Szerinted halálunk után mi lesz a lelkünkkel? (beszélgetés)
Többféle elképzelést is hallottam már. Mert ezek csak elképzelések, amit a vallások meg világnézetek formálnak.
Vagy újjászületik. Vagy a légüres térbe kerül és ott marad... Vagy megszűnik létezni és vége.
Én az újjászületést képzelem el inkább.
ezt a biblia órán tanították neked? természetesen nincs különbség lelkek között!
senki sem bukik bele semmibe, csupán mást tapasztal..a lélek dolga megtapasztalni..ez egy tapasztalós bolygó..lehetsz gyilkos vagy szent.. csak az ember címkéz, a lélek nem.
Halálunk után lelkünk kicsit megpihen, majd új tapasztalást keres magának..
Nálam tudod mit jelent a menyország?
Ülök egy szép kis csipkézett fehér felhő szélén, lábamat lógatva, eszegetem a fincsi édes-habos sütit, miközben süt rám a nap! Természetesen kis angyal-szárnyakkal a hátamon!
Nem is vagyok beképzelt ugye? :))))
Akik pl öngyik lesznek,azoknak az életük ugyan ott fog folytatódni ahol abba hagyták,mikor megszületnek és felnőnek ugyan azokat a hibákat kell végig csinálniuk megint,addig még nem tanulnak a saját kárukból...
Angyalok meg tényleg leszületnek ez igaz,én mondjuk azért nem félek a haláltól mert tudom ott majd találkozok a szeretteimmel és együtt leszünk,és ne feledjük Isten megígérte mindenkinek az örök életet a feltámadást!!
És a mennyország az csudi szép hely lehet tele gyönyörűségekkel,szépségekkel!!:))
Aki belebukik, én úgy tudom, remélem, hogy kap, kapunk újabb és újabb lehetőséget, hogy ugyanazt a feladatot egyszer mégiscsak sikerüljön helyesen megoldanunk, és ne bukjunk bele. Vagy még ugyanabban az életünkben, vagy a rákövetkezőben. Talán ezért is van, hogy egymást követően többször is leszületünk?
Állítólag a "tökéletes lélek" nem születik le ismét fizikai testbe, őbelőlük lesznek az angyalok!???
Persze vannak köztük is (egy leírás szerint) u.n. önkéntes leszületők, belőlük lesznek itt a földön a nagy tanítók, gyógyítók és egyéb nagy dolgokat véghezvivő személyek. Mint pl. Buddha, Ghandi, Teréz-anya stb. stb.
De jó lenne tudni, hogy ezekből mennyi az igazság, és mennyi a fantázia által gyártott elmélet!
Igaz, angyalkák??? :)))
Fantasztikus! Nagyon jó, találó és elgondolkodtató kis történet!
Tetszik!
No igen!
Csak tudod ezzel az a baj, hogy mindenki egy olyan előző életre emlékszik, vagy mindenkit egy olyan előző életbe vezetnek vissza, ahol "volt valaki". Ahol neve volt, rangja volt, ahol egy köztiszteletben álló emberke volt.
Még soha senkitől nem hallottam olyat, hogy egyszerű parasztember volt, vagy a Gangesz partján egy szál ágyékkötőben napi egy marék könyörület-rizsen tengődve élte végig az életét, stb. stb.
Mert szóval csupa-csupa nagy ember, de mindenki, és akkor kik voltak, akik azokban az időkben a hétköznapi, szürke emberkék, átlagos lakosság volt???? Szóval azért nem hiszek az ilyen utaztatásos módszerekben, mert akkor nem csak az "elit"-kori emlékek jönnének elő.
Persze voltál valaki és vagy is. A lelked a korábbi életekben összeszedett tapasztalatok összessége, és most "az vagy". És hogy minél több lehess, újabb és újabb tapasztalatokat gyűjteni születtél le ismét, és azokkal gazdagodva, erősítve lelkedet, térsz vissza majd az örökkévalóságba!
Bocsi, ezt nem én találtam most ki, a: Neal-Donald Wals: Beszélgetések Istennel c. könyvben olvasottak alapján jöttek ezek a mondatok az ujjaimba! Ha ezt a könyvet még esetleg nem ismered, neked is és mindenkinek szeretettel ajánlom!
Úgy gondolom, hogy két leszületés között a lélek abban a másik dimenzióban (jó lenne tudni melyikben) összegzi a legutóbb megélt élet tapasztalatait. Számba veszi az elért sikereket , és a még tanulandó leckéket. Megírja a következő élet fontosabb eseményeiről azt a bizonyos nagykönyvet, és megkeresi az ahhoz szükséges lélektársakat.
Nekem ez az elmélet nagyon szimpatikus, és nagyon szeretném, ha ez valóban így lenne!
Én is így gondolom.
A két leszületés között pedig egy másik dimenzióban pihen a lelkem! Kell neki egy kis szabadság, mielőtt ismét fizikai testbe zárva eltölt itt a földön egy újabb életre való időt.
Van 2 jó verzió
és egy rossz
További ajánlott fórumok:
- Belegondoltatok kedves anyukák, mi lesz a volt férjekkel válás után? Miből kezd új életet?
- Bölcsességfog műtét után hány nappal lesz egy kicsit jobb?
- Mit tegyek a lelkemmel abortusz után? Nem volt más választásom, de ez sem enyhíti fájdalmam. Mikor lesz jobb?
- Hosszú idő után ma randim lesz...
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?