Szemüvegesek, kérlek gyertek ide! :) (beszélgetés)
Szia!
Van akinek elsőre jó a beállítás, van akinél a sokadik lesz jó.Ne légy rest visszamenni állíttatni a szemüvegeden, mert egy rosszul beállított szemüveg okozhat kellemetlenségeket:(
sziasztok.
Annyi lenne a kérdésem hogy kinél hogy van ez? amikor új szemüvegetek van ti is többször vissza kell hogy járjatok állíttatni? vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?:DDD
A sokk, ott kezdődik amikor nem mindegy, hogy milyen szemüveg kell.
Nekem tavaly 45.000ft volt a két lencse, és ez nagyon "olcsó" volt.
Szemüvegesek! Kérlek, segítsetek!
Csütörtökön voltam szemészeten, s ott ért az első sokk: szemüveges leszek. Persze, második sokk is volt egy műtétre való időpont adás formájában, de hát haladjunk lépésről lépésre.
Szóval, nem tudom, mi tévő legyek, milyen optikába menjek szemüveget csináltatni. Hallottam hideget-meleget az Ofotértről, a Vision Expresszről, a Fotexről, kisebb optikákat azonban nem ismerek.
Tapasztalatok? Vélemények?
Köszönöm!! :)
Drogériában csak olvasószemüveget kapsz, ami dioptriás.
Sima üvegest az optikákban tudsz venni, az ára inkább a kerettől függ.
Ki lehet fogni olcsóbbat is. Érdemes körbekérdezni a nagyobbakat.
Ha kell hasznalni folyamatosan hasznald mert kesobben fogod lattni a karat.En 16 eves voltam amikor eloszor irtak szemuveget annak idejen azt mondta az orvosno ha ket evet viselem garantalja rendbe jon a szemem ugyis volt.Kesobb a szolgalatom olyan volt hogy neofenynel este kellett szamoljam a penzt es akkor biza megromlot a latasom.A leanyaim kicsi koruktol viselnek szemuveget,az egyiknek elneztek a receptet es + helyet- irtak,szerencsere idejeben eszre vettuk es vittuk honaponta kezelesre Kolozsvarra igy lecsokkentettek -3-ra/lencseje nem vastag es muanyagbol van csinalva/
Van olyan ismerosunk hogy csak azert hord szemuveget mert szebbnek tunik az arcvonasa.
én 6 éve vagyok szemüveges , távolra nem látok , olvasni tudok szemüveg nélkül is , elvileg állandóan kéne használnom mert ugye a távollátó szemüveget mindig kell hordani a jogsimban is benne van meg akár milyen munkahelyre megyek minden hol oda irják hogy korlátozott vagyok magyarul szemüveges, hála istennek nem olyan vastag 1,5 -nél járok de még csak 24 éves vagyok bele sem merek gondolni mire idősebb leszek milyen vastag szemüvegem lesz.
Csak akkor használom ha csinálok valamit vagy a suliba meg tévénézéshez .
Én már megbarátkoztam vele már hiányzik ha nincs velem de olyan ritkán van
Normális,hogy könnyezik és kicsit fáj a szemem?
Tegnap cseréltettem ki a lencséket a szemüvegembe fényre sőtétedőre.
NNa jó, hogy észrevettem, hogy írtál :)
Írtam privit.
Szia Itza,
én azt gondolom, hogy ez attól függ milyen súlyú a kereted ill. a belevaló lencse. Sajnos ha egyik sem könnyített, akkor nem hiszem, hogy volna megoldás arra, hogy ne hygjon nyomot. Nekem is az eddigi kereteim mindig hagytak kisebb-nagyobb nyomot, és nekem is sokszor fájt. A mostani keretem, (ami nem is keret, mert csak 2 szár meg középen egy drót) egyáltalán nem hagy nyomot, olyan könnyű. Gondolom, hogy egy új szemüveg lenne a megoldás... de hát gondolom nem anyagilag...
Sziasztok!
Abban tudna valaki segíteni, hogy mit csináljak, hogy ne nyomja el a szemüvegtartó papucs az oromat? Már hajlítgattam, állítgattam de akkor is ott marad a nyoma az orrom két oldalán. Nagyon zavar és már néha fáj is, nem beszélve a kipirosodásról. Lecseréltettem szilikonosra, de volt már légbuborékos is, de egyik se volt jó. Az optikus se tud mást ajánlani. Látom itt márciusban írtak utoljára, de reménykedek, hátha tud valaki segíteni.
Sziasztok!
Én is szemüveges vagyok, 15 éves korom óta (rövidlátó). Férjem is szemüveges, ő pici korától. Nagyon szeretem, és soha nem váltanék kontaktlencsére!