Szendvics ötletek.... (beszélgetős fórum)
tojáskrém
avokádókrém
toast kenyér vaj téliszalámi paradicsomsajt...
isteni finom... ;P
Szia
Mehetne ra elore megparolt gomba(hagyma..otthon..farsangra nem tudom ha ajanlott...vegulis a parolas, olajban piritas elveszi a rossz izet), csemegekukorica, tonhal(konzerv), torma( habar ha csip...akkor inkabb otthon...ha szeretitek), kenyer helyett mehetne baguett.
Nahh...gondolkodom meg...
te mit teszel a szendvicsedre,hogy finom legyen????
jó ötleteket várnék,holnap farsangra megyünk,és nem akarom a hagyományos kenyér,vaj,kolbász,tojás,uborka,sajt,piros arany dolgot...
Eszembe jutott, hogy a F-1-re a fiúknak mit csináltam, gyorsan beírom hátha még időben vagyok. :-) Szóval.
Csirkemellet felszeletelem, alaposan befűszerezem és kevés olajon megsütöm. Kettévágom a zsömléket, egyik oldalra majonézt, másik oldalra mustárt (vagy ki mit szeret, ketchup is lehet)nyomok, ráteszek 1 adag forró húst, ráteszek 1 szelet sajtot összecsukom és fóliába csomagolom. Amire kihűl a sajt, addigra tökéletesen bele is olvad. :-)
Ha már nincs ilyen meleg, akkor még friss paradicsommal, ubival, vagy paprikával is szoktam "dúsítani".
Szendvicsbe esetleg rántott húsit is beletudsz tenni.
Zsemle, kifli vagy kenyér helyett vannak ilyen puffancsok, hamburgerzsömlék esetleg.
Azonkivül én volt, hogy melegszendvicset sütöttem előző este és azt ettem másnap:)
Nekem pedig illik bevallanom, hogy mikor újabb és újabb sütireceptek után portyázom, az egyik kedvenc áldozatom vagy ;-) Úgyhogy továbbítom is a hotel managerünk illetve egy hatalmas kontyú montréali mamóka elismerését, ők ketten szinte extázisba estek a mai Eszkimó szelettől, köszi!
Ja igen, próbáljátok ki a tejfölös-májkrémes-mustáros keverékkel lekent, paradicsommal kirakott, sajttal megszórt szendvicset kifli vagy baguette alapon. Állítólag nem rossz, a vendégeink nem is igen hagytak belőle.
Uáááááá, szendvicset emlegettek? Bár cukrász vagyok, de dolgom végeztével ahányszor segíteni ajánlkozom a szakácsaimnak, mindig a szendvicsek környékén kötök ki... Válogass, hátha megtetszik valamelyik, mostanában ilyenek voltak a menün:
Monte Christo: szendvicskenyér bundáskenyérnek megsütve, közte sajt és sonka, kicsit besütni, hogy összeolvadjon
BLT: vékonyan majonézzel lekent kenyérszeletek, salátalevél, paradicsom, sült szalonna köztük
Calabria: baguette az alap, rá kicsi margarin, gépsonka, körtebefőtt, gorgonzola, aztán grillezed.
Reuben-szendvics: rozskenyér, savanyúkáposztás-majonézes-mustáros krém, marhahús, sajt, aztán megsütni
Hungarian: fehér kenyér, rajta tarja, retek, torma
Caprese style: ciabatta (olasz kenyérféle, olyan kis négyszögletű cucc, azt hiszem, nálatok, Magyarországon is lehet kapni), natúr vajkrém, paradicsom, mozzarella, bazsalikom vagy pesto (ez volt például ma)
Pavlov: magos kenyér, darabosra kevert tojáskrém, lilahagyma, csirke- vagy pulykahús.
Húúúú, egyelőre ennyi, remélem, találsz hazsnosítható ötletet.
Én így készítem a májkrémet: [link]
Vagy sajtkrémet: [link]
Szerintem a sima kenyérszendvicseket fel lehet dobni azzal is, hogy nem bolti kenyérből vagy szivacszsömléből készíted, hanem sütsz neki valamit. Itt egy egyszerű kelt tészta recept: [link] én ezt készítem kiflinek, zsömlének, grissininek. Vagy só helyett rakok bele 6-8 dkg cukrot, s akkor briósnak, kalácsnak, kuglófnak.
nekem van egy régi családi májas receptem.
ez még vacsorának is, meg másnak is megteszi.
simán le kell készíteni a májat, bármilyet, pörköltnek, és mikor kész, kihült, akkor darálóval ledarálni, nagyon puhára, akkor hozzáadni a saját levéből, és vajból, hogy elég kenhető legyen.
mindezek után üvegbe tenni és a hűtőbe.
Nálunk általában nem marad meg két napnál tovább :))
Sziasztok!
Párom munkájából adódóan szendvicseket hord magával, mert sosem tudja, hol és mikor tud ebédelni. Épp ezért nem tudok is neki főtt kaját csomagolni.
5 éve felvágottat, szalámit hord, de kezdi unni.
Hiába teszek bele zöldséget, sajtot, szerinte mind egyforma :S
Nincs valami ötletetek, hogy mivel lehetne feldobni? Esetleg valamilyen házi készítésű szendvicskrém, ami viszonylag eláll ilyen melegben?
További ajánlott fórumok:
- Miért tapad le a szendvicssütőben a kenyér?!? :((
- Nemsokára szendvicset kell készitsek, szeretném ha megosztanátok velem, hogy ti milyen szendvicseket készitetek?
- Ti mit szoktatok a toast melegszendvicsbe tenni, amikor a "háromszög" szendvicset sütitek? Tippek, ötletek, finomságok...
- Ismertek valami jól bevált céget, aki finom szendvicseket gyárt és normális áron (Budapesten)?
- Hosszú utazáshoz milyen étel ötleteitek vannak, amit autóban is normálisan el lehet fogyasztani? Szendvicsek mellett...
- Mit adtok reggelire a 16 hónapos gyereknek? A virsli és a péksüti már unalmas szerintem, a szendvicsről csak a felvágottat eszi le. Ötletek?