Úszkáló foltokat látok a szememben, mi lehet ez? (tudásbázis)
Nem mondtam, hogy ne foglalkozzon vele, csak arra próbáltam/tunk/ rávilágítani, hogy lehet egy egyszerű dolog is. Nem feltétlenül súlyos életveszélyes problémával van dolga.
Emlékszem engem egy orvos ijesztett meg így. A számban volt egy kinövés. Ami, hol kifakadt és elmúlt, hol megnőtt.
Éjszakai szolgálatba vittünk egy személyt vér és vizelet vételre az ügyeletre, és kértem a dokit nézzen már bele a számba.
Azt mondta így elsőre nem tudja mi lehet ez, de lehet a vérnek egy olyan betegsége is , amit, ha nem kezelnek idejében fél év múlva eldobom a kanalat.
Másnap, minden pihenés nélkül rohantam a fogorvoshoz, hogy hírtelen, azonnal csináljon valamit, mert nagy a baj.
Elküldött a szájsebészetre, ahol a doktornő ránézett, majd annyit mondott, egy egyszerű nyálciszta, a jövő héten kiégetjük.
Szóval semmiféle halálos betegségem nem volt, de a doki elérte azt, hogy már majdnem megírtam a végrendeletem.
Egyrészt felesleges az ilyen kérdés, mert senki sem orvos, úgysem tudjuk eldönteni mi a helyzet vele.
Én ilyen típusú tünetekkel élek 20 éve, amióta a számítógépet többet használom, azaz feltehetőleg semmi komoly problémám nincs. A férjednek retinaleválása volt.
Másrészt továbbra is azt mondom nem kell a legrosszabb dolgokkal megijeszteni a kérdezőt.
Ezek alapján egy fejfájással is rohanhatna az orvoshoz mindenki, mert XY-nak ilyen tünetei voltak az agyvérzés előtt és hasonló.
Én egy hipochonder személy vagyok, pont ezért próbálok meg óvatosan fogalmazni, mert elképzelhető, ha túlzásokba esünk, egy-egy ilyen diagnózis felállításával, nagyobb bajt okozunk a kérdezőnek, mint ami van neki.
Akut problémánál nincs időpont kérés.
Engem februárban kötőhártya gyulladással időpont nélkül fogadtak. Igaz vártam kb. 1 órát.
Az sokkal jobb, mikor valakit a legrosszabb dologgal ijesztgetnek?
Igen mehet orvoshoz. Majd kap kb. jövő áprilisra, ha SZTK alapon megy. Addig úgyis eldől kinek van igaza.
Igen a vérnyomásom az alacsony amióta terhes vagyok.dajnos nem kell beutaló a szemészetre de időpontot nem adnak, érsebészhez is szeptemberre kaptam :(
Szörnyű ez az egészségügy
Szintén azt tudom mondani, mint a közvetlen előttem hozzászóló. Nálam ez a jelenség úgy nagyjából 20 éve fennáll. Nem csak fehér, hanem fekete színű is. Van mikor azt hiszem egy muslica repül el a szemem előtt, majd rájövök, hogy megint a szemem szórakozik.
Lehet én is végveszélyben vagyok, de két évtized alatt azt gondolom, ha meg akartam volna vakulni ettől a jelenségtől már megtörtént volna.
Szia, itt elég sokan ijesztgetnek, amint látom, nekem is volt régen, hosszú évekig, hol jobban, hol kevésbé. Voltam szemésznél, ezek az ún. úszkáló üvegtestek, ami fáradtságtól, alacsony vérnyomástól, vagy akár stressztől is megjelenhet... aztán meg eltűnhet. Nincs vele teendő.
Kisebbik fiamnak mostanában van ilyen, Ő is volt szemésznél, Neki is ezt mondták. Talán az alacsony vérnyomástól válnak leginkább láthatóvá.
Ne aggódj.
Persze, kérjél időpontot, amilyen gyorsan csak tudsz, de valószínűleg Neked is csak ilyesmi van....😉🙂
Nagyon gyorsan menj el szemészetre!
Szemészetre nem kell beutaló!
Már kértem időpontot sajnos a kórházba szeltemberre tudtak adni. Még az optikába is csak augusztus végére
Szörnyű :(
És egésznap nem jön elő egyébként csak este fele
További ajánlott fórumok:
- Utálom az emberi fajt. Rosszindulatúak. Szememben kedvesek,...
- Milyen mosóport vagy mosógélt vegyek ami eltávolítja a foltokat?
- Tudnátok ajánlani valamit, amivel szép fehérré varázsolhatnám a mosdómat és eltüntethetném a nem kívánt foltokat, elszíneződéseket?
- Óriási árpa nőtt a szememben. Mi jó rá(orvoson kívül)?
- Tegnap kezdtem el használni először kontaktlencsét és egyenlőre még "érzem", hogy ott van a szememben. Elmúlik majd?
- Saját szememben a gerendát sem...