Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szaloncukor készítése fórum

Szaloncukor készítése (beszélgetés)


2011. nov. 22. 20:10

Köszönöm az ötleteket, a neten keresek majd receptet.

(azt hittem, lesz valakinek jól bevált, évek óta elkészítem" receptje.... ha elakadok akkor tudtam volna vele "értekezni") :))

11. P.marianna (válaszként erre: 8. - 3da8f53e4a)
2011. nov. 22. 08:15

Én speciel otthon, mert megcsináltam és nem hiszem, hogy az egyetlen lennék :-)

Pont ez a lényeg: az általam leírtak alapján nem készítettem szaloncukrot, az is benne van, hogy miért nem.


A mesterséges adalékokat nem szeretem, így megveszem egy csokoládézóban, a kézműves, adalékmentes szaloncukrot. És ne, nem drága, olcsóbb, mint az a vacak milka.


De ez csak egy tipp volt.

10. P.marianna (válaszként erre: 7. - Salabakter)
2011. nov. 22. 08:12
A konzum az tömény, aromásított cukor, a zselé meg sertésszármazék. Bocsánat, de én ezeket nem veszem édességszámba, így kimaradtak.
2011. nov. 22. 08:05

Aki amikor lehet kerüli a mesterséges adalékokat,annak érdemes szaloncukor készítéssel is megpróbálkozni.Jobb,ha a gyerekek se a tömény cukrosat szokják meg.Lehet kimagozott datolyát becsomagolni,a mag helyére mogyorót,mandulát téve.Sok recept van a neten,én cukormenteset csinálok.Szilikon jégkockatartót le kell hűteni,kikenni csokival,bele a massza,hűteni,tetejére,ami majd a talpa lesz,szintén mehet a csoki.Nemrég láttam a Lidlben pralinéformát,az még jobb.

Gesztenyéből nem ajánlom,mert azt hűtőben kell tárolni.

8. 3da8f53e4a (válaszként erre: 6. - P.marianna)
2011. nov. 22. 06:34

Tényleg nem ettem még jól elkészített" gesztenyemasszát - hol ettem volna? -

Ezek szerint te már készítettél szaloncukrot?

7. salabakter (válaszként erre: 6. - P.marianna)
2011. nov. 21. 20:01
És a konzum? Vagy a zselés? stb.Ezek milyen alapúak??
6. P.marianna (válaszként erre: 5. - 3da8f53e4a)
2011. nov. 21. 19:40

HA ettél volna már jól elkészített gesztenyemasszát, nem ezt a szürkés bolti vacakot, akkor nem követelnéd rá a habot...


Egyébként szaloncukor alapvetően kétféle létezik: marcipán alapú vagy praliné alapú. A marcipán, ha jó minőségű, plusz a hozzávalók is igen borsos árban vannak, a praliné alapút elkészíteni pedig komoly tudomány.


Pont szaloncukorból nem éri meg házilag vacakolni, mert pénzt nem takarítasz meg vele, az eredmény enyhén szólva kétséges, a "végy 70 dkg cukrot, főzd fel aztán önts bele darált diót" kezdetűek pedig irtózatosan vacakok.

5. 3da8f53e4a (válaszként erre: 2. - Firegun)
2011. nov. 21. 18:38
Köszi a tippet,de nem pont gesztenyemasszára gondoltam:)) Önmagában nem nyerő, esetleg nyomjak rájuk habot?:))))))
4. globus (válaszként erre: 1. - 3da8f53e4a)
2011. nov. 21. 09:24
Csak óvatosan, mert rengeteg sarlatán recept van :)
3. salabakter (válaszként erre: 2. - Firegun)
2011. nov. 21. 09:22
De az magában nem jó szaloncukornak!Ki kell keverni vajjal+porcukorral!
2011. nov. 21. 09:17
ha szeretitek a gesztenyét (nálunk senki XD), gesztenyemasszát viszonylag jól lehet formálni és a csokit is jól bírja
2011. nov. 21. 06:13
Szeretnék idén szaloncukrot készíteni. Már néztem a neten egy pár receptet, de érdekelne, hogy van-e valaki másnak is tuti, jól bevált tippje szaloncukor készítéssel kapcsolatban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook