Hosszú utazáshoz milyen étel ötleteitek vannak, amit autóban is normálisan el lehet fogyasztani? Szendvicsek mellett... (tudásbázis)
Mi virslit szoktunk,mellé összevágott paprika-paradicsom.Mustár is volt,..papírtálcákat vettem,azon ettünk utűna eldobtuk.
Dobozban császármorzsa lekvárral leöntve,eldobható doboz,eldobható villa-kanál.
Mi a normális? Damaszt terítô, Zsolnay porcelán, ezüst evôeszköz?
Szendvics: téli szalámi, vaj, sajt, paprika, sav. uborka... rántott vagy sült hús, sav. uborka mellé;
ezek nem romlandók.
Szia!
Ha hűtőtáskába 1.5 vagy 2 literes palackba vizet teszel és azt fagyasztod le,akkor az jobban bírja,mint a jégakú. Ráadásként ha kiürül a táska,akkor a palackokat ki lehet dobni és nem foglalja a helyet.
Kis edényekbe készíthetsz be sült húsit, fasírozottat,stb és salátát köretnek hozzá. Ha előre kiporciózod,csak ki kell nyitni a dobozkákat és lehet is enni.
Egy étkezésre vihettek péksütiket is.
Én mindig viszek magammal popsitörlőt. Azzal megállás nélkül tisztára lehet törölni a kezeket.
Ha nem akarod a dobozkákat is cipelni,akkor abból is lehet venni egyszer használatosat.
A legtöbb autópálya melletti parkolóban van már szelektív hulladékgyűjtő sziget. Így a palackok,stb kidobása sem okoz gondot.
Én általában nagyon odafigyelek az újrahasznosításra. De ilyen eseteben vannak fontosabb dolgok is.
Az a lényeg,hogy kényelmesen utazzatok.
Szerintem csülökpöri sem szükséges.
Jó fokhagymás fasírt, hurka, kolbász is épp elég a sofőrnek....:-))))
Én mindig csinálok szendvicset, sajátát görögöt vagy bármilyen friss salátát sajttal, és rántok ki húst, és felcsikozva a salihoz teszem.
Olivabogy sajttal egy kis tálkában pl még pluszban.
Gyereknek főtt kaja kicsi dobozban, bárhol megmelegitik.
Már többször voltunk ilyen hosszu uton,évente kb 3x :D De eddig különbözö szendvicseket,és sült husikat vittünk.de ez nap végére már elég unalmas,és ugye 2000-2500 km-t még a nap végére nem teszünk meg.
De eddig nagyon jo ötleteket kaptam :) Köszi :)
Esetleg cerbona szeletek, meg chips. Vittunk ilyen 100%-os 2 literes multivitamint, az is ad energiat, es laktat is. Meg magok: dio, mogyoro, mandula.
Nekunk ez igy eleg volt 1500 km-re (a fankokkal meg a szendvicsekkel)
Persze azt nem mondom, hogy nem toltam volna be nap vegen egy csulokporkoltet, de szerintem ez normalis.
Sós süti, például, ami nekem elsőre beugrik.
Namost, függ attól is, hogy milyen hosszú az út. Mert ha neked hosszúnak számít egy 5 órás út, két emberre, attól még nem kell feltétlenül a hűtőt a kocsi után kötni, de ha 16 óráról és 5 emberról van szó, akkor nagyobb kajamennyiség sem árt.
Ha kevés ember, kevesebb óraszám, akkor egy kifli-szendvics kombó is megteszi. Azért nem ajánlom a rántott húst és fasírtot, mert azt körülményes kipakolni, enni autóban.
Hosszabb úton viszont elkerülhetetlen a többszöri evés, és a szendvicset is nagyon meg tudja az ember már vacsorára unni, ha a reggeli, ebéd is az volt. Javaslom, hogy egy lezárható dobozkába vagdoss össze banánt, mandarint, klementint és almát, azt egyszerű kieszegetni, könnyű ennivaló, és egy uzsonnára megteszi.
Köszi az eddigi ötleteket :)
kb 2000 km-röl van szo,és nem szeretnénk csak szendvicsen élni.
Bármilyen salátát, tésztasalátát, rizssalátát, csirkesalátát, csak zöldségeset, gyümölcsökből állót stb. Kis dobozkába be, mellé evőeszköz és kész.
Esetleg egy kis hűtőtáska, hűtőhátizsák beszerzését javasolnám, egyik sem olyan nagy debella, mint a régiek már.
További ajánlott fórumok:
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Milyen reggeli és vacsora ötleteitek vannak, amikhez nem kell kenyér?
- Kinek hogy alakult az idei áram fogyasztása?
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- Hogyan tudnék újra normálisabban viszonyulni hozzá?