Szerinted természetes, ha a gyerek megeszi a csokit fizetés előtt? (beszélgetés)
Ugyan a topik kicsit meghalt, de akkor is megírom a véleményem.
Először is a gyerekemet soha nem vittem éhesen szomjasan vásárolni.
Mi 3 éves korában kötöttünk egy egyezséget: otthon lehet rosszalkodni, de ha engem kellemetlen helyzetbe hoz idegen helyen akkor kiviszem és ajjaj lesz, érdekes 20 éves, és ez még ma is működik, otthon tombolja, morogja ki magát ha vmi baja van, de ilyenkor kötelező meghallgatni!
Harmadik: szerintem , ha valami nincs kifizetve se megenni se meginni nem lehet, ez később is természetessé válhat, és ebből főként neki nagyon komoly baja lehet, ídővel ezt már lopásnak nevezik!
Ma megint úgy jött oda egy házaspár két gyerekkel,hogy a mikulásnak már csak a VONALKÓDJA!!! volt meg,semmi más.
Sajnos elég sűrűn találunk üres csomagolásokat,szétroncsolt árukat a polcokon...
Ma a zárás után például valaki ellopott egy harisnyanadrágot a dobozát pedig gondosan eldugta egy papucs alá...
Kb. két hetente valaki lenyúlja a légfrissítő utántöltőjét,a dobozát szintén hátrahagyva...csak az a szerencsénk,hogy nem fizettetik ki a dolgozókkal a kárt.
Az biztos,hogyha elkapják az őrök többet nem lesz kedve mindennap lopni indulni.
"... igen ha a papirt nem dobja ki! most mond már meg neki mivel gyerek hogy nem eheted meg majd ha kimentünk azüzletházbol nem lene szivem had egye meg ha neki mostjol esik akor ott ahol van otteszi meg szerintem..."
Az egészen kisgyerekeknek is el lehet magyarázni, hogy MOST nem szabad, csak ha fizettünk UTÁNA!
És elveszem a kezéből és a kosárba teszem a cuccot!!! (Azt sem kellene hagyni, hogy pakolgasson a polcokon!)
Ilyen egyszerű!
NEM csinálhatunk mindent ott, ahol éppen jólesik, mert vannak SZABÁLYOK, amiket be kell tartanunk.
Mi vagyunk a felelősek, hogy a szabályok betartására a gyerekeinket megtanítsuk.
Iskolában óra alatt sem lehet enni...
Villamoson, buszon sem lehet fagyizni...
Színházban, moziban sem illik recsegős zacskóból cukrozni...
Amúgy csak első alkalommal hisztizik a gyerek, utána soha többé, ha látja, hogy hajthatatlanok vagyunk!
A gyerekeket különben nagyon könnyű lefoglalni vásárlás közben : segítsen anyunak! Örömmel fogja hozni a joghurtot vagy a kekszet, sőt ő választhat, ennél nincs is szórakoztatóbb...
Sokkal jobban fogja magát ő is érezni, ha hasznos lehet és nem kezd unalmában nyafogni.
nem
nekem sem engedték a szüleim
ezért volt benne izgalom
Egyáltalán nem természetes! Meg kell szoknia a gyereknek a rendet, hogy csak akkor eheti meg a csokit, ha ki van fizetve.
Mi lenne, ha mindenki enné a boltokban a csokit? Senki nem tudja ellenőrizni, hogy valóban ki fogod-e fizetni a pénztárnál, vagy útközben nem "ejted-e el" a papírt.
nem termeszetes....de hat ha meg nem volt kifizetve...akkor meg minek hagyja fogyasztani a gyerkocot..persze az kibontja..nem tudja nem szabad mig nincs kifizetve...de a felnott kotelessege aki elvitte magaval a gyerkocot.....hogy raszoljon hogy ..nem szabad..!..
nagyon fura szokas....
sziasztok. nem! nem természetes !
anya és eladó is vagyok.
azért nem szólunk a boltokban, hogy ne egyél,
mert nem illik !
viszont neked illene tudni, hogy nem illik enni !!
de nem itt a gond !!
illik- nem illik, egyél, igyál, adj a gyerkőcőknek is , de kérlek fizesd ki,
s ne dobáld be a papírt a polcokra !
az üres papír csak akkor ciki, ha este mi találjuk meg valahová bedobálva !
egyébként pedig nem mindegy, hogy jóllakatni
visszük-e a gyereket a boltba, vagy pedig figyelem elterelő hadművelet céljából kap valamit, hogy nyugodtan tudjunk vásárolni.
egy gyerek türelmét meghaladja egy hosszú bevásárlás, így érthető a csel, csak legyen bennünk annyi becsület, hogy elvisszük a kasszáig a zacskót !
egyébként pedig lehet jutalom is az édesség , annak aki vásárlás közben jól viselkedik,
és segít anyának vásárolni! így öröm lesz a tortúra .
tehát vallom, hogy nevelés kérdése ! persze nem könnyű !
szerintem ez nem természetes vagy sem kérdése, hanem nevelésé. Én nem szoktam megengedni a gyerekeknek -és magam sem teszem - hogy bármit megegyünk kifizetés előtt, deez nem azt jelenti, hogy ez az egyedüli járható út.
Döntsd el, hogy te mit választasz - mit tolerálnak ott, ahova jársz vásároplni.
Nekem eddig még nem volt gondom vele, mármint, hogy nem szóltak érte a boltban, hogy nem lehetne. Igaz ilyenek csak a nagybevásrlásoknál szoktak előfordulni. Nem is csokival, hanem kifli, innivaló. (hiába eszünk előtte, máshol akkor is jobb és a boltban mindig éhes lesz a gyerek). Itt a budakálászi corában pedig mást sem lehet látni, csak azt hogy mindenki valamit eszik v. iszik, akár felnőtt akár gyerek.
Engem nem zavar. Nem szólok rá azokra a szülőkre akik nem adják oda az ordító gyereküknek a valamit, és azokra sem akiknek a gyereke valamit majszol. Mindenki azt csinál amit akar.
Ha meg tilos, akkor szóljonak az üzletben, akár a kaszzánál, akár ahol tudnak. Ha tudok róla, hogy tilos, akkor a gyerek is megérti, de ha nem tilják én sem fogom. Ettől még nem számít valaki neveletlennek, szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- 3 gyerekesek, igaz az, hogy a fizetésetek bruttóját megkapjátok kézbe?
- Bevásárlás közben te engeded a gyereknek, hogy egyen-igyon vagy csak fizetés után kaphatja meg, amit kért?
- Akik három gyereket szültek természetes úton - mennyi idő alatt született meg a harmadik?
- Tudnátok jó (homeopátiás) gyerekorvost ajánlani? Aki elsősorban orvos, de természetes gyógymódokat is alkalmaz. (Budán)
- Balaton Északi parján (Keszthely, Vonyarcvashegy, Kehida) gyerekbarát, kultúrált, természetes környezetben lévő apartmant, üdülőt tudtok?