Mindenhol nyomják a minőségi szaloncukrok reklámait,... (beszélgetés)
Ma egy nagyon finom, és igazán egészséges édességet készítettem. Vörös szőlőmag- király datolya golyót. Kevés dió is van benne.
Szaloncukor és bonbon formában is készíthető. Ez valóban minőségi.
A király datolya kiváló vitamin és ásványianyag forrás. A szőlőmag őrleménynek magas a rezveratrol tartalma ami hatásos az oxidatív sressz ellen, támogatja a szív és érrendszer működését, javítja az agyi vérkeringést és az inzulin érzékenységet. A gyulladások visszaszorításában is nagy szerepe van. Csökkenti a koleszterin szintet is.
Igen én is nagyon drágának tartom a mai szaloncukor árakat
nem hiszem, hogy (1-2 kg-ot ) is vesznek az emberek ebből a jövedelem ami van még fára sem jut nem hogy ajándékra!
Sajnálom! Üdv: Gizella11.
Biztos finom,,süti tejére is jó lehet 😊
Fondant, vagy minek hívják 🙂
Valahol lattam, hogy a tejkaramella sem nehéz.
És majd azt se veszi meg senki mert ...va drága lesz :D
Anyu szokott főzni nekem cukrot,finom diós kakaósat,csepp kávé bele.Hmmm😊azóta sem ettem,gondolkodom hogy csinálok kicsit,,talán vezeti a kezem,,mert csak azt tudom mi volt benne dehogy mennyi,azt nem.Jó sokáig állt mellette kevergetni,,,finom omlós volt.😇
Konzum,,elvileg most is van,,bár ahogy néztem a neten majd 9000ft kilója.
Én nem szerettem,a másikat ami rózsaszín és világos kék papírban volt aztnagyon.
Belegyurmázzák valami másba. Majd rá lesz írva a táblás csokijukra, hogy ÚJ RECEPTÚRA.
Az is cukor alapú volt, de milyen jó ízű! Talán a kakaós volt kevésbé, de többi mennyei.
Kóstoltam. Nekem nem jött be, mert rumos az alap.
Nekem a narancsos a kedvencem 😋
Részben igazad van. Sokszor elég kapzsiak a magyar vállalkozók. De az is igaz, hogy mondjuk egy Sthümmer sosem fog tudni olyan olcsón gyártani, mint egy Mondelez, ahol minden automatizálva van, és aki olyan nagy mennyiségben gyárt, hogy a beszállítóinak nyomott áron is megéri szállítani nekik.
A mostani eszeveszett drágulás pedig nem a magyar vállalkozások hibája. Ők most csak próbálnak túlélni. De azt, hogy mekkora a baj, majd meglátod jövőre.
Az meg megint más dolog, hogy az átlag magyar ember annyira csóró, hogy pofátlan lehúzásnak érzi megfizetni, ha valami minőségi vagy egyedi.
mi legalább 25 éve nem veszünk.senki sem szereti.igaz a nyuggercsomagban lesz.
Pontosan, van ebben a drágulási hullámban nyerészkedés is bőven, hiába néznek minket hülyének. 100%-os drágulás már szürreális. Remélem az ilyen gyártókra rárohad az egész árukészletük (akkor se fognak olcsóbban adni semmit )
Reklámok elkerülése: Az összes létező mobileszközre felraktuk a reklámblokkolót, tévét 10 éve nem nézünk, az utcai reklámokra meg már immunis vagyok :D
Az Erős Pistás nagyon érdekel, de úgy érzem olcsóbban megúszom, ha kitunkolom üvegből. 🙂🌶
Na ez volt az! Csak az árára már nem emlékeztem. Anyám keveset vett mert szegények voltunk. Mikor feldíszítették a fát, néha kivettem 1-1 szem szaloncukrot a papírból, és ügyesen visszahajtottam azt. Mikor észrevette anyám, nagyon megvert.🙂
Ki fognak nevetni, én azt szerettem, ami csak fondant volt, csokibevonat nélkül. Ezüst színű papírban, kakaós, vaníliás, citromos, puncs.
Gyerekkoromban kilós dobozban, 40 ft.
Erre gondoltam en is. A szilvás nagyon finom. De még csak olyat ettem. Az Auchan-ba most akciós. Egy ezressel olcsóbb mint úgy általában szokott lenni.
Valóban nagyon drága. A tavaly Szamos-t vettünk, akkor még 8000 ft volt az 1 kg, most 6000 forint a 340 g.
Persze, vannak vállalkozások, melyek sajnos bezárhatnak, de az említett 2 cég pont, hogy nem. És oké elfogadok a mostani helyzetben némi drágulást, de azt tapasztalom, hogy a jól menő cégek már pofátlanul nyomják a nagyobb haszonért. Pl. a magyar tofu ára is 1 év alatt több, mint 100% emelkedett. Erre a minap hallom a rádióban, hogy viszik ki innen külföldre. Tehát onnan is lehúzzák a hasznot, akkor miért akarják még a magyar emberekről is? Persze, ha nekik így jó... még az a szerencse, hogy lehet kapni olcsóbb, de minőségi külföldit. Nekik úgy látszik megéri még így is eladni az itteni forgalmazóknak. Szóval tőlem nyomhatják időnként, hogy vegyél magyar árut, nem vagyok a magam ellensége, hogy drágábban vegyem meg.
Lehet elkerülni a reklámokat: átgondolom, kell az nekem, érdemes hitelbe rántani magamat, csakhogy megfeleljek a mai kor elvárásának. A reklámok új fogyasztói vágyakat generálnak. Tudatosnak kell lennünk.
A híres sacher tortát is bevonták már a szaloncukor fajták közé. Ha szeretne az előállító különlegességet, az pattanjon ki a saját fejéből. A torta az maradjon torta kategória.
Élvezet a készítése, és aki akarja, nem csak jó minőségű de egészségesebb verziókat is használhat. Egyébként olcsóbb is. Még ha ugyanazokat a hozzávalókat is használjuk mint a boltiban vannak, akkor sincs rátéve se munkadíj, se szállítás, se energiaköltség, áfa, és mit tudom mi.
Szerintem is nagyon drágák.
A Bonbonetti konzum szaloncukorja ilyen. ☺️
Ha otthon készíted és megveszed hozzá a jó minőségű hozzávalókat, nem jössz ki olcsóbban.
További ajánlott fórumok: