Szerinted mi az emberi lét értelme? Véletlen-e (beszélgetős fórum)
Szerintem sincsenek véletlenek.
Véleményem szerint is: minden okkal(rendben) történik, csak mi emberek ezt nem látjuk át/meg...
:)
Te tudsz valamit :)
Nem véletlen.
Az ihletre jellemző, hogy kifejezésre törekszik. Az eredeti önfejlesztő ihlet, amit Istennek nevezünk e saját törvényének, a bibliai „Legyen!” parancsnak engedelmeskedve fejlődött ki azzá amit mi most életként ismerjük. Az élet értelme ez az engedelmesség, ez a lenni akarás.
Ez tény. Már csak azért is, mert az emberi sorsoknak közük nincs a matematikához. Csak a döntéseikhez :)
Mivel viszont sok döntés születik hasonló helyzetekben, így mégiscsak lehet bizonyos törvényszerűségeket felállítani.
És mindez főleg akkor, ha szunnyad a felismerés és a tudatos változtatás. Egy személyiség sok esetben sokáig kiszámítható állapotban működhet, hiszen a megszokott sémák és reakciók szerint fog az illető viselkedni és gondolkodni.
Mindaddig, amíg nem ismeri fel, hogy érdemes lenne rajta változtatni. Akkor elég kiszámíthatatlanná válik :)
Ja és még vannak olyan kiszámíthatóságok is, hogy a baleset és a betegség elkerülhető vele.
Mert az emberi létnek magasabb értelme van, mint logikus egyedfejlődés, kémiai, biológiai folyamatok :)
Nem érted, ha ezeket a teszem biztosítós statisztikákat veszem alapul ugyanúgy csak számokat, és adatokat kapok, de azt nem, hogy konkrétan lesz e balesetem és mikor. ÉS a biztosító amikor a statisztikát hívja alapul akkor sok számadattal dolgozik, míg ha az egyént nézed, ott egy adat van. Ha tehát én 30 éves koromig nem szenvedtem autóbalesetet, akkor ezt a nullát fogod variálni, ami azért nem hiszem h korrekt eredményt hoz.
Nyilván, értem amit mondasz, és persze elhiszem, h a nagy számok törvénye alapján amire az okos fejecskékben rájöttek, dolgokra lehet következtetni, de ez egyáltalán nem bizonyítja azt be, hogy nincsen véletlen. És hogy az egyén sorsa szempontjából tök mindegy h mivel bűvészkedik a matematika.
És vannak olyan következmények, amiket ezzel az elgondolással nem tudsz magyarázni és akkor jön a pech és szerencse fogalma gondolom.
Emlékszel, az asztalba rúgok. Vagy kirúgnak holnap az állásomból.
Ez tény :)
És mi a helyzet a cselekedeteink és gondolataink következményével, amik ugye nem megszokás miatt kiszámíthatóak amire én gondolok.
Próbáld ki kiszámítani ezek alapján, hogy a főnököd hétfőn hogyan fog reagálni rád.
Akkor rájössz, hogy a hétköznapjainkban ezek a valószínűségszámítások semmit sem érnek.
Ha viszont megértjük, hogy az univerzum ok-okozat törvénye hogyan működik és miért mi a következmény és nem a fizikai törvényekre gondolva, akkor valóban sok minden kiszámíthatóvá válik.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Szerinted mi az élet értelme?
- Az óraátállításnak szerinted van értelme?
- Mi értelme az emberi játszmáknak? Tapasztalata valakinek?
- Szerinted van értelme annak, hogy muskátlikat ültetnek a kátyúkba?
- Szerinted mi az élet értelme? Neked mi?