3 gyerekesek, igaz az, hogy a fizetésetek bruttóját megkapjátok kézbe? (beszélgetés)
Tehát ha elég gyorsan összejön a 3 gyerek, egy kanyit sem kell visszafizetni.
Bruttó 660 úgyis lehet, hogy szülőként 330. Ez azért már simán megvan sokaknak.
Befizetem, de az a mostani nyugdíjakra megy el, nem az enyémre.
Abban igazad van, nem biztos, hogy itthon fizetnek járulékot, adót, de ez igaz az 1 gyerekre is. Több gyerekbōl elméletben több marad itthon.
Bocsánat!
Utána javítottam magam!
4 gyerektől!!!
Nem ők tartanak el.
Nyugdíjas korodig bőven befizeted azt az összeget, amiből a nyugdíjadat majd kifizetik.
Egy gyerekesként valószínűleg többet, mint egy három gyerekes, mert nem voltál otthon hosszú évekig a gyerekekkel.
Plusz semmi biztosíték nincs arra, hogy ezek a gyerekek felnőtt korukban egyáltalán fognak-e itt dolgozni és adót fizetni.
A gyerekek nem esznek ingyen: az iskolában 50 %-ot fizetnek
Nincs féláron autó: új 7 személyes autóhoz adnak max 2.5 millió forint támogatást. Egy ilyen új autót nem nagyon kapsz 5 millió forint alatt. 5 éves autót semmilyen nyereséggel nem adsz el, az újkori érték felét sem kapd meg érte.
Pontosítsunk
10 millió babaváró hitel: több feltételnek meg kell felelni, hogy megkapd. Az első gyerek után 3 évre fel lehet függeszteni a törlesztést, a második után egy részét elengedik, a harmadik után már nem kell visszafizetni a fennmaradó részt. Tehát optimális esetben is csak egy részét nem fizeted vissza.
Ahhoz, hogy a babaváró és csok hitelt is megkapd, elég nagy jövedelemmel kell rendelkezned.
3 gyerek után havi 99 ezer forint az adókedvezmény. Ennek igénybevételéhez havi 660 ezer forint bruttó jövedelem kell.
Amúgy ha most vagy fiatal, gyermektelen, es van párod, akivel össze tudsz házasodni:
-10 milla babahitel, sosem kell visdzaadni
- 10 milla CSOK, sosem kell visdzaadni
- 10 milla ingyen hitel CSOK-rá, 20 év alatt 8 milla kamatmegtakarítás
- 20 éven át havi 150 ezer adókedvezmény + csp, az 36 millió.
Ez eddig 64 millió.
Azt mondják, egy gyereket felnevelni 20 millió. Eddig 4 milla nyerésben vannak a 3 gyerekesek. Úgy, hogy nem számoltam:
- a pénz időértékévdl ( 20 milla az elején zsebbe, míg a gyerek nevelés ktg-ei később jelentkeznek, értsd: nem kell albi, vagy ha van lakhatás be lehet dobni mondjuk MÁK pluszba évi 5% kamatért
- ingyen esznek a gyerekek
- ha van pénzük befektetni jó autóba, azt féláron megkapják, 5 évig használják, majd némi nyereséggel eladják.
Ehhez képest az 1 és 2 gyerekesek alamizsnát kapnak. A 0 gyerekesekről, akik szintén a társadalom értékes tagjai és azért nem tudnak az 1 és 2 gyerekesek ez hasonlóan pl ingatlant venni, mert a 3 gyerekesek felverték az árakat.
Szóval hajrá, hajrá, szülessen csak sok pozitív NPV-cske, az kell a magyarnak!
A rendszer a hibás,nem az,aki igénybe veszi,amit törvényesen adnak.
Egy gyerekem van,rengeteg adót fizetek,és a csp-n és a 10000 adókedvezményen kívül nem jár semmi.
Nem értek teljesen egyet a rendszerrel,nagyon arànytalan a támogatás,ennek ellenére minden tiszteletem azé,aki 3-4 gyereket vàllal.
A lehetőség nekem is adott, de köszönöm nem.
Azt se felejtsük ezek a gyerekek tartanak el majd minket idős korunkban.
Elég hosszú évek óta.
10 éve nem kap már a gyerekem, de az összeg azóta sem változott....
További ajánlott fórumok:
- Napi 15 ölelés... Ti megkapjátok?
- Természetes dolog, ha egy férfi miután leadja a fizetését a közösbe, elszámoltatja a nőt?
- Mit csináltok férjesek, ha (bőven) a következő fizu előtt elfogy a fizetésetek?
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Jövő évi adókedvezmény a gyerekeseknek?
- Mikor utalja a Klik a pedagógusok novemberi fizetését?