Szerintetek kaphat jogosítványt aki színtévesztő 2012-ben? (tudásbázis)
már ne haragudj Tótágas én nem fordítottam ki semmit sem én egy egyszerű kérdést tettem fel és ha egy fórumba kötekedni jön valaki amikor csak egy ártatlan kérdés volt akkor sajnálom....
És Én oké igen vannak fiatalok akik száguldoznak és balesetett okoznak azt aláírom...de nah meg a friss jogsisok aki menősködnek ,h tudnak vezetni és fittyet hánynak minden szabályra...
És senki nem mondta, hogy 30-40 éves tapasztalattal nem jó vezető,de sajnos az idősebb korosztály és nem az 50-esre gondolok hanem 70-esre nem adnák akkor sem vaagy alapos ellenőrzéssel adnák nekik nem csak egy sima orvos,h elmegy ás jól van megkapta és pecsét, mert a reflex és látás sem olyan mint pl egy fiatalabbnak(és azért lehet hallani,h azok is okoznak balesetett) ( apukám is 50-es és már van neki több mint 20 éves jogsija és jobban vezet 100% mint Én mert rutinosabb,de Ő is mondja,hogy már nem olyan mint régen nagyon figyelni kell mindenre és ahogy idősödik a látás a reflex ( gondolkodási idő hosszabb lesz) és nem azért mondtam,hogy bántani akarom az idősebb embereket mert eszembe sincs...
Nah meg a sok balesett a sok szabálymegszegése miatt van meg ,hogy az emberek állandóan rohannak...
Legtöbbet a "rosszul megválasztott sebesség" okozza, de szépen fogalmazzák meg :)
Tény, hogy a fiatalok bátrabban száguldoznak, ezért náluk sanszosabb a baleset.
nem kell kifordítani,Te már megtetted. :-D
.
A balesetek magas százalékát a fiatal vezetők okozzák,nem a 60asok és a színtévesztők!
Dolgozni jók vagyunk 65 éves korig,de 30-40 éves tapasztalattal vezetni nem?
kapaszkodj meg, apósom még tartalékos katona is ;)
nem a színtévestők miatt van annyi baleset...
neem nem azért írtam hanem azért,hogy hát ha vmi új jogszabály van idén...
De tök jó,h mindig vannak emberek akik kifordítják a kérdéseket.... :S
Mert mit ártanak? Az elsőbbségadást jelző táblát hátulról is fel lehet ismerni, a jelek mindegy milyen színben vannak, a lámpán a szín meg csak egy plusz dolog, nincs olyan, hogy piros-sárga-zöld helyett zöld-sárga-piros.
A balesetek leginkább a szabályok be nem tartásából adódnak, a másik meg a figyelmetlenség. Ezekben nem rosszabbak a színtévesztők.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell a jogosítvány meghosszabítását intézni? És kb. mennyibe kerül?
- Mennyibe kerül ma egy jogosítvány megszerzése?Mindennel együtt orvosi és stb.?
- Neked mennyi idő volt, míg az okmányiroda kipostázta a jogosítványt? (legyen szó akár megújításról, vagy első jogsiról)
- Hány évesen szerezzen jogosítványt egy fiatal?
- Alap német nyelvtudással, jogosítvány és szakma nélkül, semmi esélyem mielőbb kijutni Ausztriába dolgozni?
- Aki fél szemére vak az kaphat jogosítványt?