Szaloncukor készítése (beszélgetés)
Köszönöm az ötleteket, a neten keresek majd receptet.
(azt hittem, lesz valakinek jól bevált, évek óta elkészítem" receptje.... ha elakadok akkor tudtam volna vele "értekezni") :))
Én speciel otthon, mert megcsináltam és nem hiszem, hogy az egyetlen lennék :-)
Pont ez a lényeg: az általam leírtak alapján nem készítettem szaloncukrot, az is benne van, hogy miért nem.
A mesterséges adalékokat nem szeretem, így megveszem egy csokoládézóban, a kézműves, adalékmentes szaloncukrot. És ne, nem drága, olcsóbb, mint az a vacak milka.
De ez csak egy tipp volt.
Aki amikor lehet kerüli a mesterséges adalékokat,annak érdemes szaloncukor készítéssel is megpróbálkozni.Jobb,ha a gyerekek se a tömény cukrosat szokják meg.Lehet kimagozott datolyát becsomagolni,a mag helyére mogyorót,mandulát téve.Sok recept van a neten,én cukormenteset csinálok.Szilikon jégkockatartót le kell hűteni,kikenni csokival,bele a massza,hűteni,tetejére,ami majd a talpa lesz,szintén mehet a csoki.Nemrég láttam a Lidlben pralinéformát,az még jobb.
Gesztenyéből nem ajánlom,mert azt hűtőben kell tárolni.
Tényleg nem ettem még jól elkészített" gesztenyemasszát - hol ettem volna? -
Ezek szerint te már készítettél szaloncukrot?
HA ettél volna már jól elkészített gesztenyemasszát, nem ezt a szürkés bolti vacakot, akkor nem követelnéd rá a habot...
Egyébként szaloncukor alapvetően kétféle létezik: marcipán alapú vagy praliné alapú. A marcipán, ha jó minőségű, plusz a hozzávalók is igen borsos árban vannak, a praliné alapút elkészíteni pedig komoly tudomány.
Pont szaloncukorból nem éri meg házilag vacakolni, mert pénzt nem takarítasz meg vele, az eredmény enyhén szólva kétséges, a "végy 70 dkg cukrot, főzd fel aztán önts bele darált diót" kezdetűek pedig irtózatosan vacakok.