Szemüveg...Valóban 7ezer tokkal-vonóval az ofotértnál? (tudásbázis)
Én lehidaltam. Üveg lencse, tükröződés mentes, cilinderes, vékonyítva, ismeretlen márka, nem az amit megszoktam 36.000 ft. Felháborodtak amiért keretre nem volt még 20.000 ft-om- minimum. Két hét amig kész lesz.
Két éve, a Zeiss lencse nem volt 25.000 ft.
az ki van zárva, hogy az Ofotértnál ennyire olcsón lehessen szemüveget kapni.A férjem nem rég kapott új olvasó szemüveget,valami borzalom kerettel, és még így is 18.000ft-ba került.
Én kellemesen csalódtam, ma voltam a Vi+++n Ex+++ss-be, igaz jó sokat romlott a szemem jobb:1,75-ről 3-ra, bal: 2,25-ről 3,5-re, keret 36ezer lett volna de nem kellett a keret árát kifizetni, mert szűrős+UV-s, karcmentes lencsét választottam, kétéves garanciális díjjal,ingyenes vizsgálattal, 24ezerbe került a mindennel együtt és 1 óra alatt mehettem érte. És még jól is áll+tettszik is+végre jól látok :)
Mi augusztus végén voltunk, és akkor néztem a szórólapot, és november valahányadikáig volt az akció.
Igen előtte voltunk pont dokinál.
De visszadták a receptet, hiszen úgy sincs már rá támoatás egy fillér sem,és ha legközelebb megyünk azt kell vinni.
Tavasszal szeretnénk csináltatni a lányank egy fényre sötétülő szemüveget. Hisz állandóan kell hordani a szemüveget, és nagyon zavarja a fény a szemét.
Teljesen igaz. A kereteket pedig ne (csak) divatból válassza az ember, hanem a korához, az életmódjához, sőt akár a természetéhez. (Damilosat pl. simán tönkrevág egy türelmetlenebb ember, stb...)
Köszönöm Sylvia81 a válaszokat. :)
Szemvizsgálat: általában párezer forint, de ha abban a boltban csináltatod a vizsgálatot, ahol a szemüveget is, akkor azt nem számolják fel. Gondolom, bele van kalkulálva az árrésbe...
És soha, senki ne vegyen a párszáz forintos olvasószemüvegből!!!
Azért, mert nagyon fontos a két szemtengely közötti távolság is, pont annyira, mint a dioptria! Ugyanis a tömegszemüveget legyártják egy sémára, mittomén 75 mm-es szemtengely-távolságra. "Az átlag egy olyan zsákruha, ami mindenkire rámegy, de senkin nem áll tökéletesen" - vagy valami hasonlót mondott egyszer a pszichológiatanárom... És ez igaz!
Vannak közel- és távolülő szemű emberek is, és bizony az az esetleg csak pár milis eltérés is komoly gondokat okozhat!!! Fejfájás, szédülés, további, súlyosabb szemromlás, meg a jó ég tudja, még mi minden...
Gondoljatok bele: megszédülsz, elveszted az egyensúlyodat, elesel és mondjuk pont ki egy autó elé... Belegondolni is rossz! :(
A "vállald a korod" egy idő után elég érdekes volt, szerintem már nincs is... Mire én mentem, már csak a puccos keretekre volt igaz, asszem 50ezer felett, spec. lencsével, ja, és meg volt határozva a minimum életkor is, valami nyugdíjközeli kor volt...
Elvileg bármilyen keretbe bármilyen lencse mehet. Max. nem a hagyományos, hanem a vékonyított megy bele. Bár szeritem az olvasószemüvegek nem annyira strapabíróak, mint a "hagyományos", merthogy nem kell nekik tizeniksz órát az orron ülniük...
NyuCa! Általában nem szeretnek új lencsét tenni a régi szemüvegbe, illetve másikat. Lehetnek a kereten apró hibák, a csavar tönkremehet, stb. Még ha új is a keret, nem szeretik... És sokszor azért se vállalják a felelősséget, ha mondjuk összeszerelés közben a keret pl. eltörik. Ha ők adták a keretet, akkor az ő káruk...
Sziasztok! Most találtalak meg titeket...
Szép reggelt. SZemüvegesek hol vagytok ?
nem tudom, anno amikor volt ez az ahány éves annyi % kedvezmény,akkor csináltattam, aztán közölték h csak vékonyított lencsére és így még drágább is lett vna a nagy akció, mint olcsó lencsével...ebben is van biztos vmi csavar
Annyira nem lényeg, csak annyi helyen látok mutatós olvasószemüveget...Ami ugye nekem nem jó, mert minuszos szemüveget hordok...de hogy bele lehet-e tenni a minuszos lencsét.Mert szerintem nem...Vagy igen ? Ki tudja ?
Köszi. És már kész szemészeti eredménnyel mentetek, ugye? Friss eredménynek kell lenni ?
2 éve a lányomnak 37 ezer volt a szemüvege. Most kicsit olcsóbban oldtuk meg.
De még van az ofotértnél a vállald a korodat és annyi százalékot engednek el a szemüveg árából.
A leanyomnak minusz 3,5-os a szemuvege gyonyoru kerete van csak annyi hogy muanyag nem uvegbol van.Hamarosan felteszek a naplomban egy kepet hogy lasd.
Mi is ott vettünk a gyereknek szemüveget, és rengeteg 7000 ft-os keret közül lehet választani. De ebbe csak a sima lencse van, és érdemes karcállót kérni, aminek felára van.
És nekünk a doki olyan lencsét írt fel, ami csillogás mentes erre is kell fizetni.
Mi vettünk egy keretet (aminek a rendes ára 37 ezer lett volna) a legerősebb karcállóságot kértük, és a csilogásmentességet, és plusz garanciát ami azt jelenti, hogy ha elhagyja vagy eltöri a gyerek a keret eredeti árának a 70%-át ők állják, és így fizettünk 17 ezer forintot!
Ha igaz akkor jo jel.En 2000-ben csinaltattam egy szemuveget Budapesten 30000 Ft-ba kerult na mit szoltok ehhez.
A másik kérdés. Olvasószemüveg keretbe jól tudom, hogy nem lehet minuszos lencsét tenni ? 0,5 és 1,0 dioptriásat...
Szemüveg...Valóban 7ezer tokkal-vonóval az ofotértnál?
További ajánlott fórumok: