Szedett már valaki "Alga kapszulát"?? Hatásai és tapasztalatai? (tudásbázis)
Az antioxidáns védőpajzs
GREEN GOLD IMUNE
Évente 34 ezren halnak meg Magyarországon daganatos betegségben, és 75 ezer új megbetegedést diagnosztizálnak. Európában Magyarországon halnak meg a legtöbben daganatos megbetegedésekben.
A különböző tanulmányok alapján, ma úgy vélik, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek
80-90 százalékának kialakulását nem genetikai, hanem környezeti tényezők okozzák.
Ez azt jelenti, hogy hatással tudunk lenni arra, hogy megbetegszünk, avagy nem! Az ok, ami miatt vezetjük az Uniós statisztikát, hogy nem kellő figyelemmel vagyunk saját egészségünkre!
Forrás: Magyar Kutató Zrt.
Szabad gyökök - életünk megrövidítői
A legutóbbi kutatási eredmények arról számoltak be, hogy az oxidációs károsodások számos krónikus betegség kialakulásában játszanak szerepet. Napjainkban egészségünkre a helytelen táplálkozás és a környezeti ártalmak következményeként felhalmozódó szabad gyökök jelentik talán az egyik legkomolyabb fenyegetést, pedig a szabad gyökök fontos alkotóelemei a szervezetünknek, de csak addig, amíg egyensúlyban vannak.
Abban a pillanatban, amikor az egyensúly megbomlik, a szabad gyökök száma megsokszorozódik, ami már veszélyt jelent az egészségünkre, mert az agresszív oxigénvegyületek megtámadják az egészséges sejtjeinket. Ha sejtjeink nem képesek a szabad gyökök támadásának kivédésére, vagy az okozott károk gyors elhárítására, az a DNS degenerációjához vezethet.
"Számos tudós azt vallja, hogy az öregedési folyamatok elindulásának hátterében a szabad gyökök kialakulásának szabályozatlan láncreakciója áll."
Nikotin, alkohol, kávé, stressz, gyógyszerek, mozgás - alváshiány, és a zsírdús helytelen táplálkozás jelentik a szabad gyökök melegágyát.
Ha a szabad gyököket nem semlegesítjük időben, akkor szervezetünkben komoly rombolást okozhatnak.
A következményei: RÁK, REUMA, ALZHEIMER-KÓR, IZÜLETI GYULLADÁS, ARTÓZIS, valamint a SZÜRKE
és ZÖLD HÁLYOG...
Hogyan védekezzünk?
Javaslatunk,
a betegségmegelőzés!
ASTAXANTHIN - ANTIOXIDÁNSSAL, A RÁK ELLEN
"Az egészség és a fiatalság megőrzésében óriási szerepük van az antioxidánsoknak, amelyek a betegségek és az öregedési folyamatokat előidéző szabad gyököket kötik meg."
A klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy az antioxidánsok megkötik a szabad gyököket, és így megakadályozzák a rák kialakulását és a sejtek öregedést.
Annak érdekében, hogy a szabad gyököket semlegesíteni tudjuk szükségünk,
van egy természetes antioxidánsra.
A karotionidok csoportjába tartozó astaxanthin - amelyet a Haematococcus Pluvialis mikroalgából nyernek - a világon egyedül álló bio-aktív, nagy teljesítményű természetes sejtvédő antioxidáns.
Kurihara H, és munkatársai által végzett kísérletekben, bizonyítást nyert, hogy
az astaxanthin csökkenti a természetes ölősejtek stresszel indukált elnyomását, melynek köszönhetően hatékonyabban felszámolja a daganatsejteket.
Az astaxanthin egy piros, zsírban oldódó festékanyag, amely algákban, élesztőben, lazacban, pisztrángban, rákokban és néhány madárfajban található meg.
Az astaxanthin semlegesíti a szingulett-oxigént - egy igen reaktív oxigénkötést - így az erős antioxidáns hatásáról híres E-vitamin is eltörpül mellette (Shimidzu et al. 1996), és egyedülálló szerkezetének köszönhetően megvédi a test szerveinek sejtmembránjait.
Szemben a B-karotinnal, a C-vitaminnal és más antioxidánsokkal, amelyek kizárólag a bilipid réteg külső vagy belső felszínén tartózkodnak, az astaxanthin-molekula - egyedülálló módon - képes a sejtek bilipid membránjának mindkét oldalán megtapadni. Így biztosít a sejteknek nagyfokú védelmet.
Képes az egészséges sejteket - antioxidáns hatásának köszönhetően - megvédeni, serkenti
az immunrendszert, védelmezi az idegrendszert.
A szabad gyökök instabil atomok, páratlan elektronnal, károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy elektronokat lopnak mindentől, amivel érintkezésbe lépnek, legyen az a sejtek fala vagy a DNS.
Az elvesztett elektron oxidálja a sejtet, sérülékennyé teszi, és végső soron rongálja, öregíti. Ez a folyamat húzódik meg számos betegség hátterében. Az ANTIOXIDÁNS pedig képes hozzákapcsolódni a szabad gyök páratlan elektronjához, így megakadályozva, hogy a szabad gyök "elrabolja" az egészséges molekulák elektronjait.
A sejteket károsító un. szabad gyökökkel szemben az antioxidánsok jelentik az első számú védelmet. Az astaxanthin más karotinoidoktól eltérően nem alakul át a szervezetben A-vitaminná, amíg az A-vitamin nagy mennyiségben mérgező, addig az astaxanthin nagy mennyiségben (terápia szerűen) is fogyasztható! Erősebb antioxidáns, mint az E-vitamin, megköti a szervezetben a szabad gyököket, és így kifejti egyedül álló sejtvédő hatását.
Az astaxanthint japán kutatók, mint táplálék-kiegészítőt ajánlják.
Így tehát az egészségünk megőrzésének érdekében nem találunk jobb, természetes antioxidánst, mint az ASTAXANTHIN - mert:
20-szor erősebb, mint a szintetikus változata
50-szer erősebb, mint a béta-karotin
60-szor erősebb, mint a C-vitamin
550-szer erősebb, mint az E vitamin
800-szor erősebb, mint a Q10
mellékhatásmentes - nem pro-oxidatív
átjut a vér-agy és vér-retina gáton - gyulladásgátló védelem.
A következő felsorolásban olvashatunk azokról a betegségekről, amelyeknél tudományosan bizonyított az astaxanthin, egészségjavító hatása:
Öregkori makula degeneráció, AMD (gátolja a hályogok kialakulását)
Alzheimer-és Parkinson-kór (neurodegeneratív betegségek javítása)
Koleszterin (akadályozza az LDL koleszterin oxidációját, védelem a szív és agyi katasztrófákkal
szemben)
Gyulladásos, krónikus vírusos és autoimmun betegségek (védi a DNS-t)
Dyspepsia (megszünteti a gyomorégést, a puffadást, émelygést, hányingert, hányást)
Férfi meddőség (termékenység javítása)
Izomműködés (eltávolítja az izmokból a szabad gyököket)
Káros UV sugárzások (UVA és UVB szűrő hatás)
Szívritmus zavarok (szívritmus normalizálás)
Magasvérnyomás (anti-hypertonia ügynök)
Stressz (segíti a stressz feldolgozását)
Daganatos betegségek (meggátolja bizonyos daganatok kialakulását)
Stroke (oxigénhiányos állapot kezelése)
Sziasztok !
Mi szedjük a 4 féle édesvizi algából készült kapszulát....ami a legerősebb alga készítmény. Minden összetevője létfontosságú, sejtmegújító, rgeneráló, 4000 féle vitamint, ásványi elemet, és nyomelemet tartalmaz. Rengeteg féle alga készítményt forgalmaznak, de a többségükben az alga mennyisége, és minősége meg sem közelíti ezét.
Többek között ez is benne van :
Haematococcus Pluvialis – asztaxantin , a „természetes antioxidáns”
Az alig 0,1 mm nagyságú, édesvízi, Haematococcus Pluvialis elnevezésű mikroalga már igen korán felkeltette a kutatók érdeklődését. Girod-Chatrans, francia tudós már 1797-ben megvizsgálta a zöld algák családjához tartozó algát, amely erős napsugárzás vagy tápanyaghiány esetén nyugalmi vagy tartós állapotba kerül, és vérvörösre pigmentálódik. 1944-ban megváltozott a kutatások elsődleges témája, mivel Tisher angol biokémikus azonosította a vörös szín fő okát, az asztaxantinkarotionidot.
Időközben a természetes asztaxantin a „világ legerősebb antioxidánsaként“ vált ismerté, amelyet az algák még napjainkban is nagy mennyiségben termelnek.
