Szerintetek fogason vagy összehajtva jobb tárolni a pólót és a pulcsit? (tudásbázis kérdés)
Én vállfán tartom a Párom pólóit,mert amíg hajtogattam kupit csinált a szekrényben amikor kivette onnan,és meguntam az állandó újrahajtogatós rendrakást.
Tikó Évának üzenném:ha kifordítva mosod a ruhákat,úgy is szárítod és teszed el a szekrénybe nem fog bolyhosodni az anyag!!!De az függ attól is,hogy milyen a ruha anyaga!
Lehet, hogy csak nekem újdonság ez a hajtogatás. Leterítem a pólót az elejével lefelé és a 2 ujját ráhajtom a hátára úgy ,hogy az ujjak vége párhuzamos legyen a 2 oldallal és egy téglalapot alkosson a póló.A szélei ne hajoljanak rá a hátra.Tehát egy téglalap lesz. Aztán a két szélét középig, hogy a szélek középen találkozzanak, majd az alját a nyakáig hajtom. Igy formás és vékonyabb lesz és nem foglal annyi helyet.Az 1 méretűek kb. egyforma szélesek is és így egymásra téve formás oszlopot alkotnak.Elvágólag ahogy a katonák mondják.
Na, végig olvastam, talán lesz aki megérti, mert egy kicsit túlkomplikált a leírás.
Hajtogatva tárolom nálam se férne el a vállfákon.
A zipzáros holmikon mindig felhúzom őket. Volt rá példa szépen kinyílt.. Attól bizony lehet bolyhos másik ruha...
Nekem van bolyhozóm és nagyon szeretem. Kötött pulcsira is használom, teljesen felújítja - persze nem a vastag, lazán kötött holmira gondolok. Haználtam már textilre is. Nem túl drága, úgy működik mint némely borotva és biztonságos. Sokszor a pókó nyaka bolyhosodik ki nagyon, talán a borostától.
Én nagyon tudom ajánlani a bolyhozót.
Szerintem a mosástól van inkább. Mosd a visszájára fordítva.
Tehette ezt egy másik pólón levő cipzár,vagy tépőzár is,a mosás közben.
Amúgy csak azokat hajtogatom,ami nem gyűrődik,és nem látszik annyira a hajtogatás nyoma. egyébként vállfázok én is :)
Az újakat vállfára teszem ez kb. 8-9db.A régebbieket
hajtogatom.Egyszer felfigyeltem, hogy az a amerikai filmekben másként hajtogatnak.Utána vagy négyszer visszanéztem a filmen. Azóta én is úgy hajtom és sokkal szebbek és rendezettebbek.
mennyiségtől függ
páromnak kb. 60 pólója van
ennyi vállfa hol férne el? :)
nálunk hajtogatva
További ajánlott fórumok:
- 18 évig melyik bort érdemes tárolni?
- Élelmiszerek, amelyeket hosszú ideig lehet tárolni
- Bolti mustár és majonéz: Felbontás után hűtőben kell tárolni?
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Ti tudjátok, hogy, mi módon lehet NORMÁLISAN összehajtogatni a gumis lepedőt?:)
- Miért nem fér bele újra az összehajtott quechua 2 sec sátor a tokba?