész lesz egy teljesen új dolog. Anya is azt mondta, mert neki is nagyon erős görcsei voltak fiatal korában. Szóval lehet ezen vitatkozni, hogy jobban fáj-e vagy sem. Majd megírom :) de láttam, hogy van aki felháborodva írta, hogy nem lehet összehasonlítani meg ilyenek. Szerintem mindenkinek más a fájdalom küszöbe, én jól bírom - elviselni - a fájdalmat eddigi tapasztalataim alapján. Az viszont biztos, hogy szülés közben tudj az ember, hogy miért szenved, menszi közben viszont nem! És ez nagy különbség!
köszi, h. írtál:)
Megnyugtató némileg:)
szerintem ugyanolyan görcseink vannak (neked voltak) , mint leírtam nekem is ennyi ideig tartott, és pont ilyen "mellékhatásokkal"
Bízom abban,h. a szülés nekem is szép élmény lesz. Ha másért nem ott legalább nem céltalan a szenvedés!
Igen. A görcsökhöz rendszeresen társult hányás, hasmenés, verejtékezés, egyszer-egyszer ájulás is:( Mindez kb. 3-4 órás folyamat volt. A szülési fájdalmak annyival voltak jobbak, hogy ott csak a görcsök jöttek és bár időben tovább tartott az egész, a fájások közti szünetekben teljesen jól éreztem magam.
Minden doki annyit reagált egyébként erre, hogy szüljek gyereket, majd elmúlik. Gyerekem nem emiatt lett, de lekopogom, valóban elmúlt az első szülés után. Sőt, abban a 8-9 hónapban egyetlen egyszer sem kellett még a legenyhébb görcsoldót sem bevennem. Remélem most is így lesz majd:P
Én is, én is! :)
Úgy legyen!
Hát kitudja!
Talán két éven belül vissza térhetünk rá és megírom, hogy én hogy viseltem! Durvább volt e vagy sem! :)
nekem is van, mondom, h. nem fáj annyira amikor megjön, hogy mozdulni sem tudok (ez nem hiszti, tényleg nem érzem a testem tagjait, csak egy fájás az egész) ilyenkor beszélni sem tudok, és csak injekció hat. A vőlegényem, régebben meg anyukám látják rajtam, h. megint nagy görcs van, mert én bólintani sem tudok, és hívják is az ügyeletet. Egyszer meztelen voltam teljesen mikor kijöttek, mert anyukam hiaba kérlelt, h. legalább fehérneműt húztak nem tudtam megmozdulni....
de van amikor beveszek 2 cataflamot, és már túl is vagyok rajta...
Reménykedem benne, h. a szülés "csak" a rosszabb hörcseimhez fog hasonlítani és nem übereli.
:)
de jó!!!
jó olvasni végre valakit, aki nem állítja, h. a mensi mindenképp kevésbé fáj.
Nekem is azt mondta a nődoki, h. terápiaként is javasolja a szülést, sokat fog segíteni.
Köszönöm,h. írtál:)
Köszönöm szépen!
Remélem egy két éven belül kiderül!:)
Nagyon igazad van, mert tény, hogy fáj, de megéri! :-)))
Kavánom, hogy majd egszer könnyű szülésed legyen! :-)
Persze, hogy lehetnek...nekem is az elején "csak" olyan volt, mintha megjönne....még mondtam is, hogy ez csak ennyi:D:D:D
Aztán kezdtek durvulni a dolgok:D
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legerősebb érzés ami most benned van?
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- Stresszoldás gyógyító kövekkel - a három legerősebb gyógyító kő
- 10 napos menstruáció késése, terhesség?
- Terhesség alatti menstruáció.Van köztetel olyan akinél volt?
- Ismertek valamilyen praktikát a menstruáció előrébb hozására?