Ez a folyamat egy, a környezeti stresszhatások által kiváltott természetes reakció. Az asztaxantin védőfunkcóinak köszönhetően, mélyalvás állapotában az algák akár több, mint 40 évig is kibírják táplálék és víz nélkül, így a nyári hőséget vagy a téli, jeges hideget is átvészelik. Csak akkor ébrednek újra és nyerik vissza eredeti zöld és aktív állapotukat, amikor az életkörülmények ismét megfelelőek lesznek, azaz elég táplálék és víz áll rendelkezésükre és a természeti körülmények már nem szélsőségesek. Ezáltal az algák már korai Földünkön is dacoltak a legviszontagságosabb természeti körülményekkel. Azon tulajonsága, hogy átvészeli a szárazságokat és a jékorszakokat is az asztaxantin-védőpajzsának köszönhető. – Az asztaxantin világszerte egyedülálló szerepet játszik. Az erős antioxidáns hatásáról híres E-vitamin is eltörpül mellette (Shimidzu et al. 1996). Az asztaxantin karotioniddal és béta-karotiniddal való összehasonlítása ugyancsak meggyőző eredményekhez vezet, mivel molekuláris felépítésük szempontjábol hasonlítanak egymásra. A szerkezeti hasonlóság ellenére az asztaxantin egyértelműen erősebb hatást mutat. A szabad gyökök semlegesítő képessége miatt az asztaxantin a C-vitaminnal és más antioxidánsokkal (a szintetikus asztaxantint beleértve) is összehasonlították (Creighton Egyetem tanulmánya). Az összehasonlító kutatások ugyancsak azt mutatták, hogy a természetes asztaxantin antioxidatív hatása számottevően jobb más karotionidoknál (Bagchi 2001).
A természetes asztaxantin
- 20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin
- 50-szer erősebb, mint a béta-karotin
- 60-szor erősebb, mint a C-vitamin
- 550-szer erősebb, mint az E-vitamin
Mellékhatásmentes – Egyes kiváló antioxidánsok (mint pl. a C-vitamin) bizonyos körülmények között – amikor semlegesítik a szabad gyököket – maguk is reakcióérzékeny anyagokká válnak és káros hatást fejtenek ki: „Prooxidatívvá“ válnak és támadni kezdik a sejteket. A béta-karotin is az ismertebb antioxidáns karotinoidokhoz tartozik, így adott esetben pro-oxidatívvá válhat. Ez az antioxidáns kizárólag a C-vitaminnal együttesen tudja kifejteni kedvező hatását, azaz megvédeni a sejteket a szabad gyököktől. C-vitamin nélkül a béta-karotin átveszi a szabad gyökök káros energiáit és maga is veszélyes molekulává válik, azaz pro-oxidatív állapotba kerül. Amikor a folyamathoz C-vitamin is rendelkezésre áll, a pro-oxidítív állapot nagyon hamar visszavált antioxidatív állapotba, így nem jelent többé veszélyt a sejtek számára. A pro-oxidatív tulajdonságok szemponjából az asztaxantin más karotinoidokat is egyértelműen megelőz. Az asztaxantin különleges molekuláris szerkezeténél fogva teljesen kizárt, hogy pro-oxidatívvá váljon, így biztosan nem károsíjta a szervezetet.
Szintetikus asztaxantin – A természetes és szintetikus asztaxantin antioxidáns képességét vizsgáló kísérletek figyelemre méltó eredményeket hoztak:
Bár a szintetikus asztaxantin kémiai összetétele megegyezik a természetes asztaxantinéval, valójában a két molekula különböző. Az asztaxantin természetes formájában molekuláris láncának mindkét végén mindig zsírsavakhoz kapcsolódik. Ezen különbségek által a természetes asztaxantin felülmúlja a szintetkus asztaxantin képességeit.
Különleges képességek – A természetes asztaxantin hatékony antioxidánsként és biztonságos, természetes gyulladásgátlóként működik. Védelmet nyújt a bőr számára az UV sugárzás káros hatásai ellen és segíti, hogy az emberek belülről szépüljenek. Kiváló kiegészítés a sportolók és aktív emberek számára, mivel elősegíti a testi terhelések utáni felépülését. Az asztaxantin megelőzi a sport által okozott izületi gondokat, sőt erősebbé teszi a szervezetet, valamint fejleszti a ellenállóképességet.
A szemek és az agy számára ugyancsak egyedülálló támogatást jelent, elsősorban olyan betegségek megelőzésében segít, mint az időskori makula degeneráció (AMD) és a szürkehályog.
A béta-karotinnal (és számos más karotinoiddal) egybevetve asztaxantin többek között a következő tulajdonságokkal bír:
Asztaxantin áthatol a vér-agy gáton és antioxidáns, és gyulladásgátló védelmet nyújt az agynak és a központi idegrendszernek.Ez egy rendkívüli jelenség, mivel a vér-agy gát egy erősen szelektáló filter, mely csak az agy által szükséges tápanyagokat engedi át és csakis tápanyacseretermékeket továbbít. Ily módon védi az agyat a vérben keringő kórokozóktól, toxinoktól és hírvivő anyagoktól.
Asztaxantin áthatol a vér-retina gáton és antioxidáns, illetve gyulladásgátló védelmet biztosít a szemeknek. A vér-retina gát egy további erősen szelektáló filter, melynek hatására csak adott anyagok kerülhetnek a retinahártyára.
Sziasztok, és a VitaShield Chlorella+c-vitamin kapszuláját szedem, mivel az algapor mellett c-vitamint is tartalmaz, így nem kell külön megvennem. Azonnali (pár nap) hatás ugyan nem volt, viszont pár hét után a fittség-érzetem javult, pedig fogyókúrában voltam, és elég szűkében az energiának.
Zsuzsi
Ismerem, olvastam, én is ezt szedem, csak az Energy félét... természetgyógyász ajánlásával.
És mióta szeded????
És van bármilyen hatása???
Én a Swanson féle Chrolella algát szedem.Jó az ára is.180 db-os.Napi 4 et szedek.
No meg flavonoidot is szedek c vitaminnal.Ez egy kapszula.500 mg os c vitamin tartalommal.Magas hatóanyaggal.
Hát én a Chrolella algát szedem.:-)a rákeresel, google barátom megmondja neked.:-)Nagyon jó hatása van.
A chlorella egy gömbalakú kis egysejtű zöld növényke, mely édesvízben tenyészik. Rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és enzimekben, valamint más mikroelemekben (ásványi anyagokban), növényi rostban, klorofillban és például karotinoidokban is. Állítólag az összes növény közül a chlorella tartalmazza a legtöbb klorofillt, illetve jelentős arányban tartalmaz B-, C- és E-vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nyomelemeket: vas, mangán, cink, réz, kobalt (aminosav kelát-kötésben).
A chlorella igen jó hatással van az immunrendszerre, serkenti a fehérvérsejtek termelését. Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejtek termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Mivel gazdag rostokban, így fokozza a bélműködést is, segít tehát megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben. Egyik fő felhasználási területe éppen ez: a szervezet méregtelenítése, azon belül is elsősorban a nehézfémektől való megszabadulás.
A chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra. Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken.
Említésre méltó még magas lúgtartalma, mely segít helyreállítani, illetve fenntartani a szervezet sav-bázis-egyensúlyát. (A test legnagyobb részén ugyebár az enyhén lúgos kémhatás az egészséges állapot.)
A Távol-Keleten az algákat szemes gabonákkal és szójával együtt fogyasztják, mivel így még erőteljesebb a méregtelenítő hatásuk. Japánban úgy tartják, hogy az algák bizonyos mértékig megvédenek a környezeti sugárártalmaktól is (nukleáris, illetve röntgensugárzás). Ezenkívül az algák jótékony hatását tapasztalták a rák megelőzésében , és a már kialakult betegség kiegészítő kezelésében.
A Chlorella (Chlorella vulgaris) egy egysejtű kis alga, mely a friss vízben tenyészik, valamint a sötét, zöld levelű zöldségekben is megtalálható. A Chlorellát teljes értékű táplálékként tartják számon, mely gazdag fehérjében, karotinoidokban, enzimekben (pepsin) és klorofillban.
A Chlorella tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt. Japánban és Thaiföldön termesztik elsősorban.
A Chlorella a vitaminok gazdag tárháza: magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C és E vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot (aminosav kelát-kötés).
Szia Napsugaram!!! :-)))
De akkor melyik alga a jó????
Vagy mindegyik....???, Én lúgosítani szeretnénk!!!
:-)) Bocsi... sietve olvastam....
így már értem....
Én is ezt szedek...
És te mióta?? És mire??????
Nekem gyulladáscsökkentőként ajánlották...
És bevált neked???????
Mert az alga kapszulák közt is vannak különbségek????
Én lúgosítani szeretnénk!!!!
"rombolásra???" Ezt hogy érted.....
Úgy, h erősen hasmenésed lesz és attól tisztít?????
Kék alga???? Az mire jó???
További ajánlott fórumok:
- Szedett már valaki mycosyst-gyno kapszulát?
- Barátcserje kapszulát szedett valaki lombik alatt?
- Szedett már valaki Seatone zöldkagyló kapszulát?
- Szedett már valaki Urostemol Femina kapszulát? Mi a véleményetek?
- Milk&Love tejserkentő kapszulát szedett valaki? Milyen tapasztalatai vannak?
- Szedett valaki alga kapszulát? Hatás, mellékhatás?